دنیامالی: جهان غرب قهرمان می‌خواهد، نه پهلوان/ خسروپناه: به ورزش کم توجه بودیم

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، آیین گرامیداشت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز (شنبه) با حضور دکتر دنیامالی وزیر ورزش و جوانان و حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسرو پناه دبیر شورای انقلاب فرهنگی در محل وزارتخانه برگزار شد.

احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در این‌نشست در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به توجه اساسی به مساله فرهنگی گفت: ما در حوزه فرهنگ کار سختی داریم و این حوزه به راحتی قابل اندازه‌گیری نیست. در صحبت‌های دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی قهرمان در خصوص حکمرانی ورزش صحبت شد. جهان غرب در حوزه ورزش، قهرمان می‌خواهد نه پهلوان. شرایط قهرمان و پهلوان با یکدیگر تفاوت دارد و در پهلوان، اخلاقیات، موضوعیت بسیار زیادی دارد.

وی ادامه داد: سیاست‌های دوگانه‌ای که در IOC و فدراسیون‌های جهانی مبنی بر تجاوز رژیم اشغال‌گر قدس بر سرحدات جامعه مسلمین وجود دارد، باعث شده تا نتایج خوبی حاصل نشود و اگر ما می‌خواهیم موفق باشیم، باید درون خودمان را درست کنیم و اگر ورزشکار ما کاری می‌کند، ما باید مسئول باشیم.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص فرهنگی بودن مساله ورزش گفت: ورزش یک مقوله فرهنگی با ساز و کار بدنی و مهارتی است و اگر در کنارتعلیم، تربیت وجود نداشته باشد، ناموفق خواهیم بود و شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند. ما در حوزه دیپلماسی ورزش باید اقدامات اثربخش‌تری را صورت دهیم و شورای انقلاب فرهنگی‌ در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند و ما دست نیاز دراز می‌کنیم و هر چقدر در این‌ حوزه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم، برای آینده اتفاقات خوبی را رقم می‌زنیم.

وی تاکید کرد: ما جلسات کمیسیون فرهنگی را بیشتر خواهیم کرد و از طرفی نگرانی‌های ما در حوزه جوانان، بیشتر از ورزش است و ساز و کار چارچوب‌مندی وجود ندارد. ما تلاش‌مان را می‌کنیم با همکاری شورای انقلاب فرهنگی اتفاقات خوبی را رقم بزنیم و هر چقدر از این ظرفیت استفاده کنیم، اتفاقات اثربخشی را رقم خواهیم زد. حوزه فرهنگ به شدت نیاز به توجه دارد و در تاریخ هم به آن تاکید شده است و امیدوارم در آینده نشست‌های بیشتری برگزار کنیم.

خسروپناه: به ورزش کم توجه بودیم

در ادامه نشست عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی‌ گفت: وزیر ورزش و جوانان نگاه حِکمی و حُکمرانی به ورزش دارد و نگاه فرهنگی‌ای که به ورزش وجود دارد، در همه‌ی امور در حال اجرایی شدن است. در فلسفه ورزش به نسبت ورزش با مقوله‌‌های دیگر همچون جامعه و اخلاق پرداخته می‌شود و بحث‌های جدی‌ای در این زمینه وجود دارد.

وی افزود: وقتی ما از حکمت ورزش صحبت می‌کنیم، حوزه‌های مختلف حکمت‌بنیانی (عقل نظری، عقل عملی، عقل معاش و عقل معاد) مطرح می‌شود و ما باید از حکمت ورزش شروع کنیم و در رشته‌های مختلف، شناسنامه‌ای که مد نظر است را تنظیم کنیم.

خسروپناه با اشاره به اینکه باید به بانوان در ورزش میدان داده شود، خاطرنشان کرد: ما هنوز یک تبعیض جنسیتی میان ورزش بانوان و آقایان داریم. ما برای ورزش بانوان چه رویکرد حکمی داریم؟ مربیان بانوان ما در رشته‌های ورزشی هنوز به شرایط ایده‌آلی نرسیده‌اند که به تیم‌ها رسیدگی کنند و باید به آن‌ها میدان دهیم.

وی گفت: مردسالاری را در ورزش باید تبدیل به خانواده‌سالاری کنیم و باید روی حکمت ورزش، توجه بیشتری داشت. در مدتی که شورای انقلاب فرهنگی فعالیت داشته است، کمترین توجه به امر ورزش صورت گرفته است و از طرفی هم دستگاه‌های ورزشی کمتر با ما تعامل بودند. ما بیش از پیش باید به ورزش توجه کنیم و باید مشخص شود چقدر در حوزه‌های مختلف خلاء و مشکلات سیاست‌گذاری داریم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید به توجه به ورزش‌های بومی گفت: سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری تسهیل‌گرایانه در رشته‌های ورزشی، جزو اولویت‌های ما است و باید توجهی به ورزش‌های بومی خود داشته باشیم. چقدر توانستیم ورزش‌های باستانی خود را بین‌المللی کنیم؟ باید در این زمینه ایده‌پردازی کنیم و ساختارسازی و ارزیابی و نظارت قابل توجهی داشته باشیم.

وی در پایان گفت: ۶ مصوبه شورای انقلاب فرهنگی برای حوزه ورزش بسیار کم است و امیدوارم با کمک همه همکاران، قدم‌های موثری برداریم و با غیرت ملی، به میدان بیاییم و حمایت کنیم. خودتان می‌دانید برافراشته شدن پرچم کشور، چقدر امیدبخش و مسرت‌بخش برای مردم است و ان‌شاءالله فارغ از نگاه‌های مختلف به یک سند جامع کاربردی برسیم تا مشکلات ورزشکاران ما برطرف شود.

