اسب زین‌شده استاندار برای شناخت کرمان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان»؛ استان کرمان از دیرباز به بهشت معادن معروف بوده و این بهشت فقط در جیب دولتی‌ها و خزانه نمود یافته است، اگرچه بیش‌ترین سهم پرداخت مالیات‌ها، کسب درآمدهای عمومی، بهره‌ مالکانه و... از این استان اخذ شده اما برگشت حق استان از این درآمد کم‌تر از یک درصد بوده است.

در حالی که جاده‌های کرمان خسته و بیمار از حضور کامیون‌های حمل مواد معدنی است، عملاً حتی برای تکمیل و بهسازی‌ راه‌های خود باید چشم‌انتظار اندک اعتباری از سوی کشور باشد.

از سوی دیگر سیاست‌زدگی کرمان نیز اجازه حضور قدرتمند افراد را برای توسعه استان نمی‌دهد و هرکس که پا به عرصه خدمت می‌گذارد چوبی لای چرخ خدمتش گذارده می‌شود و عملاً برای مردم کرمان کسی خدمتی انجام نمی‌دهد به همین علت رشد چندانی را در این خطه از کشور نمی‌بینیم تا جایی که حتی رهبر انقلاب در آخرین بازدید از این منطقه گفتند؛ کرمان روستایی بزرگ است و با وجود مسئولان بزرگی که به کشور عطا کرده است هیچ توسعه‌ای را به خود ندیده است.

بنابراین وقتی که استاندار تازه نفس کرمان پا به عرصه خدمت گذاشت از وی انتظاراتی وجود داشت اما محمدعلی طالبی بدون هیچ حاشیه‌ای طرح وفاق را در استان بنا گذاشت و از ابتدای امر گام‌ها اقتصادی را بلندتر برداشته است که این از سفرهای شهرستانی‌اش مشهود است گرچه امروز نیز وی عازم شهرستان راور در شمال استان است اما تاکنون مسیرهای طولانی را برای شناخت استان طی کرده است.

او همان عصر روز معارفه‌اش برای شرکت در مراسم افتتاح نمایشگاه الکامپ کرمان (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک)، اسب خود را زین کرد و راهی محل برگزاری نمایشگاه‌های دائمی جنوب شرق استان کرمان شد و با برشمردن اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان و لزوم برنامه‌ریزی‌های هدفمند در این حوزه گفت: با پشتیبانی نیروهای موثر استان، توان این را داریم که فعالیت‌های جدی را در اقتصاد دانش‌بنیان آغاز کنیم. 

استاندار کرمان تاکید کرد: ‌می‌توان با همکاری شرکت‌های بزرگ در راستای تولید محصولات ارزشمند حوزه آی‌تی و آی‌سی‌تی ورود کرد و با پشتیبانی بخش بزرگ خصوصی در حوزه دانش‌بنیان به یکی از استان‌های برتر کشور تبدیل شویم. 

نمایشگا‌ه‌ها باید نزدیک‌ترین مکان به شهر باشند


استاندار کرمان حتی به محل برگزاری که مسافت زیادی با پوشش شهری داشت نیز معترض شد و گفت: اعتقاد دارم که نمایشگاه‌ها باید کم‌ترین مسافت با شهر را برای حضور مردم داشته باشند و لازم است در اولین فرصت این مسئله را دنبال کنیم. 

طالبی روز بعد از محل دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی بازدید کرد و نمایشگاه گوهرسنگ را افتتاح کرد؛ این مجموعه را بازتاب‌دهنده بخشی از استعدادهای استان در حوزه سنگ‌های قیمتی دانست و گفت: نگاه به استان کرمان در سنگ‌های معدنی و کانی‌های فلزی است، اما در حوزه گوهرسنگ از غنی‌ترین استان‌ها به شمار می‌رود.

استاندار کرمان، ضرورت همکاری دستگاه‌های مسئول را در راستای آموزش شهروندان نسبت به ارزش اقتصادی گوهرتراشی و همچنین ایجاد اشتغال خانگی و برندسازی محصولات را مورد تاکید قرار داد و گفت: فیروزه شهربابک قابلیت رقابت در سطح جهانی و ارزآوری خوبی را دارد و دنیا باید با آن آشنا شود. 

