چرا مذاکرات بین المللی کاهش آلودگی پلاستیکی در جهان به تعویق افتاد؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛شرکت‌کنندگان در یک کنفرانس سازمان ملل تصمیم گرفته‌اند تا توافق بر سر پیش‌نویس آنچه که اولین معاهده جهان برای کاهش آلودگی پلاستیکی خواهد بود را به تعویق بیندازند. آن‌ها بر سر نکات مورد نظر مهمی از جمله محدود کردن تولید پلاستیک همچنان اختلاف نظر دارند.

آنها با پیشنهاد رئیس کمیته مذاکرات بین دولتی مبنی بر تعویق این توافق که در آخرین جلسه عمومی در روز گذشته (یکشنبه) مطرح شد، موافقت کردند. این گردهمایی در شهر بوسان کره جنوبی در ۲۵ نوامبر آغاز شد.

«لوئی وایاس والدیویِسو»، رئیس این کمیته، اذعان کرد که مذاکره‌کنندگان در مورد برخی مسائل مهم به توافق نرسیده‌اند. وی بر نیاز به زمان بیشتر برای گفتگو تاکید کرد.

او پیش‌نویس اصلاح شده این معاهده را روز گذشته منتشر کرد.

یک گزینه با ایده‌های اتحادیه اروپا و سایر طرفها موافق بود. این گزینه شامل تعیین یک هدف جهانی برای کاهش تولید پلاستیک و الزام هر کشور به گزارش داده‌ها و اقداماتی است که برای کمک به تحقق این هدف انجام می‌دهد.

گزینه دیگر چنین محدودیت‌هایی را حذف کرد که بیانگر مخالفت شدید کشورهای تولیدکننده نفت و سایر طرفها بود.

به گزارش ان اچ کی، انتظار می‌رود این کمیته برای از سرگیری مذاکرات جهت تهیه پیش‌نویس این معاهده بر اساس بحث در آخرین دور مذاکرات، جلسه دیگری را تشکیل دهد.

رئیس اجلاس گفت که مذاکرات بعدی در تاریخی دیگر باید بر پایه پیشرفت‌های حاصل‌شده در بوسان از سر گرفته شود.

اختلاف‌ نظر شدید شرکت‌کنندگان بر سر تعیین سقف برای تولید پلاستیک، باعث تاخیر در برگزاری این اجلاس شده بود.

برخی از تولیدکنندگان بزرگ نفت؛ محصولی که در تولید پلاستیک کاربرد دارد، خواستار معاهده‌ای بودند که سختگیری کمتری داشته باشد.

مذاکرات برای مهار آلودگی پلاستیکی از دو سال پیش با شرکت حدود ۲۰۰ کشور در جریان بوده است.

به گزارش بی بی سی، اگر محدودیت قانونی به تصویب نرسد، تولید پلاستیک تا سال ۲۰۶۰ سه برابر می‌شود. بیش از ۹۰ درصد پلاستیک در دنیا بازیافت نمی‌شود.

ده‌ها کشور با حمایت گروه‌های محیط‌زیستی اصرار دارند که معاهده‌ای بدون کاهش تولید نمی‌تواند مشکل را حل کند، اما گروهی از کشورها (عمدتا تولیدکننده نفت) به شدت مخالف هستند.

در همین حال، فعالان سازمان «صلح سبز» روز شنبه ۳۰ نوامبر ( دو روز قبل) در نزدیکی کره جنوبی وارد یک نفتکش شدند تا «توجه عمومی را به درخواست تصویب معاهده‌ای برای کاهش آلودگی پلاستیکی جلب کنند.»

«گراهام فوربس»، رئیس هیئت نمایندگی صلح سبز در بوسان به خبرنگاران گفت: فعالانی که امروز وارد این کشتی شدند شجاعت خود را نشان دادند و باید الهام‌بخش دولت‌ها در اینجا باشند که در برابر فشارها مقاومت کنند و آنچه را که همه می‌دانند بدیهی است، انجام دهند.

او گفت که «اکنون در لحظه‌ای بسیار خطرناک قرار داریم که ممکن است توافقی ناقص حاصل شود و این یک فاجعه مطلق خواهد بود.»

سازمان غیردولتی مدافع محیط زیست «صلح سبز» با هدف «اطمینان از توانایی زمین در پروراندن تمامی تنوعات زیستی» تاسیس شده است و در ۴۰ کشور جهان دفتر دارد. این سازمان بر روی مسایل جهانی مانند گرم‌شدن زمین، جنگل‌زدایی، صید بی‌رویه ماهیان، صید تجاری نهنگ و موضوعات هسته‌ای تمرکز دارد.

مذاکرات جهانی بر سر کاهش پلاستیک در کره جنوبی پس از کنفرانس بین‌المللی تغییرات اقلیمی سازمان ملل در باکو برگزار شد.

در نشست باکو اما نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور در بحث‌های طولانی و فشرده در ساعات پایانی کنفرانس موفق شدند توافقنامه تغییرات اقلیمی را امضا کنند.

شرکت‌کنندگان در یک کنفرانس سازمان ملل تصمیم گرفته‌اند تا توافق بر سر پیش‌نویس آنچه که اولین معاهده جهان برای کاهش آلودگی پلاستیکی خواهد بود را به تعویق بیندازند.