به گزارش خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی که تنها چند ساعت از اعلام خبر آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان در رسانه ها می گذشت که اخبار تحولات سوریه و گسیل تروریست ها به سمت حلب به سر خط اخبار رسانه های داخلی و بین المللی تبدیل شد.
رسانه ها اعلام کردند که درگیری ها در حلب بین ارتش سوریه و گروه تروریستی تحریر الشام بزرگترین درگیری نظامی در این مناطق پس از آزادسازی حلب در سال 2016 بوده است.
بیشتر بخوانید...
در بررسی عوامل وقوع این درگیری ها اما بیش از هر چیز باید سناریوی صهیونیستی را دخیل دانست، رژیمی که در هر زمان و هر مکانی به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد بی ثباتی و ناامنی در منطقه در حال برنامه ریزی برای ایجاد بحران و آشوب است تا اهداف ایالات متحده آمریکا در منطقه را محقق کند.
در جریان اخبار آتش بس رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان، بنیامین نتانیاهو در اظهاراتی در یکی از شبکه های تلویزیونی رژیم صهیونیستی گفته بود: بشار اسد با آتش بازی میکند!
نخست وزیر رژیم صهیونیستی با صراحت گفته بود که بشار اسد رئیس جمهور سوریه را تهدید کرده است.
نتانیاهو در این گفتگو اظهار داشت: به اسد گفتم که در حال بازی با آتش هستی. زمان نشان خواهد داد که آیا او این پیام را دریافت کرده است یا نه!
این اظهارات نتانیاهو به روشنی بیانگر آن است که رژیم صهیونیستی پس از ناکامی در مواجهه با حماس و حزب الله، به دنبال باز کردن جبهه جدید نبرد خواهد بود تا از این طریق برای فرار از عدم دستیابی به اهدافی که در حمله به غزه و لبنان دنبال میکرد راهی پیدا کند.
این میان، سوریه و دولت بشار اسد که در طول دست کم یک سال گذشته نقش مهم و حساسی در دفاع از جبهه مقاومت ایفا کرده بود، بهترین طعمه برای رژیم صهیونیستی به شمار می رفت.
منصور حقیقت پور، کارشناس مسائل سیاسی در این باره به دانا گفت: نقش بشار اسد و سوریه در منطقه، نقش بسیار حساسی بوده و هست به طوری که امروز نقش اصلی حمایت از سیاسی و سرزمینی از دو جریان مقاومت فلسطین و لبنان در سوریه شکل می گیرد.
وی با اشاره به اینکه جریان صهیونیستی در گذشته به دنبال ایجاد نوعی انقطاع در این زمینه بود، ادامه داد: پس از عدم توفیق جریان آمریکایی- صهیونیستی در نابودی سوریه در سالهای پیش از 2016 و امروز هم در جریان شکست صهیونیست ها در جبهه غزه و لبنان آنها به دنبال تولید و ارائه دستاورد جدید برای تفکر صهیونیستی بودند.
بدون شک آنچه رژیم صهیونیستی را برای ایجاد ناامنی در سوریه ترغیب می کند، این است که آنها نمی خواهند هیچگونه کمک و حمایتی از خاک سوریه به حزب الله صورت بگیرد.
ترکیه نیروی نیابتی رژیم صهیونیستی در سوریه
رژیم صهیونیستی در حالی رویای بحران سازی در سوریه را در سر پرورش می داد که تحت شدید ترین فشارهای رسانه های و افکار عمومی دنیا قرار دارد. نخست وزیر این رژیم با حکم دادکاه بین المللی لاهه تحت تعقیب است و بسیاری از دولت های اروپایی اعلام کردند که در اجرای حکم دادگاه بین المللی، نتانیاهو را دستگیر خواهند کرد.
بحرانی که این روزها رژیم صهیونیستی با آن مواجه است موجب شد تا این رژیم برای عملیاتی کردن سناریوی خود از دولت ترکیه به عنوان نیروی نیابتی برای ایجاد آشوب در سوریه استفاده کند.
برخی اخبار حاکی از این است که معارضان سوری تحت حمایت ترکیه و رجب طیب اردوغان در کنار تروریست ها قرار گرفتند.
نقش آفرینی ترکیه برای آتش افروزی در سوریه اما در حالی شکل می گیرد که دولت اردوغان پس از آزادسازی حلب در توافقی منطقه ای در سال 2018 قول داده بود که مانع حضور معارضان سوری در ادلب خواهد شد.
ترکیه متعهد شد جلو تروریستهای مسلح در ادلب را بگیرد و در عوض ارتش سوریه نیز پس از آزادسازی حلب، عملیاتش را در ادلب متوقف کند.
حالا اما پس از ۶ سال از قول اردوغان، تروریستها در ادلب با حمایت ترکیه حملهای علیه حلب را ترتیب دادهاند حمله ای که در آن نقش تسلیحات و لجستیک و حمایت سیاسی ترکیه بهصورت روشن قابلمشاهده است.
ترکیه و دیپلماسی ناموفق در ارتباط با همسایگان
محسن پاک آیین دیپلمات سابق و تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با دانا با اشاره به اینکه ترکیه به بهانه بحران امنیتی کردهای شمال سوریه برای کشورش، از داعش برای ورود به سوریه حمایت و از آنها پشتیبانی کرد گفت: ترکیه در آن برهه زمانی یعنی اوایل دهه 90 تلاش کرد به واسطه داعش بخش هایی از سوریه را اشغال کند این اقدام البته با مخالفت سوریه همراه شد و کشورهای روسیه و ایران نیز با آن مخالفت کردند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: همان زمان اردوغان در جریان نشست آستانه پذیرفت که از تمامیت ارضی سوریه حمایت کردند با این حال اما این وعده محقق نشد و بارها شاهد مزاحم دولت ترکیه برای سوریه بودیم.
سفیر سابق کشورمان در جمهوری آذربایجان با اشاره به اینکه ترکیه عمدتا در ارتباط با همسایگان دیپلماسی موفقی نداشته است تصریح کرد: رویکرد توسعه طلبانه اردوغان همواره موجب شده است که وی به دنبال نوعی برتری جویی نسبت به همسایگان خود باشد از این رو ترکیه یک همسایه غیرقابل اعتماد برای کشورهای منطقه به شمار می رود.