به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «هرمز» حجاب در طول تاریخ با زنان ایران عجین شده و یک امر امروزی نیست یا هنگام ورود اسلام گرفته شده باشد و اسلام به این پوشش ضابطه داد و تعریفی ارائه داد که بانوان ایرانی که حیا و عفت را میپسندیدند آن را بادل جان قبول کردند.
اینکه پذیرش اسلام در ایران یک بعد فرهنگی دارد برگرفته از فرهنگ ناب اسلامی است که چه مردان و چه زنان ایرانی در قبول آن پیشقدم شدند چرا که طینت و پاکی نهاد آنها آنان را به سمت اسلام سوق داد.
حجاب نه یک امر اجباری است که امروزه دشمن در جنگ ترکیبی و اعتقادی خود بر باور جوانان و دختران ما این را میخواهد ترویج کند که امر اجباری است و باعث شود پذیرش یا رد آن را عنوان کند و از طرفی یک امر هم دینی و برخاسته از نهاد پاک عفاف و حیا است که خود بانوان برای حفظ بزرگی و مروارید درون خود این را میپذیرند.
برای ازبینبردن حجاب برنامههای مدونی از زمان رضاشاه پهلوی آغاز شد و کارهای که در این دوره و بعد از او پسرش کرد اما نتوانست و امروز هم همان راه با تغییر رویکرد دنبال میشود؛ اما باید به این نکته توجه کرد که حجاب و عفاف در بطن دختر ایرانی است.
این را باید در پوششهای محلی بانوان ایرانی دید از ترک و لر و بلوچ و ترکمن و هرمزگانی و جنوبی که هر کدام برای خود پوشش دارند که گاهی این تعدد پوششها انسان را به تحیر بازمیدارد و این نشان از اهمیت و جایگاه پوشش در نزد بانوان این دیار است.
هرمزگان نیز که در جنوبیترین قسمت کشور قرار دارد مستثنی نیست و دختران و بانوان آن برای حفظ ارزش و کرامت خود از دیرباز پوششی همراه با اقلیم خود دارند که گواه از عفاف و حیا آنها دارد.
بانوان و دختران هرمزگانی با پوششهای بندری و بلوچی و با رنگها و نگارهای زیبا و چشمنواز مروارید وجود خود را در لباسهای فاخر پوشاندهاند و نمادی از حیا و عفت در این سرزمین را نشان دادند.
بندری، مینابی، قشمی و لنگهای هر کدام برای خودپوششی دارند که نماد حجاب و فرهنگ عفاف و حیا است و به کوری چشم دشمنان زنان و دختران هرمزگانی این پوششها را نسل به نسل و سینهبهسینه حفظ کردهاند.
حجتالاسلام غلامرضا حاجبی، در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: دختران و زنان جزیره قشم و هنگام باحجاب و عفاف و حیا و اخلاق برآمده از آداب این جزایر فرهنگ جزیره را به مهمانان و گردشگران نشان دهند تا از گسترش فرهنگ برهنگی و غربی که برخی از فریبخوردگان را به این سو آورده تلنگری شود.
به گفته وی، پوشش مخصوص جزیره ما، پر از عفاف و حجاب و متانت و وقار است و این نهتنها هویت دختران هرمزگانی بلکه نماد جزیره است که بااصالت تاریخی آنان عجین شده است.
امام جمعه قشم ادامه میدهد: گردشگری در جزیره هم برای رونق اقتصادی مردم است نه اینکه دین و اعتقادات مردم را نشانه بگیرد و هویت دختران ما را تغییر دهد و این امر باید با آگاهی دختران و بانوان ما و همچنین افرادی صاحبنفوذ کارهای اجرایی شود تا زمینه فرهنگهای غربی از بین برود.
حاجبی گفت: همه سرزمین ایران برای دختران و مادران ایران با امنیت پایدار تعلقگرفته و جزیره قشم محلی زیبا و دلنشین برای همه ایرانیان است؛ اما نباید اجازه داد که با افکار نامعلومی و برگرفته از دنیای غرب به جوانان و نوجوانان دختر و پسر و نسل آینده آسیب ببینند.
رحیمیان در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: وجود دختران و بانوان یا پوشش اصیل و ایرانی خود یک عملیات فرهنگی در جزیره قشم است که میتوان در این زمینه کارهای فاخر و ارزشمند انجام داد.
وی افزود: بومگردیها که میتواند در رشد اقتصادی ساکنان قشم باید تقویت شود و فرصت بسیار مناسبی برای شناخت فرهنگ و پوشش هرمزگان بهویژه جزیره قشم است.
به گفته فرمانده سپاه قشم، گردشگری خود یک فرصت مناسب دوسویه است که هم اقتصاد شهروندان را تأمین میکند و هم فرهنگ و آدابورسوم این منطقه را نهتنها با تمام ایران بلکه گردشگران خارجی نشان میدهد.
رحیمیان گفت: از طرفی باید نگاه فرهنگی به گردشگری را در اولویت قرار دهیم و آن را در جامعه ترویج دهیم و باید نیروهای ماندگار جزیره از بانوان و مردان در این زمینه اثرگذار شوند.