آلام زلزله‌زدگان سرپل‌ذهابی ۷ ساله شد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در سرپل‌ذهاب یادآور روزهای سخت و طاقت‌فرسای مردم سرپل‌ذهاب است، روزهایی که یک‌بار دیگر آزمون بزرگ مقاومت، سخت‌کوشی، صبر و جان‌سختی مردمان مرزنشین این دیار بود.

زلزله ۷/۳ ریشتری برای بار دوم پس از جنگ تحمیلی سرپل‌ذهاب را به ویرانه‌ای تبدیل کرد که نیازمند بازسازی بود و برای بازسازی مجدد باید یک اراده پولادین و یک غیرت بی‌نظیر در مردمان سرپل‌ذهاب می‌بود چرا که علاوه بر ویرانی سرپناهشان با غم از دست‌ دادن عزیزانشان نیز مواجه شده بودند.

در آن شب سرد پائیزی به یک‌باره تاریکی و گرد و خاک همه‌جا را فراگرفت و بسیاری از مردم زیر آوار مانده بودند در آن لحظه این ارتش و سپاه بود که با نیروهای خود به یاری مردم آمده و با دست خالی به امداد و رهاسازی و نجات زیرآوار‌ماندگان پرداختند.

در روز بعد نیز هوانیروز ارتش با همه توان خود به یاری مردم آمد و کار انتقال مجروحان به مراکز درمانی در سطح استان کرمانشاه و سایر استان‌ها را انجام داد و یک رکورد تاریخی را در انتقال مجروحان به ثبت رساند.

پیام تاریخی رهبر انقلاب برای کمک به زلزله‌زدگان موجی از کمک‌های مردمی به مناطق زلزله‌زده به‌خصوص سرپل‌ذهاب را به راه انداخت که برای همیشه این تصاویر در یادها ماندگار شد، خودروهایی که کمک‌های مردمی را از سراسر کشور به سرپل‌ذهاب می‌آوردند ترافیک مهربانی را تشکیل داده بود که در طول تاریخ بی‌نظیر بود و شاید تنها ترافیک خودرویی بود که رانندگان از بودن در آن لذت می‌بردند.

در آن ایام حضور رهبر انقلاب در مناطق زلزله‌زده باعث تقویت روحیه زلزله‌زدگان شد و بارقه‌هایی از نور و امید را در دل مردم شهرستان سرپل‌ذهاب روشن کرد و با روحیه‌ای قوی تلاش و تکاپو برای ساختن دوباره سرپل‌ذهاب با کمک‌های دولت و تسهیلات بازسازی آغاز شد.

در پیامی که مقام معظم رهبری به خاطر وقوع زلزله ارسال کردند بر فرصت‌سازی از تهدید زلزله تأکید شده بود اما متأسفانه با بی‌توجهی مسئولان از این فرصت پیش آمده در راستای رشد و توسعه شهرستان سرپل‌ذهاب استفاده‌ای نشد.

در روزهای بازسازی تنها فرصت‌سازی که توسط مسئولان استان به آن پرداخته می‌شد در بخش آموزش و پرورش بود که به ساختن مدارس بیشتر از نیاز شهرستان و بیشتر از تعداد مدارس تخریبی تأکید داشتند در حالی‌که در ساخت و ساز مدارس علاوه بر اینکه از ظرفیت خیرین استفاده شده بود و نقش دولت در این بخش به‌صورت ۱۰۰ درصدی نبود اما پس از گذشت سال‌ها همچنان  مشاهده می‌شود که تعدادی از مدارس حتی در سطح شهر هنوز بازسازی نشده و در برخی از روستاها مدارس کانکسی به چشم می‌خورد که نشان می‌دهد حتی در بخش آموزش و پرورش نیز به‌ امر بازسازی پرداخته نشده و فرصت‌سازی چندانی صورت نگرفته است.

از دیگر فرصت‌سوزی‌ها، تعجیل در اعلام پایان بازسازی بود که توسط دولت قبل صورت گرفت، این در حالی بود که بسیاری از ساختمان‌های مسکونی، آموزشی، اداری، ورزشی و مذهبی در شهرستان بازسازی نشده بودند؛ حتی در صورت اتمام بازسازی، باید تا سال‌ها از ردیف بودجه برای پیشرفت شهرستان استفاده می‌شد، با این حال، دولت وقت برای ثبت این افتخار به نام خود، بدون تدبیر، بازسازی را نیمه‌کاره رها کرد، امروزه، کتابخانه عمومی سرپل‌ذهاب و ده‌ها ساختمان دیگر به آثار باستانی باقی‌مانده از زلزله تبدیل شده‌اند. 

یکی دیگر از مشکلات به‌جا مانده از زلزله سرپل‌ذهاب تسهیلاتی است که برای کم کردن بار سنگین بازسازی از سوی نظام و دولت به مردم پرداخت شد و در آن ایام هدف از پرداخت این تسهیلات کمک به مردم در بازسازی خانه‌های ویران شده آن‌ها بود ولی در کمال تأسف امروز به بزرگ‌ترین معضل شهرستان تبدیل شده است.

