به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ منصور شیشهفروش در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صاحب نیوز» گفت: هر ساله همزمان با آغاز پاییز استفاده از وسایل گرمازا مانند پکیج و بخاری زیاد میشود و ۹۵ درصد سیستم گرمایی مدارس ایمن شده و سیستم های مرکزی پکیج مدارس موتورخانه دارند و پنج درصد باقیمانده مدارس نیز بهتدریج برای آنها تأمین اعتبار و مشکل گرمایشی آنها نیز حل میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری بیان کرد: دستورالعملی را به همه ادارات، بخشهای مختلف، واحدهای صنعتی، کارگاهی، صنوف و حتی رانندگان ابلاغ کردیم که رعایت اصول ایمنی در برابر گاز منوکسیدکربن را داشته باشند.
وی اضافه کرد: خیلی از گردشگران که چادر میزنند و ممکن است داخل چادرهای خود پیکنیک یا زغال روشن کنند.
شیشهفروش ادامه داد: در خودروها نیز گاهی دیده شده که زغال روشن میکنند و گاز منوکسید کربن از آن متصاعد میشود و همچنین در منازل نیز برخی ممکن است از باز بودن خروجی دودکشها اطمینان حاصل نمیکنند و منجر به ایجاد حوادث میشوند.
* وسائل گرمایشی در مجاورت مواد شیمیایی نباشد
وی با اشاره به نکات ایمنی مهمی که برای این کار باید انجام شود و رعایت کنیم گفت: وسایل گازسوز گرمایشی در مجاورت محل نگهداری مواد شیمیایی و کپسولهای گاز نباید باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان استفاده از کپسولهای گاز مایع برای گاز شهری را بسیار خطرناک عنوان و تأکید کرد: هر گونه دستکاری وسایل گازسوز خودداری کنند.
وی اضافه کرد: قبل از نصب و روشنکردن وسایل گازسوز ید از باز بودن مسیر خروج دود از دودکش اطمینان حاصل کنند و در طول دودکش نباید هیچگونه شکستگی، گسستگی یا گرفتگی داشته باشد.
* آب هیچ تأثیری در تصفیه دود ندارد
شیشهفروش بیان کرد: از قراردادن دودکش درون سطل آب باید خودداری شود؛ چون این کار هیچ تأثیری در تصفیه دود ندارد و باعث میشود دیاکسیدکربن به محل بیاید.
وی ابراز کرد: شعله وسیله گازسوز باید آبیرنگ باشد و شعلههای نارنجی و زرد و قرمز نشاندهنده تشکیل گازهای سمی منوکسید کربن است که در همه بخشها باید این موارد را رعایت کنند و از قراردادن وسایل سنگین بر روی بخاری و اجاقگاز خودداری کنند و تعداد زانوی فلزی در وسیله گازسوز نباید بیشتر از دو عدد باشد؛ چون اگر خیلی زانو بدهند به این وسایل گازهای سمی تولید میشود و از کاهش قطر دودکش در مسیر باید خودداری شود و استفاده از تبدیل کاهندههای قطر دودکش و امثال آن بسیار خطرناک است.
همچنین خشککردن لباس بر روی بخاری منجر به آتشسوزی و بروز خسارتهای مالی میشود.
وی تأکید کرد: دودکشهای فلزی باید از جنس گالوانیزه و دارای ضخامت مناسب بوده و با همدیگر جفت شوند.
در محل پرتردد باید مراقب باشیم که جابهجاشدن بخاری در دودکش باید باشد؛ یعنی جاهایی که مسیر حرکت افراد است و پر تردد، گاهی وقتها دودکش جابهجا میشود و گرفتاری ایجاد میشود.
وی عنوان کرد: در محل استراحت در منزل از بخاریهای بدون دودکش استفاده نکنند و از خارجکردن دودکش از پنجرههای مجاور وسایل آتشگیر باید خودداری شود و هر وسیلهای مانند آبگرمکن و بخاری باید دارای دودکش مناسب باشد.
شیشهفروش گفت: در خاموشکردن وسایل گازسوز پس از استفاده باید اطمینان حاصل کرده و شیرهای مصرف را ببندیم و منابع حرارتی را در تماس و نزدیک پردهها و مبلها قرار ندهیم.
وی ابراز کرد: از بستن کابل برق، سیم و طناب مهارکننده برزنت و سایر تجهیزات بهدور لولههای گاز و ریگلاتور خودداری کنید.
* هر انشعاب گاز فقط مخصوص یک وسیله گازسوز است
شیشهفروش اضافه کرد: کلیه شیرهای بلااستفاده باید با درپوش مناسب مسدود شود و هر انشعاب گاز فقط مخصوص یک وسیله گازسوز است و از اتصالات بیشتر بپرهیزند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: جنس شلنگهای گاز باید از نوع تقویت شده و مقاوم در برابر حرارت باشد و حداکثر طول آن نباید از ۱۲۰ سانتیمتر بیشتر باشد.
وی تأکید کرد: از تغییر کاربری نظیر تبدیل زیرزمین تجاری به مسکونی خودداری شود؛ چون اینگونه فضاها برای نصب وسایل گازسوز مناسب نیستند.
وی افزود: شهروندان باید برای قطع گاز در شرایط اضطراری و آتشسوزی آمادگی داشته باشند.
شیشهفروش گفت: بهترین کار جهت مقابله با آتشسوزی ناشی از گاز طبیعی ابتدا قطع گاز اقدام به اطفال حریق و اعلام به آتشنشانی به شماره ۱۲۵ و اعلام به شرکت امداد گاز با شماره ۱۹۴ است که باید هرگونه حادثه را به ۱۹۴ اعلام کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: در مساجد تکایا و اماکن مذهبی هم همین موارد را ابلاغ کردیم که باید رعایت کنند.
*کاهش 6 درصدی مصرف گاز با کاهش یک درجهای دمای منازل
وی در ادامه راهکارهایی برای صرفهجویی در مصرف گاز بیان کرد و گفت: کاهش یک درجه سانتیگراد دمای منازل منجر به کاهش ۶ درصدی در مصرف گاز میشود. دمای رفاه در فصل سرد ۱۸ سانتیگراد است و باید رعایت کنیم. برای حفظ گرمای منزل و جلوگیری از اتلاف آن در شبها باید پردهها و پنجرهها را ببندیم.
وی گفت: هنگامی که برای مدت طولانی از منزل خارج میشوید، دستگاههای گرمایشی باید خاموش باشد و بهمنظور کنترل گرما در موتورخانه حتماً باید سیستمهای هوشمند موتورخانه مجهز به سنسورهای دمای محیط باشد.
شیشهفروش تأکید کرد: جهت کنترل دمای اتاق حتماً از انواع ترموستاتهای اتاقی استفاده شود و استفاده از آبگرمکنهای خورشیدی علاوه بر کاهش مصرف انرژی میتوان به کاهش هزینهها کمک کند.
وی گفت: در خرید وسایل گازسوز از میان وسایل استاندارد و دارای انرژی بالا به خرید اقدام کنید.
شیشهفروش گفت: افزایش مصرف گاز منجر به افزایش پلکانی هزینه گاز بها میشود، با کاهش هدررفت انرژی و صرفهجویی در گاز در هزینهها صرفهجویی میکنید.
وی در پایان گفت: از ابتدای سال جاری تعداد ۱۲۰ مورد حوادث ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی در نصب و استفاده از لوازم گرمایشی در سطح استان رخداده که یک نفر متأسفانه فوت شده است.