به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه عبری «هاآرتص» نوشت سرویس امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین حدود ۱۸۰۰ نفر از ساکنان کرانه باختری را از آغاز جنگ نسلکشی در نوار غزه که از حدود ۱۴ ماه پیش ادامه دارد، به ظن «ارتکاب تخلفات و نقضهای امنیتی» بازداشت کرده است.
بر اساس گزارش العربی الجدید، آموس هارئیل، تحلیلگر امور نظامی در روزنامه عبری «هاآرتص» تصریح کرد که او طی روزهای اخیر به رامالله رفت تا با سرویسهای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین از وجود شکاف بزرگ میان هماهنگی نزدیک و مستحکم با نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی و رکود کامل در روابط میان ۲ طرف در سطوح سیاسی رایزنی کند.
وی مدعی شد که بسیاری از بازداشتشدگان از اعضای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و تعدادی از آنها نیز از اعضای گروههای کوچکتر فلسطینی هستند.
آموس هارئیل همچنین به نقل از مقاماتی که در رامالله با آنها دیدار کرد، گفت که در میان بازداشتشدگان کسانی وجود دارند که اسلحه حمل میکردند و در حال برنامهریزی برای اجرای عملیات علیه صهیونیستها بودند.
در عملیات سرویس امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین طی هفته گذشته، چند قبضه سلاح و مواد منفجره از فعالانی که در اردوگاه آوارگان «الفارعه» واقع در «طوباس» و در شهرک «عزون» واقع در شرق شهر «قلقیلیه» بازداشت شده بودند، کشف و ضبط شد.
این تحلیلگر روزنامه هاآرتص در ادامه افزود: تشکیلات خودگردان فلسطین به نجات موفقیتآمیز صدها شهروند اسرائیلی که اغلب به اشتباه وارد منطقه A تحت کنترل این تشکیلات در کرانه باختری اشغالی میشوند، افتخار میکند و آنها را به اسرائیل بازمیگرداند.
این روزنامه ضمن یادآوردی برآوردهای اسرائیلی که پس از عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و با آغاز سومین انتفاضه مردمی در کرانه باختری منتشر شد، به اعزام نیروهای زیادی از ارتش رژیم صهیونیستی برای عملیات بازداشت و کشتار مظنونان به ویژه در شمال کرانه باختری و نیز به اقدامات تحریکآمیز شهرکنشینان صهیونیست علیه فلسطینیان و یورشهای آنها اشاره کرد.
طبق نوشته این روزنامه عبری، تمامی این وقایع در حال حاضر به گونهای رخ نداده است که کرانه باختری به سمت یک جبهه نبرد فعال به اندازه غزه سوق پیدا کند و بیشتر فلسطینیان در کرانه باختری به شدت از احتمال اتخاذ اقداماتی از سوی رژیم صهیونیستی برای کرانه باختری، مشابه اقدامات اتخاذ شده آن در غزه که تقریباً آن را بهطور کامل ویران کرده، بیم دارند.
این روزنامه عبری همچنین نوشت با وجود هماهنگیهای امنیتی، شکایات فلسطینیها علیه اسرائیل بسیار زیاد است و بارزترین آنها مربوط به اعمال محدودیتهای اقتصادی، مانند ممنوعیت کار در داخل خط سبز و در شهرکها است (تعداد کارگران مجاز در طول جنگ به حدود ۱۹ هزار نفر در مقایسه با ۱۴۴ هزار نفر قبل از جنگ کاهش یافته است) و پرداخت ۴۰ درصد حقوق کارکنان تشکیلات خودگردان فلسطین به دلیل مشکلات در دریافت مالیات از اسرائیل و نگرانیها بابت اقدامات خشونتبار شهرکنشینان است.
جنبش حماس پیشتر اقدام دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان در زمینه بازداشت فعالان مقاومت و افراد تحت تعقیب از سوی رژیم صهیونیستی در همکاری با طرف اسرائیلی را محکوم و اعلام کرد که این اقدام در راستای تحقق اهداف این رژیم صورت میگیرد.
پیشتر نیز نهادهای حقوقی فلسطینی در بیانیهای اعلام کردند که رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ علیه غزه تاکنون بیش از ۱۱۸۰۰ فلسطینی را در کرانه باختری و قدس بازداشت کرده است.
این نهادها تاکید کردند که بیش از ۴۳۵ نفر از بازداشتشدگان زن و دستکم ۷۷۵ نفر نیز کودک هستند.
رژیم اشغالگر صهیونیستی از آغاز جنگ علیه غزه در هفتم اکتبر سال گذشته بازداشت فلسطینیان در کرانه باختری و قدس اشغالی را شدت بخشیده است.
تا قبل از آغاز جنگ علیه غزه بیش از ۷ هزار فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی در بند اسارت بودند.
از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۲۱ روز میگذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بیآبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان میدهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بینالمللی اعلام کرد هیچ خانهای در نوار غزه نیست که از ابتداییترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به سادهترین و اولیهترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.
رژیم صهیونیستی همزمان با حملاتش به نوار غزه، بر شدت عملیاتهای خود در کرانه باختری نیز افزوده و شهرکنشینهای صهیونیست هم حملات خود به فلسطینیها و داراییهایشان را افزایش دادند که در نتیجه این اقدامات تاکنون ۷۹۵ فلسطینی در این حملات به شهادت رسیده و حدود ۶۴۵۰ تن دیگر زخمی شدند.