 

اگر بخواهیم عدم کفایت این تسهیلات در بازسازی و تورم لجام گسیخته بازار خصوصاً در بخش مصالح ساختمانی و آهن‌آلات را که در پی سیاست‌های دولت تدبیر و امید از ابتدای سال ۱۳۹۷ شروع شد، را فاکتور بگیریم و اصلاً از آن حرفی نزنیم، اما بخشی که مربوط به بازپرداخت تسهیلات است امروز به مشکل بسیار بزرگی تبدیل شده که یقه تک تک سرپرستان خانوار در شهرستان سرپل‌ذهاب را گرفته است و دو نماینده مجلس وعده‌های توخالی دادند و هیچ کاری برای رفع این مشکل مردم نتوانستند انجام دهند.

 

این وعده‌های توخالی علاوه بر اینکه خلف وعده محسوب می‌شود و در شأن مسئولان یک نظام اسلامی نیست از طرفی باعث شد که بسیاری از افرادی که می‌توانستند اقساط تسهیلات را پرداخت کنند به‌دلیل این وعده‌های مکرر امهال تسهیلات از پرداخت امتناع کرده و امروز باید علاوه بر اصل اقساط جرائم دیرکرد را هم که نتیجه خلف وعده مسئولان است بپردازند و تسهیلاتی که مقرر شده بود قرض‌الحسنه و بدون سود باشد عملاً به تسهیلاتی با سود ۳۵ درصدی تبدیل شده است که دیگر توان پرداخت آن وجود ندارد.

 

پس از گذشت ۷ سال مشکلات زلزله همچنان گریبان‌گیر مردم شهرستان سرپل‌ذهاب است

 

محمدی از اهالی زلزله‌زده شهرستان سرپل‌ذهاب در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: زلزله سرپل‌ذهاب خسارات و ویرانی‌های بسیاری داشت و مردم شهرستان این روز تلخ را هرگز فراموش نخواهند کرد.

 

وی افزود: در روزهای سختی که در میان ویرانه‌ها و آوار، خانه‌هایمان بودیم حضور رهبر انقلاب و سیل کمک‌های مردمی از سراسر کشور برای ما بسیار امیدبخش بود و ما هرگز خوبی مردم را فراموش نمی‌کنیم.

 

محمدی تصریح کرد: امروز مشکلاتی از زلزله بعد از هفت سال گریبان ما و بسیاری از مردم شهرستان را گرفته و کسی به داد ما نمی‌رسد امروز پرداخت اقساط وام‌های زلزله برای شهروندان سرپل‌ذهابی تبدیل به یک معضل جدی شده و مسئولان در این رابطه تنها وعده و وعید داده‌اند و کاری برای مردم نکرده‌اند.

 

وی افزود: این تسهیلات که بدون سود بود امروز با جرائمی که دارد به وام‌های ۳۰ و ۴۰ درصد تبدیل شده و ما توان پرداخت را نداریم از مسئولان خواهشمندیم برای مردم زلزله‌زده شهرستان سرپل‌ذهاب چاره‌ای بیندیشند.

 

این عدم پرداخت تسهیلات که نتیجه وعده‌های توخالی مسئولان استانی و کشوری برای امهال تسهیلات و عدم توجه بانک‌ها به پانویس و پی‌نوشت رؤسای جمهور، معاونان و وزرای مختلف دولت‌های مختلف است، امروز مردم سرپل‌ذهاب را علاوه بر اینکه به بدهکاران بانکی تبدیل کرده و هر روز درگیر اخطار، احضار و شکایات قضایی هستند، همچنین آن‌ها را از دریافت تسهیلات تشویقی همچون فرزندآوری، ازدواج، اشتغال‌زایی و هر نوع تسهیلات بانکی دیگری و حتی از خریدهای اقساطی شرکت‌ها و فروشگاه‌های مختلف کشور نیز محروم کرده است و مشخص نیست که چه کسی باید پاسخگوی این موضوع باشد.

 

 

 

بیش از ۹۸ درصد واحد‌های مسکونی خسارت دیده تا امروز بازسازی شده

 

مصیب شهبازی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛اظهار داشت: در آستانه هفتمین سالگرد زلزله ۷/۳ ریشتری آبان‌ماه سرپل‌ذهاب هستیم که بر اساس بررسی‌های اولیه بنیاد مسکن و ستادهای معین به تعداد ۱۷ هزار و ۷۰۰ واحد شهرستان آسیب و خسارت وارد شد که تعداد ۹ هزار و ۳۰۰ واحد آن شهری و ۸ هزار و ۴۰۰ واحد نیز روستایی بودند.

 

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سرپل‌ذهاب عنوان کرد: تعداد واحد‌های تعمیری شهری ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحد و واحد‌های تعمیری روستایی نیز تعداد ۵ هزار و ۶۰۰ واحد بود.

