نکولعل‌آزاد: «فریاد صلح در سکوت» یا اول می شود یا دوم

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی نکولعل آزاد، رئیس فدراسیون ناشنوایان در نشست خبری که در محل این فدراسیون برگزار شد، اظهار داشت: یک درصد جامعه که حدود ۲۵۰ هزار نفر هستند، در بهزیستی ثبت نام کرده‌اند. با این حال ما تا یک‌میلیون نفر ناشنوا و کم‌شنوا هم‌ برآورد داریم. البته روز به روز این اعداد رو به کاهش است ولی تا وقتی که این افراد وجود دارند، باید این فدراسیون و ورزش‌هایش برپا باشد. اگر می‌خواهیم ناشنوا ورزش کند، باید استعدادها را در ورزش‌های همگانی این قشر شناسایی و سازمان‌دهی کنیم تا در عرصه‌های بین المللی بدرخشیم.

وی افزود: حدود ۱۰ درصد جمعبت ناشنوایان ما ورزش می‌کنند که این عدد را حداقل باید به ۵۰ درصد برسانیم تا شادابی و نشاط را در بین ناشنوایان افزایش دهیم. اگر این افراد یک نقصی در بدن دارند، دلیل نمی‌شود که از شغل و دیگر مسائل زندگی دور شوند. فدراسیون ناشنوایان یک پل است که ناشنوایان را از منزل به جامعه برساند.

رئیس فدراسیون ناشنوایان عنوان کرد: مهم‌ترین رویداد امسال، دهمین دوره بازی‌های آسیایی بود که باید به میزبانی ایران انجام می‌شد اما به علل مختلف کشورهای دیگر استقبال نکردند. با این حال میزبانی به مالزی سپرده شد که ایران تیم‌های آماده‌ای که داشت را اعزام خواهد کرد که البته هزینه‌های ما افزایش پیدا کرد.

وی ادامه داد: نام کاروان ما «فریاد صلح در سکوت» است که‌ پیام ورزشکاران برای همه جهانیان خواهد بود. الهام از این گرفتیم که باید به همه مردم جهان بگوییم جنگ کافی است. ۱۵۰ نفر تعداد اعضای کاروان است که ۲۱ خانم و ۷۳ مرد در بین ورزشکاران هستند و بقیه اعضا کاروان را اعضای کادرفنی‌ و تیم‌های خبری تشکیل داده‌اند.

نکولعل آزاد یادآور شد: فوتبال، دوومیدانی، جودو، کشتی آزاد و فرنگی، تکواندو، شطرنج، بولینگ، تنیس روی میز و بدمینتون رشته‌های این مسابقات است. سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵مقام پنجم را کسب کردیم و در سال ۲۰۱۸ هنگ‌کنگ میزلبان این مسابقات بود که برگزار نشد. این بار برنامه داریم که به مقام اول یا دوم‌ برسیم. در فوتبال‌ با ژاپن ازبکستان و عمان در یک گروه هستیم که کار ساده‌ای نداریم زیرا تقریبا حریف‌های اصلی، با ما همگروه شدند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود هزینه‌ها کار ساده‌ای برای اعزام این کاروان نداریم. اگر دنیامالی با دستورات ویژه حمایت نمی‌کرد، هیچگاه این اعزام صورت نمی‌گرفت. از روز اول کار ما شروع شد؛ البته مشکلاتی داشتیم که قابل حل است. در زمان کم کمیته ملی المپیک یک میلیارد سهمیه بودجه ما را داد و یک‌ میلیارد دیگر هم کمک کرد. ۵۰ میلیارد از طرف وزارت ورزش به میزبانی بازی‌های آسیایی تعلق گرفت که حدود ۳۵ میلیارد آن را در اختیار ما قرار دارند. از همکاری همه بخش‌ها و ارگان‌ها همچون بهزیستی، اداره کل‌ورزش تهران و.... باید تشکر کنیم. با این کمک‌ها اکثر مشکلاتمان را حل‌ کردیم که اگر وجود نداشت، پول ورودی، عوارض خروج، البسه، بلیط و ... پرداخت نمی‌شد.

رئیس فدراسیون ناشنوایان گفت: بچه‌های ما یک سال است که اردوهای سختی را پشت سر گذاشتند و امیدوارم با نتایج خوبی که می‌گیریم خستگی همه از بین برود و تشکر ویژه‌ای از همه کسانی کمک کردند، بشود. سیاست وزارت ورزش این است که از ایرانی‌های در سکوهای‌آسیایی و جهانی استفاده کنیم.

نکولعل آزاد تصریح کرد: من محمد پرگر را به عنوان نماینده ایران برای ریاست فدراسیون آسیا معرفی کردم و رای هم به او می‌دهیم. در حال حاضر ارتباط خوبی با فدراسیون آسیایی نداریم. ما دلمان را خوش کردیم که یک‌ ایرانی در این جایگاه حضور داشته باشد تا بتوانیم نقش‌های موثر بیشتری برای فدراسیون آسیایی داشته باشیم همچون کمیته آموزش، اجرایی و ....

وی افزود: بعد از رای آوردن، کار اصلی‌ ما با پرگر شروع می‌شود که بتوانیم افراد بیشتری در جایگاه‌های بین المللی داشته باشیم؛ زیرا کسی که در آن جایگاه می‌نشیند باید ظرفیت فوق العاده کنفدراسیون آسیا را استفاده کند. ما حمایت زیادی انجام دادیم و انتظاراتی هم داریم. گرفتن میزبانی برای ایران کار او بود ولی با این حال انتظارات زیادی از او داریم و نمی‌توانیم‌ بگوییم که از دست رفتن میزبانی به باختن او در مجمع انتخابی به من برمی‌گردد. او قهرمان اامپیکی‌ ماست و همیشه جای او در فدراسیون است.

رییس فدراسیون ناشنوایان گفت: ۵۰ میلیارد به دست اداره‌کل استان تهران سپرده شده بود که بعد از لغو مسابقات تهران برای‌ هیچ کار دیگری هزینه نشده و امانت در دست تهران بود. اینکه کمی برای بازگرداندن این پول مقاومت می شود، عادی است زیرا همه مشکلاتی دارند البته خود جوادی مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران گفت که این پول برای من نیست و بازگردانده می‌شود.

رئیس فدراسیون ناشنوایان گفت: در بازی های آسیایی ناشنوایان به دنبال کسب مقام اول یا دوم هستیم.