به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید میکائیل موسوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه صادرات چمدانی یک مشکل پیچیده است که نیاز به توجه جدی و همکاری همهجانبه دارد، گفت: بسیاری از هنرمندان به دلیل نبود حمایتهای مالی و تسهیلات لازم از سوی نهادها برای تأمین هزینههای زندگی خود مجبور به قاچاق آثارشان میشوند.
بیشتر بخوانید
وی افزود: صادرات چمدانی موجب کاهش درآمدهای مالیاتی و آسیب به تولیدکنندگان داخلی میشود. این موضوع بهویژه در زمینه صنایعدستی که نیاز به حمایت بیشتری دارند، قابل مشاهده است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با اشاره به اینکه برخی از هنرمندان محصولات خود را از طریق قاچاق به مقصد ارسال میکنند، عنوان کرد: این افراد در شناسایی بازار هدف دچار مشکلات متعددی میشوند، به همین دلیل محصولات خود را به صورت عمده و به اجبار صادر میکنند.
وی ادامه داد: اکنون در صادرات محصولات صنایعدستی مشکلات فراوانی داریم که در این زمینه نتوانستیم بازارهای هدف را جستجو کنیم و همچنین نبود تجار صنایعدستی معضل بزرگی را ایجاد کرده است.
موسوی با اشاره به اینکه نبود تجار باعث شده است نیاز کشورهای دیگر را ندانیم، تصریح کرد: هنرمندان در بحث صادرات موفق نیستند و این موضوع باعث شده تا محصولات تولیدی به صورت سفارشی و از طریق پست ارسال شوند.
وی خاطرنشان کرد: از ۲۹۹ رشته صنایعدستی در کل کشور، ۵۵ رشته مختص استان زنجان بوده که رقم بالایی را به خود اختصاص داده و مهمترین محصولات مس، چاقو، ملیله، گیوه و سفال است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با اشاره به اینکه در زمینه مس، این استان پیشرفت قابلتوجهی کرده است، تصریح کرد: از آنجایی که فلز مس گران قیمت است در تلاش و پیگیری هستیم تا مواد اولیه ارزان قیمت را از سهمیه کاتد کشوری بگیریم. اگر این اقدام انجام شود برای مسگران نیز راحتتر و قیمت آن بهصرفهتر میشود.
وی ابراز کرد: حدود ۵ هزار نفر در زمینه صنایعدستی در استان زنجان مشغول به فعالیت هستند و آثار ارزشمند و گرانبهایی را به نمایش میگذارند. صنایعدستی زنجان با سایر استانها متفاوت است زیرا یک صنایعدستی ثابت و اشتغالزا است ولی سایر استانها فصلی بوده و ایام اوقات و فراغت کار صنایعدستی انجام میدهند.
موسوی ادامه داد: یکی از برنامههای آموزشی که برای ارتقاء مهارت صنایعدستی شاغلان انجام میدهیم این است که سعی میکنیم کل اقلام را کاربردی کنیم که مورد استفاده خریداران باشد.
وی با اشاره به اینکه در اتحادیه مسگران یک هزار و 500 نوع برای اقلام مسی تعریف و کاتالوگی را تهیه کردهاند، اظهار داشت: طبق برآورد انجام شده سالانه در زمینه مس بیش از ۴ هزار میلیارد تومان گردش مالی مس داریم.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با اشاره به اینکه این استان مبدأ چاقو است، بیان کرد: طبق برآورد صورت گرفته ۶۰ میلیون قبضه چاقو در زنجان تولید میشود که عدد قابلتوجهی است.
وی افزود: گردش ماهانه چاقو ۱۵۰ میلیارد تومان است که سالانه به حدود یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان میرسد.