جشنواره کودک به زادگاهش بازگشت

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ یازدهم آبان‌ماه ۱۴۰۳ روز مبارک و شیرینی برای همدانی‌ها بود، جشنواره‌‌ای که ۳۳ سال پیش به‌ همّت بچّه‌های همدان برای اولین‌بار در شهر همدان کلید خورد و هر روز اتفاقات شیرینی را برای کودکان رقم زد، امسال نیز دوباره به‌محل تولد خودش بازگشت.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان متولد ۱۳۷۰ صادره از همدان پایتخت تاریخ و تمدن، ابتکار جالب هنرمندان خوش ذوق‌ و مُبتَکرِ نگین غرب کشور و همچنین شاهراه تمدّن جهان بود.

یازدهم آبان‌ماه امسال افتتاحیه این اتفاق مبارک با برنامه‌ای شکوهمند و در نوع خود بسیار فاخر و عالی، البته هم‌طراز برنامه‌های کشوری به‌همّت استانداری، شهرداری، فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی و همچنین اطلاع‌رسانی رسانه‌های سمعی و بصری برگزار شد، که با استقبال کم‌نظیر خانواده‌های همدانی که قبل از آغاز برنامه ظرفیّت سالن ورزشی امام علی علیه‌السلام را به‌صورت کامل پر‌ کرده بودند روبرو شد که این امر نشان از فرهنگ‌دوستی مردم شریف همدان است.

 

افتتاحیه جشنواره کودک ثابت کرد که چقدر جای این نوع از برنامه‌ها در استان ما خالی‌‌است و چقدر مردم علاقمند به‌حضور در این برنامه‌ها هستند، حضور جمعیّتی بالغ به ۸ هزار نفر که البته اگر این برنامه کمی جلوتر از این زمان و در فصل گرم سال برگزار شده بود شاید در فضایی سرباز و با وسعتی بیشتر برگزار می‌شد، قطعاّ جمعیّت شرکت‌کنندگان به‌راحتی به ۲۰ هزار هم می‌رسید.

سیّد مسعود حسینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ اظهار کرد: امروز افتتاحیه این جشنواره بود و استقبال خیلی خوبی از طرف همشهری‌ها شد.

وی با بیان اینکه استقبال چنان بی‌نظیر بود که حتّی تصورش را هم نمی‌کردم، عنوان کرد: هرچند پیش‌بینی‌ها و تمهیدات بر این بود که این جشنواره در یک فضای باز برگزار شود، اما به‌ لحاظ شرایط جوی و سایر مسائلی که وجود داشت تصمیم بر این شد که مسئولین تصمیم‌گیرنده، این برنامه را در یک فضای بسته برگزار کنند.

شهردار همدان با اشاره به شرایط نامساعد سالن ابن‌سینا که در دست تعمیر بود، بیان کرد: این سالن، فضای بیشتری داشته و برای این برنامه بهتر بود، اما این مکان قابلیت استفاده نداشت و در دست تعمیر بود، سالن انقلاب هم به‌لحاظ امکانات صوتی تامین نبود، درنتیجه بهترین مکان برای برگزاری این برنامه در این زمان، همین سالن بود که مشکلات خود را داشت.

حسینی عنوان کرد: خود ما هم تصور می‌کردیم شاید در این روز بعد‌از‌ظهر جمعه استقبال خیلی خوب نباشد، اما خیلی استقبال خوبی بود.

وی با تاکید بر اینکه برنامه خوبی برگزار شد، اضافه کرد: ما بخاطر کمبود مکان در مراسم از مردم عذرخواهی رسمی هم کردیم، و باید برای برگزاری این برنامه تمهیدات بیشتری اندیشیده می‌شد، اما بضاعت ما در همین حدّ بود.

 

شهردار همدان تاکید کرد: در این جشنواره که یک هفته طول می‌کشد برنامه‌های متنوعی در سالن‌های مختلف داریم که همه می‌توانند از آن استفاده کنند.

حسینی ادامه داد: کاری که باید انجام می‌شد این بود که افتتاحیه و اصل برنامه در جای بهتری برگزار می‌شد، اما این بهترین جایی بود که ما می‌توانستیم برای برگزاری این برنامه استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه ما شرمنده مردم هستیم، ابراز کرد: سعی می‌کنیم در برنامه اختتامیه یا برنامه‌های بعدی از مکان‌هایی استفاده کنیم تا همه بتوانند از این فرصت بهره ببرند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ البته این آغاز دوباره و شکوه‌مند، فتح بابی خواهد بود برای سالهای بعد، که قطعاً آثار و برکات تئاتر کودک، می‌تواند در بسیاری از بخش‌ها برای مردم شهر و استان ما اسباب رونق اقتصادی را هم فراهم سازد.

جذب گردشگر و البته حضور هنرمندان پرسابقه مانند کارگردان‌ها، بازیگران و دیگر فعّالان عرصه هنر را بیشتر با ظرفیت‌ها و جاذبه‌های استان آشنا کند و آنها را برای ساخت و تولید آثار تلویزیونی و سینمایی فاخر در همدان ترقیب و تشویق کند.

شاید بتوان گفت هتل‌ها، مهمان‌سرا‌ها و رستوران‌ها، به‌صورت مستقیم تحت تأثیرات مثبت اقتصادی این جشنواره قرار می‌گیرند و صدها شغل که به‌صورت غیر‌مستقیم از نتایج آن بهره‌مند خواهند شد که البته ممکن است از حوصله خوانندگان خارج باشد.

 

آثار جشنواره فقط به مسائل اقتصادی ختم نمی‌شود و ایجاد موج شادی و سرور در خانواده‌ها و صدالبته کودکان و نوجوانان شده و باعث می‌شود قدری از مخاطرات روزمره که متأسفانه بسیاری از اوقات ناخواسته دامن کودکان‌مان را هم گرفته فاصله بگیریم و بهترین نوع تفریح که تفریح در کنار خانواده‌ است را برایمان فراهم سازد. خانواده‌ای که در این نبرد رسانه‌ای سال‌ها‌است تحت ضربات زیادی قرار گرفته و متاسفانه آسیب‌های زیادی دیده است.

سال‌های آینده این جشنواره می‌تواند محل ابداع و ابتکارات جوانان همدانی باشد‌، شاید لازم باشد شهرداری برای حل معضل محل پارک خودرو در این نوع همایش‌ها و البته برای استفاده در خیابان‌های پرتردد شهر به‌ فکر ساخت و تولید پارکینگ‌های متحرک طبقاتی باشد، البته بدست جوانان پرتلاش استان که قطعاً شدنی‌‌است.

ایجاد نمایشگاههای بومی و محلی در حاشیه این جشنواره پیشنهاد بعدی ما به اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی است.

حمایت از گروه‌های هنری سطح استان، تا فقط ما اجراء کننده صرف این جشنواره نباشیم، بلکه بتوانیم در عرصه‌های کشوری و همچنین جهانی زبانی گویا و شیوا برای انقلاب اسلامی ایران باشیم و آنقدر این حمایت‌ها جامع و کامل باشد تا هنرمندان عزیزمان مجبور نباشند فعالیت‌های خود را بخاطر امرار معاش کنار بگذارند.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان متولد ۱۳۷۰ صادره از همدان پایتخت تاریخ و تمدن، ابتکار جالب هنرمندان خوش ذوق‌ و مُبتَکرِ نگین غرب کشور و همچنین شاهراه تمدّن جهان بود.