زنگ‌خطر ژاپن و گرجستان برای ایران/ روسیه برگشت؛ ایران فقط یک برنز گرفت!

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی دانا؛ رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی اوزان غیرالمپیکی جهان 2024 - آلبانی برای ملی‌پوشان ایرانی با کسب یک مدال برنز از مجموع 4 وزن و ثبت عمل‌کردی ضعیف و غیرقابل‌دفاع در تیرانا پایان یافت اما با توجه به امتیازات کسب شده، کاروان 4 نفره کشورمان با کسب 41 امتیاز و پائین‌تر از گرجستان و ژاپن بر رده سوم دنیا قرار گرفت.

شاید مهم‌ترین حسرت ایران در این دوره از مسابقات مربوط به کامران قاسم‌پور باشد اما در اوزان 61 و 70 کیلوگرم، تیم ملی حرفی برای گفتن نداشت و رضا مؤمنی و سینا خلیلی که هر دو نخستین میدان‌های جهانی بزرگ‌سالان خود را تجربه می‌کردند، مقابل رقبایی که فینالیست نشدند، حذف شدند و با دست خالی به کشور برگشتند. پیش‌تر در این اوزان نفراتی مانند رضا اطری و امیرمحمد یزدانی به نقره جهان رسیده بودند.

نکته جالب دیگر این بود که  در وزن ۶۱ کیلوگرم ماسانوسکه اونو از ژاپن و احمد دومان از ترکیه فینالیست شدند، در وزن ۷۰ کیلوگرم یوشینوسوکه آئویاگی ژاپنی و نورکوزا کایپانوف قزاق به فینال رسیدند، در وزن ۷۹ کیلوگرم ماگومد ماگومایف از روسیه و آوتاندیل کنچادزه از گرجستان به دیدار نهایی راه یافتند و در وزن ۹۲ کیلوگرم نیز عبدالرشید سعدالله‌یف روس همراه با میریانی مایسورادزه گرج به روی تشک رفتند.

بیشتر بخوانید؛
کشتی آزاد قهرمانی جهان| قصۀ تکراری شکست مقابل تیلور؛ کامران هم نتوانست!

حضور ۶ فینالیست از کشورهای ژاپن، روسیه و گرجستان باعث آن شده تا ایران و آمریکا که در کنار روسیه از قدرت‌های سنتی کشتی آزاد هستند، قافیه را به گرجستان و ژاپن ببازند و هیچ نماینده‌ای در فینال نداشته باشند. حضور ۲ نماینده از گرجستان در فینال در نوع خودش جالب است؛ هر چند قرعه‌ها در راحت بودن مسیر گرجستانی‌ها برای رسیدن به فینال تأثیر به‌سزایی داشت.

از سویی دیگر مدال‌های طلا بین 4 کشور چرخید و این ژاپن، قزاقستان، گرجستان و روسیه بودند که به مدال طلا رسیدند و نقره سهم ترکیه، ژاپن، روسیه و گرجستان شد تا بین فینالیست‌ها عملکرد ژاپن، روسیه و گرجستان قابل دفاع باشد. ضمن این که در عین ناباوری تیم اسلواکی به 2 مدال برنز دست یافت در حالی که کاروان 4 نفره ایران فقط یک مدال برنز گرفت.

از سویی دیگر کامران قاسم‌پور در گروه و قرعه‌ای سخت در برابر عبدالرشید سعدالله‌یف قرار گرفت که مبارزه برده را در ثانیه‌های پایانی با باخت عوض کرد و این اتفاق در دیدار رده‌بندی هم برای او مقابل دیوید تیلور افتاد؛ چرا که کامران تایم اول را با پیروزی پشت‌سر گذاشت ولی تایم دوم را با 6 امتیاز به جادوگر آمریکایی واگذار کرد و شکست را پذیرفت.

بیشتر بخوانید؛
واکنش یزدانی به خداحافظی تیلور؛‌ بزرگترین انگیزه‌ام برای رقابت بودی!

با این حال اما تصاویر ارسالی از آلبانی از صبح روز وزن‌کشی بیان‌گر کم‌بود ۳ کیلوگرمی وزن کامران نسبت به حداکثر وزن موردنیاز برای این رده وزنی (۹۲ کیلوگرم) هستند. به‌نظر می‌رسد سعدالله‌یف که از ۹۷ به ۹۲ کیلوگرم آمده، عضلات مستحکم‌تر و بدن باطراوت‌تری نسبت به قاسم‌پور ۸۹ کیلوگرمی داشت و شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل شکست کامران آن هم در ثانیه‌های پایانی، ۳ کیلو عضله کم‌تر نسبت به تانک روسی بوده باشد.

در سال ۲۰۱۶ تیم ایران از شرکت در ۲ وزن غیرالمپیکی (در آن زمان اوزان المپیکی ۸ وزن بودند) فقط توسط مصطفی حسین‌خانی به مدال برنز رسید اما امسال در مجموع ۴ وزن غیرالمپیکی، کشتی آزاد ایران فقط توسط محمد نخودی به مدال برنز دست یافت تا از نظر مدالی همان نتیجه ضعیف ۸ سال قبل تکرار شود اما از نظر فنی، این تورنمنت برای ما با یک ناکامی بزرگ پایان یافت.

بازگشت کشتی‌گیران روس و عملکرد درخشان آزادکاران ژاپنی و گرجستانی، تکرار یک فاجعه را برای ایران به دنبال داشت.