نظمی که با رئیسی شهید شد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آنچه با آمار و ارقام رسمی در طی روزهای اخیر مشخص شده، دلیل اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده خانگی، توقف مازوت‌سوزی در چند نیروگاه محدود نبوده و این تصمیم، ریشه در کاهش سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها دارد.

هرساله در فصل گرم سال (سه‌ماهه تابستان) میزان تخصیص گازوئیل به نیروگاه‌ها افزایش می‌یابد تا ذخیره‌سازی در مخازن سوخت مایع واحدهای حرارتی (گازی و سیکل‌ترکیبی) انجام شود؛ این رویه ثابت سالانه، به‌منظور آمادگی برای تولید پایدار برق زمستانه است.

آمار ادعایی منتشر شده از سوی وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اما حکایت از عدم انجام وظایف وزارت نفت در تابستان سال جاری دارد.

همانطور که در نمودار بالا در مقایسه آمار تابستان سال 1402 که شهید رئیسی بر مسند کار بود و تابستان سال 1403 که این رئیس جمهور خدوم و مردمی در بین ما حضور نداشت مشخص است، میزان تخصیص سوخت مایع و ذخایر نیروگاهی در تابستان امسال با کاهش قابل توجه همراه بوده است.

عرضه عجیب گازوئیل تولیدی پالایشگاه آبادان در رینگ بین‌الملل بورس انرژی در طی تیر و مرداد را هم باید به اتفاقات عجیب و بی‌نظمی وزارت نفت بعد از شهادت آیت‌الله رئیسی اضافه کرد.

همچنین برای نخستین بار است که تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های گازی به میانه پاییز کشیده شده و کاهش قابل توجهی گازرسانی در ماه های شهریور، مهر و آبان به نیروگاه‌ها که منجر به افزایش برداشت از ذخایر مایع نیروگاهی در ماه‌هایی شده که می‌بایست حداکثر تخصیص گاز به نیروگاه‌ها صورت می‌گرفت، دلیل مهم دیگری برای اعمال خاموشی‌های بخش خانگی در میانه پاییز است که ناشی از عدم انجام به‌موقع تعمیرات پالایشگاه‌های گازی در تابستان بوده است.

هر ساله در فصل گرم سال، تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های گازی و در فصل سرد سال، تعمیرات اساسی نیروگاه‌های حرارتی انجام می‌شود تا پالایشگاه‌ها برای زمستان و نیروگاه‌ها برای تابستان با حداکثر ظرفیت در مدار بهره‌برداری باشند. اگر این ریتم برهم بخورد، نمی‌توان از ظرفیت کامل این تأسیسات استفاده کرد و آنچه رخ می‌دهد، همان است که در پاییز امسال در خصوص کاهش ظرفیت تأمین گاز نمود پیدا کرده است.

آنچه مشخص است، آثار کم‌کاری مدیران وزارت نفت دولت سیزدهم و چهاردهم، بعد از شهادت آیت‌الله رئیسی،‌ در وضعیت فعلی چالش در تأمین برق پایدار دیده می‌شود و به احتمال زیاد اگر رئیس جمهور مردمی، هنوز در بین ما بود، امروز خاموشی های پاییزه را تجربه نمی‌کردیم.

لازم به ذکر است که برخی کارشناسان و مدیران منسوب به دولت چهاردهم، وضعیت فعلی در حوزه قطعی برق را ناجوانمردانه به عملکرد شهید رئیسی نسبت می کنند که خلاف این گونه نسبت‌ها واضح و مشخص است.

به‌نظر می‌رسد شهادت‌ آیت الله "ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور مردمی دولت سیزدهم، آغاز بی‌نظمی در برخی حوزه ها از جمله تخصیص سوخت مایع به نیروگاه ها و انجام تعمیرات پالایشگاه‌های گازی بود که هنوز هم این بی نظمی ادامه دارد.