به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مینو محرز، عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران، امروز در نشست خبری اولین جشنواره هنری و دومین همایش علمی بزرگداشت هفته اطلاعرسانی درباره مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتیبیوتیکها اظهار کرد: حدود ۱۰ سال پیش، مقالهای علمی در خصوص اهمیت قانونگذاری در مصرف آنتیبیوتیکها منتشر شد. در این مقاله، استفاده از برخی آنتیبیوتیکها تنها برای بیماران بستری در بخش سیسییو مجاز دانسته شده بود، اما امروز شاهد تجویز قویترین آنتیبیوتیکها برای بیماریهای عادی هستیم که میتواند مقاومت میکروبی بیماران را افزایش دهد.
وی تصریح کرد: هزینه درمان بیماری که به دلیل مقاومت میکروبی دچار عفونت بیمارستانی شده بود، بیش از ۵۰ میلیون تومان شد. رقمی که اگر بیمار توان پرداخت آن را نداشت، به احتمال زیاد جان خود را از دست میداد. باید توجه داشت که هر دهه تنها یک آنتیبیوتیک جدید معرفی میشود و نمیتوان به دلیل مصرف بیرویه، منتظر داروهای جدیدتر ماند.
محرز ادامه داد: در خصوص مدیریت مصرف آنتیبیوتیکها، پروتکلهایی در نظر گرفته شده است که این برنامهها همچنان ادامه دارد. با این حال، برخی انجمنها از جمله انجمنهای ریه، آیسییو و انکولوژیستها نسبت به نحوه و میزان مصرف آنتیبیوتیک اعتراضاتی داشتهاند که عملاً اثرات منفی این داروها را تشدید میکند.
وی افزود: مصرف آنتیبیوتیکها در کشور روندی فزاینده داشته و میزان استفاده از آنها چندین برابر میانگین جهانی است. از این نظر، ایران در رتبههای پایینی قرار دارد.