به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و رقابت تنگاتنگ «کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا که بسیاری دولت او را دوره دوم دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا توصیف کردهاند و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا، خبرگزاری آمریکایی به نقل از دیپلماتهای اروپایی از هراس کشورهای این قاره از آینده خود و کاهش حمایت آمریکا از اروپا صرف نظر از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گزارش کرد.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در مطلب امروز خود نوشت: «متحدان اروپایی آمریکا درحال آماده شدن برای آمریکایی بی توجه به اروپا هستند. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اواسط سومین سال جنگ اوکراین برگزار میشود، جنگی که در آن، آمریکا به بزرگترین حامی اوکراین تبدیل شده است.»
این خبرگزاری افزود: «اکنون با احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و با توجه به تحولات خاورمیانه و شرق آسیا و جلب شدن توجه آمریکا به چین، اروپا درحال فکر کردن به آیندهای بدون حمایت آمریکا است. بسیاری در اروپا نگرانند که در صورت بازگشت ترامپ، او چه رویکردی اتخاذ خواهد کرد، آیا او از ناتو حمایت خواهد کرد یا خیر.»
از طرفی، طبق گزارش آسوشیتدپرس، حتی در صورت پیروزی هریس، اروپاییها انتظار ادامه یافتن حمایت واشنگتن از خود را ندارند زیرا «مخالفت جمهوریخواهان با سیاستهای کنونی بایدن و خستگی فزاینده آمریکاییها از جنگ ادامه خواهد یافت.»
البته به اذعان مقامات اروپایی، در صورت پیروزی معاون رئیس جمهور آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، اروپا در شرایطی بهتر از دولت دوم ترامپ قرار خواهد گرفت.
در همین راستا آسوشیتدپرس گزارش کرد: «خواست ترامپ برای اعمال محدودیتهای گسترده علیه شرکای آمریکا، به یکی از مسائل نگران کننده اروپا تبدیل شده است. بسیاری از کشورهای اروپایی با رشد اقتصادی اندک روبرو هستند. از طرفی، به باور بسیاری از مقامات اروپایی، این قاره و مسائل آن دیگر یکی از اولویتهای آمریکا نیست.»
این خبرگزاری آمریکایی افزود: «به باور مقامات اروپایی، اولولیت کنونی دولت بایدن، خاورمیانه است و صرف نظر از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور، اولویت دراز مدت آمریکا، چین است. اروپا دیگر در هسته مرکزی سیاست خارجی آمریکا قرار ندارد و شرایط با سالهای اول دولت بایدن متفاوت است.»
در همین راستا، «ریچل تاوزنفراوند»، محققی در شورای روابط خارجی آلمان به آسوشتیدپرس گفت: «تمرکز آمریکا به سوی آسیا حرکت خواهد کرد. اروپا باید به شریکی توانمندتر و مستقلتر تبدیل شود.»
از طرفی، «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان در حین امضای توافق امنیتی تازه بین برلین و لندن اظهار داشت: «آمریکا بهطور فزایندهای روی منطقه هند - آرام متمرکز خواهد شد، در نتیجه فقط باید دید که چقدر حمایت واشنگتن از اروپا کاهش پیدا خواهد کرد.»
ایان لسر، یکی از کارشناسان موسسه «بی. ام. اف» آلمان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «بیش از هرچیزی، اروپا خواستار پیشبینیپذیر بودن آمریکا است. در صورت پیروزی ترامپ، آمریکا غیرقابل پیشبینی خواهد بود. اما در صورت پیروزی هریس، بسیاری از افراد کنونی دولت بایدن باقی خواهند ماند و دیدگاههای مشابه به دولت بایدن ادامه پیدا خواهد کرد.»
او افزود: «با توجه به جنگ جاری در اروپا، عدم حمایت آمریکا از امنیت اروپا برای این قاره بسیار پر هزینه خواهد بود. توانمندی اروپا برای مقابله با این مسئله، به سرعت کاهش حمایت واشنگتن از اروپا بستگی دارد.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه نوشت: «ترامپ در دوران اول ریاست جمهوری خود، از عدم سرمایه گذاری کشورهای اروپایی و اعضای ناتو در صنایع دفاعی خود خشمگین بود، او حتی تهدید کرد که در صورت عدم تعهد کشورهای عضو ناتو به بودجه دفاعی این ائتلاف، او به روسیه اجازه میدهد هرکاری که میخواهد با "کشورهای مجرم" انجام دهد.»
طبق گزارش این خبرگزاری، اظهارات ترامپ به تعمیق نگرانی متحدان اروپایی آمریکا از احتمال رویکار آمدن دولت دوم ترامپ انجامیده است. در همین راستا تاوزنفراوند اظهار داشت: «در صورت پیروزی ترامپ، او سریعا به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. احتمال مد نظر او، با خواست کییف یا اروپا همخوانی ندارد. اروپا باید برای افزایش آمادگی خود در صورت خروج آمریکا از معادلههای نظامی اروپا، توانمندی نظامی خود را افزایش دهد.»
آسوشیتدپرس در آخر به نقل از لسر نوشت: «صرف نظر از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سالهای آینده برای اروپا دشوار خواهد بود. چه ترامپ پیروز شود چه هریس، دولت آمریکا با اختلافات داخلی گسترده روبرو خواهد شد. اروپا با آمریکایی غیرموثر روبرو است.»