وی حتی ایجاد مرکز نوآوری گوهرسنگ و گسترش هنر گوهرتراشی را در استان به عنوان یک سند مورد پیگیری دانست و گردش مالی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلاری این صنعت در جهان را عامل این پیگیری عنوان کرد

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور نیز که به کرمان سفر کرده بود به دیدار استاندار کرمان آمد و طالبی نیز یکی از موضوعات مهم در استان کرمان که باید به آن رسیدگی شود، تقویت زیرساخت‌ها در حوزه حمل و نقل دانست و گفت: استان کرمان در زمینه دهکده لجستیک دارای استعداد خاصی است و یکی از برنامه‌های من، ساخت و بهره‌برداری از دهکده لجستیک است که خوشبختانه این پروژه در استان تعریف شده است، لذا در این زمینه آماده همکاری و مساعدت هستیم. 

 او حتی با سه تن از اعضای مجمع نمایندگان استان و نماینده شهرستان‌های شهربابک، سیرجان و بردسیر، زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی دیدار کرد و گفت: ظرفیت‌ مجمع نمایندگان را برای پیگیری مسائل استان خوب می‌دانم و این ظرفیت باید پشت کار مدیران استانی و شهرستانی باشد.

طالبی بهره‌مندی از نیروهای توانمند را در مسئولیت‌ها فارغ از سلایق سیاسی مورد اشاره قرار داد و افزود: از هر کس که بتواند برنامه‌های دولت را دنبال کنند، حتماً استفاده می‌کنیم بنابراین کاری که در شهرستان‌ها می‌خواهیم انجام دهیم، یک میثاق مشترک است و عملکرد آنها عملکرد مشترک همه ماست، پس افراد نباید درگیر چالش‌ها باشند.
 

کارخانه فراوری و آلودگی‌زدایی خرما هم ایجاد شود


طالبی حتی از اولین کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما و با هدف حذف سموم آفلاتوکسین از محصولات کشاورزی به ویژه پسته، در شهرستان رفسنجان نیز بازدید و آن را افتتاح کرد و حتی بر لزوم فعال‌سازی معادن تحت پوشش سازمان انرژی اتمی را نیز تاکید کرد.

وی بر گسترش فعالیت‌های فناورانه در استان تاکید کرد و گفت: می‌توانیم مرکزی در استان داشته باشیم که کشاورزی هسته‌ای را تحت پوشش خود قرار دهد و نمونه فعالیت‌های این چنینی را در محصولات دیگری همانند خرما نیز می‌توانیم داشته باشیم.

استاندار کرمان در ادامه عملکردش با معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل گمرکات استان کرمان دیدار کرد و  گفت: وقتی که اقتصاد استان متاثر از کشاورزی و به ویژه محصول پسته است، وظیفه همه دستگاه‌های مربوطه‌ است که همکاری کنند تا بهترین محصول وارد بازار شده و از طرف دیگر مساعدت لازم برای رفع موانع صادرات پسته و سایر محصولات انجام شود‌.
 

چاره‌ای جز تمرکز بر صنایع کوچک و متوسط نداریم


طالبی با اعضای شورای قضایی استان هم دیداری تازه کرد و گفت: روحیه تعاملی و هماهنگی خوبی بین دستگاه قضایی و مجموعه دولت در استان کرمان وجود دارد و اعتقاد دارم که این تعامل سازنده می‌تواند منجر به اتفاقات خوبی در استان شود. 

استاندار کرمان افزود: تحرک‌بخشی، بخش اداری استان یک ضرورت انکارناپذیر است و در نگاه مدیریتی خود نیز مسئله تحول‌گرایی و تحول‌آفرینی را مورد تاکید دارم.

طالبی با بیان اینکه کرمان صرفاً استان صنایع و معادن بزرگ شده است، ادامه داد: در حوزه اقتصادی برای رونق‌بخشی به تولید و ایجاد زمینه‌ها و بسترهای سرمایه‌گذاری، چاره‌ای غیر از تمرکز بر صنایع کوچک و متوسط نداریم. 

وی افزود: برای تحرک بخشیدن به نظام اداری و حتی بخش خصوصی که بعضاً از زیر بار مسئولیت‌های قانونی شانه خالی کردند و منافع محل تولید و صنعت و معدن خود را رعایت نمی‌کنند، نیازمند همراهی دستگاه قضایی هستیم.

