به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یکی از خدماتی که شرکت سپردهگذاری مرکزی به همه فعالان بازار سرمایه ارائه میدهد، انتقال سهام متوفیان است که همه پرتفوی سهامداری افراد فوت شده (بهجز سهام عدالت) را میتوانند به ورثه منتقل کنند.
این فرآیند از سالهای قبل از طریق دفاتر پیشخوان انجام میشد. در این فرآیند پس از تشکیل پرونده در دفتر پیشخوان و ارسال مدارک به دلیل نقص مدارک یا ایجاد ارتباط با مشتریان و پست کردن این مدارک به شرکت سپردهگذاری مرکزی، فرآیند خیلی طولانی میشد.
یکی از معایبی که این روش داشت این بود که ارتباط بین شرکت سپردهگذاری مرکزی و فرد درخواست دهنده برقرار نبود و شرکت سپردهگذاری نمیتوانست اطلاعرسانی لازم را انجام دهیم.
اما به تازگی و آنطور که محمد باغستانی ـ مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) اعلام کرده سامانه الکترونیکی انتقال قهری سهام ایجاد شده که متقاضیان میتوانند با بارگذاری مدارک لازم برای انتقال سهام متوفی به وراث اقدام کنند.
این فرآیند به صورت برخط و ۲۴ ساعت در تمام روزهای هفته خواهد بود که به گفته باغستانی در کمترین زمان ممکن و بدون کمترین خطای انسانی انجام خواهد شد.
بر این اساس وراثی که سجامی هستند به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه مراجعه و همه مدارک را به صورت برخط بارگزاری میکنند. و بقیه فرآیند به شکل کاملاً الکترونیکی انجام میشود.
آنطور که باغستانی گفته است در روش قدیمی حدود ۲۰ روز انتقال سهام طول میکشید که امید میرود با روش الکترونیک، کمتر از ۲ روز انتقال انجام شود.
واریز سود سهام عدالت معطل یک شرکت
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی همچنین با بیان اینکه شرکت مپنا سود سهام عدالت را واریز نکرده و سپردهگذاری مرکزی تنها عاملیت پرداخت سود را دارد گفت: قطعاً در صورت تصمیمگیری مراجع ذیصلاح مبنی بر تقسیم سود وصولی سهام عدالت، در اسرع وقت این سود برای سهامداران به واسطه شبکه بانکی پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: همچنان منتظر شرکت مپنا هستیم که مبلغ را پرداخت کند تا بتوانیم سود مرحله سوم عملکرد مالی شرکتها در سال ۱۴۰۱ را یکجا واریز کنیم.
باغستانی درباره اینکه شرکت مپنا قرار بود سود سهام عدالت را اقساطی واریز کند موضوع به کجا رسید، افزود: شرکت مپنا تا این لحظه همچنان واریز اقساطی هم نداشته و این شرکت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای سهام عدالت بدهی دارد.