حسنخانی: ورزشکاران سفیران فرهنگی در میادین بین المللی هستند

حجت الاسلام والمسلمین حسنخانی معاون توسعه ورزش همگانی در این نشست ضمن تسلیت ایام فاطمیه و‌گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل (ره) اظهار داشت: سال ۱۳۵۹ ،۶ماه از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که از سوی امام راحل (ره) فرمان تاسیس شورای انقلاب فرهنگی صادر شد و امام اهمیت این شورا را مشخص کرد.

وی ادامه داد: امروز شاهد ۴۰ سالگی شورای انقلاب فرهنگی هستیم و این نهاد فعالیت های متعددی با موضوع فرهنگ در تمامی حوزه ها انجام شده است و‌خدمات زیادی به جامعه ارائه شد.

حسن خانی با اشاره به ظرفیت بالای شورای انقلاب فرهنگی اظهار داشت: خسروپناه و مجموعه ایشان از ظرفیت بالایی برخوردار هستند، امیدوارم از این ظرفیت برای جامعه ورزش استفاده کنیم.

وی افزود: درگذشته در عرصه ورزش زحمات زیادی در حوزه فرهنگی کشیده شده است ولی در برخی موارد دچار ضعف هستیم ،چون دیوار ورزش کوتاه و‌کوتاه تر شده است.

معاون توسعه ورزش همگانی با تاکید بر اینکه ورزشکاران سفیران فرهنگی در میادین بین المللی هستند، خاطر نشان کرد: آنطور که قهرمانان و ورزشکاران میتوانند موضوع فرهنگ را در بین‌ جوانان و مردم‌ جامعه نشر دهند هیچ کتاب و فیلمی نمیتواند تا این حد موثر باشد.

وی به حضور زنان در رشته های مختلف ورزشی اشاره کرد و افزود: امروزه شاهد حضور دختران ورزشکار در میادین مختلف داخلی و بین‌المللی هستیم و شرایط فراهم شد تا ورزشکاران با فراغ‌بال راحتی در میدان مسابقه حاضر شوند.

خسروی وفا: باید جامعه فرهنگی خود را بشناسیم

خسروی وفا رییس کمیته ملی المپیک در ادامه نشست در جمع حاضرین با تاکید بر اینکه کار فرهنگی باید به دست کارشناسان این حوزه سپرده شود، اظهار داشت: باید جامعه فرهنگی خود را بشناسیم و با توجه به داده ها و داشته ها برنامه ریزی فرهنگی کنیم و‌ ورزشکاران می‌توانند سفیران خوبی در حوزه فرهنگی در میادین بین المللی باشد و‌ در داخل کشور هم باید ظرفیت فرهنگی فراهم شود.

وی ادامه داد: موضوع فرهنگی از جمله فعالیت ‌های مهم کمیته ملی المپیک محسوب می‌شود و در این راستا نقشه راهی طراحی شده و قدمهای مثبتی برداشته شده، جلسه امروز را به فال نیک می گیریم و با تشکیل کارگروه باید از ظرفیت ‌های شورای انقلاب فرهنگی استفاده شود.

خسروی وفا ادامه داد: با حضور دنیامالی در راس ورزش کشور و با توجه به اینکه ایشان شخصی ورزشی و آگاه به مسائل فرهنگی و‌ ورزشی هستند و با حضور قای خسرو‌پناه می توان قدمهای مثبتی در حوزه فرهنگی برداشت تا شرمنده مردم نشویم.

رییس کمیته ملی المپیک اظهار کرد: اگر در حوزه فرهنگی دربین ‌ورزشکاران و‌مربیان کارهای خوبی صورت نگرفته باشد، مقصرما هستیم و این نشان می دهد خوب کار نکردیم، در همین راستا باید تلاش کنیم تا مسایل فرهنگی در بین ورزشکاران به صورت جدی انجام شود.

احدی: موضوع فرهنگی ورزشکاران‌ و مربیان باید ویژه دیده شود

حجت الاسلام والمسلمین علی احدی مدیر کل دفتر امور فرهنگی در ادامه نشست با اشاره به عملکرد این حوزه‌ اظهار داشت: از زمان حضور دکتر دنیامالی در این وزارتخانه ،امروز شاهد برگزازی دومین جلسه فرهنگی در وزارتخانه هستیم که این نشان از اهمیت موضوع فرهنگی برای شخص وزیر ورزش و‌ جوانان دارد.

وی ادامه داد: تمام محور ورزش، ورزشکار است در همین راستا باید موضوع فرهنگی ورزشکاران و مربیان ویژه دیده شود. تمامی رویدادهای ورزشی با پیوست فرهنگی برگزار می‌شود و پیوست فرهنگی به همه فدراسیون‌ها ابلاغ شده است.

حجت الاسلام والمسلمین تاکید کرد: تلاش کردیم تا موضوع فرهنگی برای تمامی رشته‌ها را جدی بگیریم و در جام‌جهانی فوتبال، بازیهای آسیایی، مسابقات فوتبال و... شاهد پیوست فرهنگی بودیم.

وزیر ورزش و جوانان گفت: در حوزه دیپلماسی ورزش باید اقدامات اثربخش‌تری را صورت دهیم.