به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بررسی صورتهای مالی منتشر شده در شرکت های ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در کدال نشانگر این است که تولید و فروش خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد کاهش داشته است؛ از این رو حدود ۲۳ هزار و ۵۳۲ دستگاه کمتر تولید و ۲۲ هزار و ۷۷۸ دستگاه کمتر به فروش رفته است.
هر چند خودروسازان علت کاهش تولید را مشکلاتی از جمله قطعی برق در نیمه نخست سال عنوان کرده اند و درصدد جبران کاستی و افزایش سهم تولید هستند، اما تا رسیدن به سیاست های تولید سالیانه بیش از یک میلیون خودرو فاصله مانده است.
آمار تعداد تولید خودروهای در شرکت های خودروساز بزرگ
بررسی صورت های مالی ایران خودرو نشان می دهد که این خودروساز در هفت ماه امسال ۲۸۹ هزار و ۹۷۷ دستگاه انواع خودرو تولید کرده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۹۸ هزار و ۶۰۵ دستگاه خودرو بود، کاهش سه درصدی دارد.
همچنین بررسی روند فروش این شرکت خودروساز بیانگر این است که در هفت ماه امسال ۲۸۴ هزار و ۲۳۹ دستگاه خودرو به فروش رفته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که حدود ۲۸۷ هزار و ۲۷۵ دستگاه بود، کاهش ۲ درصدی را نشان می دهد. ضمن اینکه این شرکت امسال چهار هزار و ۴۸۴ دستگاه خودرو تولید کرده است اما به مرحله تجاری سازی نرسیده است.
در مدت یاد شده در ایران خودرو گروه پژو ۱۰۲ هزار و ۹۴۴ دستگاه، خودروی سورن ۶۲ هزار و ۵۰۵ دستگاه، خودروی دنا ۴۹ هزار و ۵۴۸ دستگاه، خودروی رانا ۹ هزار و ۸۲۲ دستگاه، خودروی تارا ۳۹ هزار و ۷۷ دستگاه، خودروی هایما هشت هزار و ۸۳۹ دستگاه و سایر محصولات ۱۷ هزار و ۲۴۲ دستگاه تولید شده است.
بحث فروش خودورها به ترتیب در گروه پژو ۱۰۱ هزار و ۹۸۶ دستگاه، خودروی سورن۶۲ هزار و ۹۹۳ دستگاه، خودروی دنا ۴۳ هزار و ۸۱۱ دستگاه، خودروی رانا ۹ هزار و ۵۷۶ دستگاه، خودروی تارا ۳۸ هزار و ۸۰۳ دستگاه، خودروی هایما هفت هزار و ۸۴۹ دستگاه و در بخش سایر محصولات ۱۹ هزار و ۲۲۱ دستگاه گزارش شده است.
کاهش ۶ درصدی تولید سایپا در ۷ ماه
گروه خودروسازی سایپا یکی دیگر از خودروسازان بزرگ دولتی است که در هفت ماه امسال (بدون در نظر گرفتن تولید وانت ۱۵۱) ۱۶۱ هزار و ۱۹۳ دستگاه انواع خودروی سواری تولید و در مقابل (بدون در نظر گرفتن فروش وانت ۱۵۱) ۱۵۱ هزار و ۹۴۱ دستگاه فروخته است. این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۶ درصدی در تولید و هشت درصدی در فروش را نشان می دهد.
بر اساس صورت های مالی منتشر شده در کدال، در هفت ماه نخست امسال ۳۰ هزار و ۶۹۹ دستگاه شاهین تولید و ۲۹ هزار و ۵۰۵ دستگاه به فروش رفته است که این خودرو نسبت به سایر مدل های نسبت به سال گذشته در بخش تولید حدود ۲ هزار و ۷۱۳ مورد افزایش و در بخش فروش نزدیک به ۲ هزار و ۶۳۲ دستگاه در فروش رشد داشته است.
بیشترین سهم کاهش تولید خودرو در این شرکت خودروساز به خودروهایی از خانواده X۲۰۰ (تیبا، کوییک، ساینا) است؛ به گونه ای که امسال ۱۲۰ هزار و هفت دستگاه از این خودروها تولید شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۴۱ هزار و ۳۵۳ دستگاه بود، کاهش نشان می دهد.
بر اساس این گزارش، ۴۱ هزار و ۳۴۲ دستگاه وانت ۱۵۱، تولید و ۳۷ هزار و ۵۴۰ دستگاه فروخته شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که در بخش تولید ۳۱ هزار و ۳۱۲ دستگاه تولید و ۳۱ هزار و ۲۹۵ دستگاه فروش بوده است رشد را نشان می دهد. همچنین در بخش سایر محصولات نیز ۱۰ هزار و ۴۸۷ دستگاه تولید و پنج هزار و ۹۲۳ دستگاه به فروش رفته است.
تولید نزدیک به ۶۰ هزار خودرو در پارس خودرو
تحلیل صورت های مالی شرکت پارس خودرو که از شرکت های (زیرمجموعه سایپا) است، نشان می دهد تا پایان مهرماه در مجموع ۵۹ هزار و ۵۰۲ دستگاه خودرو تولید شد که در همسنجی با پارسال که ۶۵ هزار و ۱۵۰ دستگاه بود، کاهش حدود ۹ درصدی را نشان می دهد.
پارسخودرو بخش فروش نیز با کاهش ۱۲ درصدی همراه بوده است، به طوری که فروش در هفت ماه امسال توسط این شرکت خودروساز حدود ۵۶ هزار و ۵۸۳ دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۶۳ هزار و ۸۴۰ دستگاه بوده روند کاهشی را ثبت کرده است.
طبق جزئیات این گزارش، به ترتیب روند تولید در بخش تولید خودروهای گروه Q۲۰۰ در هفت ماه امسال ۳۹ هزار و ۲۳۳ دستگاه و در بخش فروش ۳۸ هزار و ۶۲۴ دستگاه بوده است. در بخش خودروی سهند هشت هزار و ۲ دستگاه تولید و پنج هزار و ۶۹۲ دستگاه نیز فروخته شده است.
تولید کوییک معمولی دندهای یک هزار و ۲۳۴ دستگاه و فروش یک هزار و ۲۳۴ دستگاه ثبت شده است همچنین ساینا S نیز ۱۱ هزار و ۳۳ دستگاه تولید کرده و همه نیز به فروش رسیده است.