به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛علیرضا زاکانی شهردار تهران بزرگ در اختتامیه صبح امروز ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه گفت: این کنگره از سال ۱۳۸۲ برقرار است و در بخش قانون سازی ونهاد سازی اقدامات خوبی داشته است.
وی ادامه داد: امسال در پایتخت ۵۵ موضوع و خطر را مورد ارزیابی قرار دادیم. در سال ۱۴۰۳ از این ۵۵ موضوع ۱۴ موضوع مانند زلزله، ترافیک، آلودگی هوا، حوادث آتش سوزی را در اولویت قرار دادیم و عملاً ۳ موضوع از این شرایط را اولویت قرار دادیم آلودگی هوا، زلزله و سیل در کانون توجهات است.
زاکانی افزود: روزهای هوای پاک و سالم در تهران اندک است و عمده روزهای شهر ناسالم و ناایمن است. ما یک مسیری را تعبیه کردیم تا مطلوبیت حمل و نقل عمومی ارتقا یابد و حمل ونقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد تحول ایجاد کند.
زاکانی اذعان کرد: موضوع برقی سازی شهر یک تحول سنگین انجام گرفت و باید بتواند شرایط ونوع خدمت را بتوانیم تنظیم و کار را پیش ببریم. قبل از شکستن سختیهای ترافیک از سطح شهر ما باید آلودگی هوا که یک معضل بزرگ است را ابتدا رفع کنیم.
وی ادامه داد: تهران سه گسل مهم در شمال غرب و شرق و جنوب شهر دارد که عملاً برای شهر خطراتی را همراه دارد، ۹۳۰ هزار قطعه و پلاک دارد که بخشی از آن ناپایدار است. و زمانی که این ناپایداری وجود دارد یعنی مردم را تنها گذاشتیم و ۹۳ هزار از اینپلاک ها در ساختمانهای فرسوده است که ۱۷ درصد مردم آنجا زندگی میکنند.
وی اظهار داشت: تهران ۷ رود دره دارد که خطر سیل در آن وجود دارد. در آن و ساختمانهایی که در حریم رودخانه بیش از ۳ هزار ساختمان ساخته شده که خطر آفرین است. بعضی از این ساختمانها ضروری و حیاتی است.
وی مطرح کرد: در ۱۵ کارگروه و در ۲۵ خط و ۱۵۸ محور کار را اغاز کردیم و شرایط را طوری پیش ببریم که ایمنی از تهدیدات پیشی بگیرد و در حادثه به دام نیفتیم. هشت دستگاه برای اولین بار در داخل مجموعه مدیریت شهری تلاش کردند پایش ساختمان را به عهده بگیرند و شروع آن از ساختمانهایی برای بیمارستان است. ۴۸۰۰ مورد آن انجام شده و باید ۷۰۰۰ مورد دیگر کامل شود.
زاکانی بیان کرد: تهران ۲۵۰ گود پرخطر در شهر داریم و ما در دو سال اخیر ۵۵ گود را احیا کردیم و سرعت بخشیدیم. این گودها برای تهران یک خطر جدی و اساسی است. ما ۱۱ پل را مقاوم سازی کردیم و ۱۰ پل دارد مقاوم سازی میشود. ابنیه شهر نیز جزو نکاتی است که مورد توجه باید قرار گیرد.
وی اذعان کرد: در تهران کانون مخاطره آمیز وجود دارد مانند قلعههای خطرساز مانند سیمین قلعه که کمیسیون ماده پنج را قرار دادیم، کن و ونک و اسلام آباد تکلیفشان مشخص شده است. و در دستور کار قرار دادیم و با ۲۴ دفتر توسعه گر و تحصیل گر بتوانیم قریب ۴۵۰۰ هکتار را تأمین کنیم، اولویت خودمان را مراکز تجارت قرارداده ایم.
زاکانی گفت: به کمک هلال احمر بیش از ۵۰۰ هزار نفر آموزش دیده اند. کارهایی که با پشتیبانی مردم باید صورت میگرفت دنبال شد وحتی ما چهارچوبها را فعال کردیم. ما مترو را توسعه میدهیم و خط ۸،۹،۱۰ قرارداداش بسته شده و توسعه زیرساختهای شهر به سرعت دارد توسعه پیدا میکند. تهران ۷۰۰ کیلومتر نیازمند شبکه آب جمعی است و ۵۳۰ کیلومتر آن در دست پایش و ایمن سازی و بازنگری اساسی است.
شهردار تهران افزود: در رابطه با طرح جمع آوری معتادین که در شهر حضور پررنگ داشته و امروزه نیز بهچشممی خورد. در گذشته ۸۵۰۰ نفر فقط داخلکمپ بودند و بقیه در خیابان قرار داشتند که لذا آمار کشتگان عابر پیاده اختصاص به اینها داشت که غریب به ۱۹ هزار نفر امروزه در کمپ هستند و خیلی از نقاط ایمن فراهم شده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این طرح جمع آوری در سطح شهر راجع به کودکان خیابانی نیز باید صدق پیدا کند. امید داریم با کمک این کنگره بتوانیم رسالات خود را انجام دهیم.