ادامه جذب كاركنان جدیدالاستخدام فولاد مباركه و فرایند جامعه‌پذیری برای آن‌ها

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فولاد، احسان لطفیانی، رئیس واحد برنامه و توسعه شایستگی کارکنان، با بیان مطلب فوق گفت: همه شاغلین فولاد مبارکه روزهای نخست اشتغال خود را با فرایند جامعه‌پذیری و دوره‌های آموزشی بدو استخدام به خاطر می‌آورند؛ چراکه اولین مواجهه با فضای داخلی شرکت در کلاس‌های آموزشی آغاز می‌شود.

وی تصریح کرد: در فولاد مبارکه فرهنگ یادگیری، ریشه‌دار و جزو ارزش‌های لاینفک سازمان است. سابقه این فرایند در فولاد مبارکه به دوران ساخت و سال‌های دور برمی‌گردد، ولی طبعاً با برگزاری هر آزمون استخدامی و ورود افراد جوان‌تر و متخصص، خون تازه‌ای به بدنه سرمایه انسانی فولاد مبارکه تزریق می‌گردد. به همین منظور کارگروه تخصصی در این زمینه فعال و متناسب با بهینه‌کاوی‌های بین‌المللی این فرایند به‌روزرسانی می‌گردد.

لطفیانی در خصوص اهداف فرایند جامعه‌پذیری گفت: به‌طورکلی فولاد مبارکه از این فرایند مجموعه اهدافی را دنبال می‌کند که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: 1. انتقال اخلاق، فرهنگ و ارزش‌های فولاد مبارکه؛ 2. تشریح قوانین و مقررات شرکت؛ 3. نگاه یکپارچه به فرایندهای تولیدی؛ 4. آمادگی هیجانی و شناختی برای انطباق با محیط کار در صنعت.

امیر انتظامی، تکنسین اجرای آموزش نیز در تشریح اهمیت این فرایند اظهار داشت: کارکنان جدیدالاستخدام نسل بعدی گردانندگان چرخ‌های تولید و تصمیم‌گیرندگان آتی فولاد مبارکه خواهند بود و هویت حرفه‌ای آن‌ها در همین روزهای نخست شکل می‌گیرد. پس ما با دقت به ابعاد متعدد موضوع، با نگاهی بلندمدت تلاش داریم که این همکاران فرایندهای آشنایی را به‌سرعت و سهولت پشت سر گذارند و به نیروهای کارآمد و توانمند برای خدمت به صنعت ایران اسلامی تبدیل شوند.

به گفته انتظامی فرایند جامعه‌پذیری کارکنان جدیدالاستخدام در دو فاز به شرح انجام می‌گیرد: فاز اول، آشنایی کلان با فولاد مبارکه و قوانین و مقررات فولاد مبارکه که طی یک ماه نخست و در ساختمان واحد آموزش و سرمایه انسانی اتفاق می‌افتد. فاز دوم در زمان استقرار در پست که به‌محض اتمام فاز اول آغاز می‌شود، از طریق ارائه آموزش‌های تخصصی مرتبط با ناحیه و شغل با سرپرستی واحد انجام می‌گیرد. از افتخارات واحد آموزش و توسعه سرمایه انسانی این است که اساتید فرایند جامعه‌پذیری از همکاران شاغل باتجربه هستند و این فرایند با مشارکت کلیه نواحی تولیدی و ستادی در حال برگزاری است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کلیه همکاران جدیدالاستخدام، در لحظه به پایان رسیدن التهاب و به اوج رسیدن اشتیاق برای ورود به فرایند کار و تولید، با هماهنگی واحد آموزش شرکت، در نقطه آغازین فعالیت خود با حضور در معراج الشهدای شرکت به مقام شهدای والامقام ایران عزیز ادای احترام می‌کنند و پس از آن راهی ساختمان آموزش و توسعه سرمایه انسانی شرکت می‌شوند و با دریافت گل و هدیه و گوش فرادادن به سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران در بدو ورود به فضای کاری شرکت مورد استقبال قرار می‌گیرند.

انتظامی افزود: در ادامه برنامه افتتاحیه بسته‌ای که نماد بخشی از ارزش‌های فولاد مبارکه است به همکاران جدیدالاستخدام تحویل می‌گردد که شامل کتاب «مهره حیاتی»، دفترچه با پیغام «به صدای قلبت گوش بده»، مدادی حاوی بذر قابل کاشتن (چون توجه به محیط‌زیست یکی از ارزش‌های فولاد مبارکه است)، خودکاری با پیام «تا روشنایی بنویس» و لیوانی با شعار «به آینده فکر کن، آینده بهتر» است.

وی از مسائل روان‌شناختی ورود به کار در صنعت به‌عنوان موضوع قابل‌توجه دیگر که به‌طور مفصل به آن پرداخته شده است یاد و اضافه کرد: موضوعات دیگری که زمان پرداختن به آن، در بدو ورود لازم تشخیص داده شده است، تحت دو عنوان «مدیرعامل زندگی خودت باش» و «ساختن معنا» در این فرایند تدارک دیده شده است. این زمانِ مختصر، ولی از نظر محتوایی وزین، به این فرایند اضافه شده و قطعاً این مجموعه آموزش‌ها حداقل طی دو سال نخست ادامه‌دار خواهد بود.

تکنسین اجرای آموزش در خاتمه خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت ساختن نگرش پیشرانی فولاد مبارکه، معاون سرمایه‌های انسانی شرکت، به‌عنوان مدرس در آیین اختتامیه فاز اول فرایند جامعه‌پذیری و هر آنچه را برای زیستن معنادار در سازمان لازم است در نشستی صمیمانه با نیروهای جدیدالاستخدام به اشتراک می‌گذارند.

شرکت فولاد مبارکه در راستای تکمیل نیروی انسانی خود در سال ۱۴۰۱ اقدام به آزمون استخدامی نمود و مقرر شد مطابق نیازسنجی استخدام، تعداد ۱۱۰۳ نفر از قرار ۹۲۰ نفر دیپلم و 183 نفر کارشناس جذب شوند. اولین گروه از این کارکنان در ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ وارد شرکت شدند و تا امروز ۸۲۶ نفر در قالب ۳۶ گروه به خانواده بزرگ فولاد مبارکه پیوستند که ۱۶۵ نفر در مجتمع فولاد سبا و ۶۶۱ نفر هم در شرکت فولاد مبارکه مشغول به کار شده‌اند. شایان‌ذکر است از مجموع ۶۶۱ نفر تعداد ۸۵ نفر کارشناس و ۵۷۶ نفر دیپلم بودند که با فرایند جامعه‌پذیری شرکت فولاد مبارکه آشنا شدند.