 

وی تصریح کرد: دولت برای بازسازی مبلغ یک هزار و ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات بازسازی پرداخت کرد و مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان نیز به‌صورت بلاعوض پرداخت شده است.

 

این مقام مسئول اذعان داشت: بیش از ۹۸ درصد واحد‌های مسکونی خسارت‌دیده تا امروز بازسازی شده و مردم نیز در آن ساکن شده‌اند ولی واحدهایی که مشکلات حقوقی و قضائی داشته و اغلب آن‌ها وراثتی بوده و مشکلات خود را برطرف نکرده‌اند به همین خاطر نتوانسته‌اند از تسهیلات مربوط به بازسازی استفاده کنند.

 

شهبازی خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه شورای مسکن کشور امروز تسهیلات احداث مسکن روستایی به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده که قرض‌الحسنه با کارمزد ۵ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله است و کسانی که قصد احداث واحد مسکونی روستایی دارند می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

 

وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم در سرپل‌ذهاب تعداد ۸ هزار و ۸۷۰ نفر ثبت‌نام کرده و ۳ هزار و ۳۹۹ نفر در مرحله تأیید نهایی قرار گرفته‌اند که آماده مراحل بعدی هستند و در صورتی که زمین لازم برای طرح از سوی فرمانداری و راه و شهرسازی شهرستان سرپل‌ذهاب تأمین و در اختیار بنیاد مسکن قرار گیرد مراحل تعیین پروژه و معرفی به بانک‌های عامل انجام خواهد گرفت.

 

 

اعلام پایان بازسازی زلزله در دولت دوازدهم بزرگ‌ترین خیانت به زلزله‌زدگان سرپل‌ذهاب بود

 

مرزبان بساطی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛اظهار داشت: در زلزله آبان‌ماه ۱۳۹۶ استان کرمانشاه بر اساس ارزیابی بنیاد مسکن به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان خسارت وارد شد و ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب جزئی و جدی دیدند.


معاونت عمرانی و برنامه‌ریزی فرمانداری سرپل‌ذهاب عنوان کرد: این زلزله در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل‌ذهاب رخ داد که متأسفانه باعث کشته شدن تعداد ۶۲۰ نفر و زخمی شدن ۱۲ هزار و ۳۸۶ نفر شد.

 

وی تصریح کرد: زلزله در سرپل‌ذهاب باعث خسارت به ۳۵ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی شد که تعداد ۹ هزار و ۳۰۰ واحد تخریبی و ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحد تعمیری آن در شهر و تعداد ۸ هزار و ۴۰۰ واحد تخریبی و ۵ هزار و ۶۰۰ واحد تعمیری آن نیز در بخش روستایی بود که کار بازسازی آن‌ها انجام گرفت.

 

بساطی با اشاره به مشکلات شهرستان تصریح کرد: اعلام پایان بازسازی زلزله در دولت دوازدهم و برگزاری جشن اتمام بازسازی بزرگ‌ترین خیانت به زلزله‌زدگان سرپل‌ذهاب بود که باعث شده امروز بعد از گذشت قریب به هفت سال از زلزله، همچنان در شهرستان سرپل‌ذهاب مشکلاتی باقی بماند و حق مردم ضایع شود.

 

معاونت عمرانی و برنامه‌ریزی فرمانداری سرپل‌ذهاب خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات شهرستان عدم بازسازی ساختمان‌های اداری، آموزشی، ورزشی و مراکز فرهنگی و مذهبی آسیب‌دیده از زلزله است و اداراتی همچون فرمانداری، جهادکشاورزی، امور آب و... مراکز فرهنگی همچون کتابخانه‌های عمومی رسالت و علامه امینی، بسیاری از مساجد، سالن ورزشی و برخی از مراکز آموزشی تخریب شده و همچنان بازسازی آن‌ها انجام نگرفته است.

 

وی در پایان افزود: امیدواریم مسئولان هرچه سریع‌تر برای بازسازی ساختمان‌های اداری، درمانی، آموزشی، فرهنگی، مذهبی و ورزشی شهرستان و همچنین بازسازی زیرساخت‌ از جمله آسفالت کوچه‌ها و محلات شهر، اعتبارات لازم را تخصیص دهند تا بخش بزرگی از مشکلات شهرستان برطرف شود.

 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ فرصت‌سوزی مسئولان وقت را حتی با وجود اینکه بسیار مورد تأکید رهبری انقلاب قرار گرفت نمی‌توان با هیچ دلیلی موجه دانست و این بی‌تدبیری بزرگ دولت داعیه‌دار تدبیر و امید را که می‌توانست با توجه به وقوع زلزله‌ای باعث پیشرفت و توسعه یک شهرستان مرزی و محروم شود با هیچ آبی پاک نخواهد شد.

با وجود گذشت هفت سال از زلزله سرپل‌ذهاب، به برکت اقدام و عمل دولت اصلاحات، درد و رنج مردم این دیار کماکان به قوت خود باقی است.