قمار نظامی؛ احتمال عملیات آبی-خاکی اسرائیل در «صور»

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جنگنده‌های رژیم صهیونیستی طی دو هفته گذشته بطور مستمر بیش از 20 بار مناطق مختلف شهر صور در جنوب غربی لبنان و در ساحل دریای مدیترانه را هدف بمباران قرار داده‌اند. حملات وحشیانه صهیونیست‌ها بخش‌های زیادی از مراکز مسکونی و زیرساخت‌های حیاتی این شهر 70 هزار نفری را تخریب کرده است.

شهر صور بطور سنتی خاستگاه جنبش امل به شمار می‌رود و در کنار بعلبک جزء مهمترین مراکز شیعه‌نشین در جنوب لبنان محسوب می‌شود.

حملات گسترده رژیم صهیونیستی به شهر صور این ایده را به ذهن برخی تحلیلگران متبادر کرده که احتمالا رژیم صهیونیستی نقشه شومی برای این شهر مهم در جنوب طراحی کرده است. براساس این فرضیه، صهیونیست‌ها در وهله اول به دنبال تخلیه مردم این شهر با حملات مداوم هستند تا در مرحله دوم در عملیاتی متهورانه با پیاده کردن کماندوهای نیروی دریایی و یگان‌های ضربتی چترباز در ساحل صور، عملیاتی آبی-خاکی در این منطقه انجام دهد.

این پیش بینی از آن جهت مطرح شده که 5 لشگر نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در جبهه های جنوب لبنان در مصاف با رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان زمین‌گیر شده اند و احتمالا تل‌آویو برای برهم زدن بازی و خروج از این بن بست با اقدامی متهورانه و خارج از پیش‌بینی تلاش می کند سرنوشت جنگ را تغییر دهند.

در این چارچوب تحلیلی، همانطور که رژیم طی عملیات پیجری و شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله، ضربات روانی به مقاومت وارد کرد، این حمله ممکن است با پشتیبانی سنگین آتش کشتی‌های جنگی اسرائیل و همکاری نیروهای آلمانی که تحت عنوان یونیفل، مسئولیت تامین امنیت مرزهای آبی لبنان برعهده دارند، بکوشد با حمله‌ای سنگین، سازمان رزم مقاومت در خط مرزی با فلسطین را برهم بزند و از آن به عنوان فرصتی برای نفوذ و تثبیت نیرو در داخل لبنان استفاده کند.

این عملیات آبی-خاکی همچنین در صورت موفقیت در مرحله نخست و عبور از خط دفاعی احتمالی موجود در صور می‌تواند با حرکت نیروها در عرض (به شمت شرق لبنان) رودخانه لیتانی زمینه‌ لازم برای دستیابی به مهمترین هدف سیاسی نخست وزیر رژیم صهیونیستی از نبرد را مهیا کند تا بدین شکل نیروهای مقاومت را از لبه مرزهای فلسطین اشغالی و لبنان به سمت درگیری در محدوده لیتانی عقب براند.

با این همه برخی متخصصان نظامی و راهبردی اجرای چنین سناریویی را دشوار می‌دانند، چراکه برای چنین عملیاتی پیاده کرده یگان‌های کماندویی و چترباز کفایت نمی‌کند و دست‌کم باید یک لشگر برای ورود به صور به عنوان نیروی عمل‌کننده وارد منطقه ساحلی شوند.

این درحالی است که هم اکنون 5 لشگر با حدود 8 هزار نفر نیرو در طول 120 کیلومتر مرزهای لبنان با فلسطین اشغالی درگیر نبرد هستند. پنج لشگر 146، 36، 91، 98 و 210 که دو هفته قبل به سمت منتهی الیه شرقی مرز برده شد، درگیر نبرد هستند و غیر از حدود 95 کشته و 900 زخمی در 35 روز نبرد زمینی، هنوز به موفقیتی قابل توجه و راهبردی دست نیافته است.

از این رو می‌توان نتیجه‌گیری کرد که طرح این سناریو در میان برخی متخصصان نظامی درخصوص عملیات آبی-خاکی کمی خوش‌بینانه است، با این حال این واقعیت دور از ذهن نیست که رژیم صهیونیستی در سایه شرایط سیاسی جدید و استمرار بن بست در میدان نبرد و دیپلماسی بخواهد با چنین اقدامات متهورانه‌ای زمین بازی را به سود خود تغییر دهد.

حملات هوایی مستمر رژیم صهیونیستی به شهر کوچک صور این فرضیه را مطرح کرده که ممکن است ارتش اسرائیل برای خروج از بن‌بست کنونی در نبرد زمین،ی در اقدامی متهورانه دست به عملیاتی آبی-خاکی در ساحل مدیترانه بزند تا نیروهای مقاومت را دچار سردرگمی کند.