به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاعرسانی دانا؛ چند ماه پیش و قبل از برگزاری مسابقات جهانی 2024 آلبانی بود که فدراسیون کشتی از حضور تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد ایران در روسیه برای شرکت در رقابتهای لیگ حرفهای پادوبنی مسکو خبر داد؛ تورنمنتی متفاوت که از همان ابتدا پیشبینی میشد ماحصلی خاص برای کشتی ایران داشته باشند.
حضور افرادی مانند حاجیمراد گاتسالوف در رأس کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد روسیه و میزبانی روسها در مسکو از این لیگ، نشان میداد که روسها پادوبنی را خیلی جدی گرفتهاند و برای آنها فقط درآمدهای حاصل از اسپانسرینگ، شرطبندیها، حضور تماشاگران و یا پخش زنده مهم نیست بلکه آنها برای کسب قهرمانی به میدان آمدهاند.
اگر چه ایران و روسیه در کشتی آزاد و فرنگی سعی کردند تیمهای اصلی خود با حضور ستارههایی مانند محمدرضا و محمدعلی گرایی، سعید اسماعیلی، کامران قاسمپور و امیرحسین زارع و در آن سوی میدان هم امثال زائور اوگویف، زائوربک سیداکوف و ماگومد کوربانوف را به میدان ببرند اما در این تورنمنت نوبت به جوانترها هم رسید.
بیشتر بخوانید؛
لیگ کشتی آزاد پادوبنی| قهرمانی تیم ایران در خانه روسیه میزبان
در کشتی فرنگی همانطور که انتظار میرفت، تیم ایران به قهرمانی رسید اما زنگ خطر برای شاگردان حسن رنگرز بهصدا در آمد؛ چرا که تساوی 5 بر 5 و امتیاز عالی بود که ایران را به جام لیگ پادوبنی رساند و نه برتری مستقیم عددی. روسها در کنار ایران همیشه از قدرتهای سنتی تیمی کشتی فرنگی بودهاند و در این سالهای غیبت هم چندان افتی نکردهاند.
پیروزی شکننده محمدرضا گرایی و شکست دور از انتظار علیرضا مهمدی، پویا دادمرز و مهدی بالی شاید از مهمترین زنگخطرها برای فدراسیون کشتی و کادرفنی تیم ملی فرنگی باشند. دیر یا زود؛ روسها به میادین بینالمللی برمیگردند و در این بین نایبقهرمان جهان و المپیک از ایران بودهاند که طعم تلخ شکست مقابل آنها را چشیدهاند.
در کشتی آزاد اما قضیه برعکس بود؛ همه منتظر یک جدال واقعی و مصاف تن به تن بین ستارگان جهانی بودند و کسی از پیش نمیتوانست ایران یا روسیه را قهرمان پادوبنی بداند. رقابت شب گذشته تا آخرین نفس هم پایاپای پیش رفت و باز هم با تساوی 5 بر 5، این امتیازات عالی بود که به داد ایران رسید و قهرمانی را به همراه داشت.
بیشتر بخوانید؛
دبیر: لیگ پادوبنی یک مسابقه تدارکاتی برای ماست؛ به برد و باخت نگاه نمیکنیم
5 وزن اول از اوزان دهگانه را بدون قید و شرط به روسها دادیم تا ضعف عیان اوزان سبک ایران در جهان، این بار در مسکو عیانتر شود. شکست ناباورانه رحمان عموزادخلیلی مقابل شامیل ممدوف از یک سو و ناداوریهای رخ داده در 2 وزن دیگر از سویی دیگر، ایران را تا لبه پرتگاه برد اما مثل همیشه، اوزان میانی و سنگین به داد پژمان درستکار رسید.
با به میدان آمدن مهدی یوسفی، نفر دوم وزن 79 کیلوگرم پس از محمد نخودی مصدوم، ورق به سمت ما برگشت. سپس نوبت به کامران قاسمپور، امیرحسین فیروزپور، مجتبی گلیج و امیرحسین زارع رسید که 5 برد پیاپی را مقابل روسیه کسب کنند و این 2 کشتیگیر آخری با امتیاز عالی (10 امتیاز اختلاف) ایران را به قهرمانی رساندند.
اگر چه قهرمانی و یا شکست در این تورنمنتهای معمولی اصلاً ملاک نیست اما قطعاً علیرضا دبیر تیمهایش را برای مشخص شدن ضعفها و تکمیل نقاط قوت به روسیه فرستاد. روسها نشان دادند اگر چه در المپیک و جهانی غیبت محسوسی داشتند اما هنوز هم روسیه هستند و در حد نام روسیه کشتی میگیرند که این خود زنگ خطری برای ماست.
بیشتر بخوانید؛
لیگ کشتیفرنگی پادوبنی| پیروزی نزدیک تیم ایران مقابل روسیه میزبان
زنگ خطر به صدا در آمده اما نباید نقاط قوت را نادیده گرفت. جوانهای ایران چه بردند و چه باختند، ترسشان از یک تورنمنت بینالمللی در خانه حریف آن هم حریفی مانند روسیه ریخت. این حضور باعث میشود که در رقابتهای جهانی و المپیکی، هم تجربه تن به تن شدن با ستارههای بینالمللی را داشته باشند و هم ترسشان از تشک جهانی ریخته باشد.
کار درستکار، رنگرز و دبیر از همین امروز برای رقابتهای جهانی 2925 شروع شده. حالا پس از کشتی با روسیه، نقاط ضعف مشخص شدهاند و نقاط قوت هم. حالا همه چیز آماده است تا رقابتهای قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان که میدان به ترکیبی از ستارهها و جوانان برسد و نسل جدید کشتی ایران به مرور به تورنمنتها بروند.