استاندار کرمان در  بزرگ‌ترین مزایده با بیش از یک هزار و ۳۰ خودروی توقیفی موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر نیز حضور پیدا کرد و گفت: بحث مبارزه با قاچاق کالا نیز در جهت حمایت از تولید داخل کار می‌شود و از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است، اما بعضاً فرآیند رسیدگی به پرونده‌های این حوزه طولانی است و کالاهایی در انبارها از بین می‌رود و مقبولیت و مطلوبیت لازم را از دست می‌دهند، رسیدگی و اهتمام برای تعیین تکلیف این پرونده‌ها باعث می‌شود تا کم‌تر خسارتی از این ناحیه متحمل شویم.
 

الزامی به ساخت مسکن ویلایی نیست

وی حتی در شورای مسکن استان نیز حضور یافت و با اشاره به اینکه طرح نهضت ملی مسکن یک کار جمعی است و همه دستگاه‌ها باید این طرح را متعلق به خود بدانند،‌ عنوان کرد: شبکه بانکی ما نیز باید با حساسیت به این موضوع توجه کند و جدی‌تر به آن بپردازد. 

استاندار کرمان حتی بحث انبوه‌سازی را نیز مطرح کرد و در حالی که استان کرمان قابلیت ویلا‌سازی را دارد و وسعت خوبی را دارست و مستعد است اما بر ساخت مسکن ویلایی تاکیدی نداشت و گفت: البته اگر در جایی شرایط آن وجود داشته باشد، اشکالی ندارد اما اولویت نیست

وی در ادامه تصریح کرد: در بحث مسکن باید به صورت ویژه در شهر کرمان به موضوع ساماندهی حاشیه‌نشینی توجه کرد و در مناطق مستعد ساخت مسکن انجام شود و حتی بافت فرسوده کرمان را نیز ظرفیت بسیار خوبی برای مسکن‌سازی دانست و گفت: در ساخت مسکن توسط خانواده‌ها باید کمی احتیاط کرد چرا که تجربه‌ها نشان از وجود مشکلاتی در این زمینه دارد بنابراین باید در این زمینه بیش‌تر کار کرد. 

طالبی حتی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در طرح نهضت ملی مسکن را مورد تأکید قرار داد و افزود: در بحث مسکن ملی باید شرکت‌های پیمانکاری ایجاد و رونقی به اقتصاد خانه و ساختمان در استان داده شود چرا که در صورت فعال بودن پیمانکاران، سایر حوزه‌های اقتصادی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.
 

جنوب کرمان بهترین حوزه ورود بنیاد تعاون‌ فراجا


 طالبی با مدیرعامل بنیاد تعاون فراجا نیز دیدار کرد و با اشاره به شرایط خاص استان کرمان در حوزه سرمایه‌گذاری عنوان کرد: در جنوب کرمان، معادن بسیار خوبی وجود دارد و بهترین زمینه برای ورود بنیاد تعاون این منطقه است زیرا ظرفیت‌های بالقوه زیادی در صنایع کوچک و متوسط وجود دارد که هنوز بالفعل نشده است، لذا یکی از برنامه‌ها در استان حرکت به سمت هلدینگ‌های اقتصادی است.

وی با بیان اینکه بحث مجوزهای بی‌نام را در استان شروع خواهیم کرد، گفت: نیاز است فرآیند صدور مجوزها را در قالب کارگروه و کمیته‌های مختلف دنبال کنیم و بعد از اتمام مجوزها پروژه در اختیار سرمایه‌گذار قرار گیرد.  

استاندار کرمان حتی در اولین جلسه شورای اداری استان بعد از انتصاب به عنوان‌ استاندار شرکت کرد و گفت: افتخار می‌کنم که برای خدمت در بزرگ‌ترین استان کشور بهترین مردم انتخاب شده‌ام زیرا مردمی هستند که در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی، دوران سازندگی، حوزه ایثار و شهادت و حوزه مقاومت از بهترین‌ها بوده‌اند.

طالبی تصریح کرد: بر عنوان «کرمان، سرزمین فرصت‌های طلایی» نیز باور دارم و نگاهم به توانمندی استان و ایجاد حرکت جدی برای بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها قوی‌تر شده است و کرمان را استانی بسیار مستعد برای پیگیری وفاق سیاسی می‌‌دانم و اعتقاد دارم می‌تواند الگوی وفاق ملی و انسجام اجتماعی در کشور شود. 

وی حتی نیم نگاهی هم به شخصیت بزرگ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی انداخت و گفت: همه ما فارغ از گروه‌های سیاسی و جناحی و حزبی می‌توانیم زیر خیمه آن حضور داشته باشیم. 

استاندار کرمان همچنین عنوان کرد: در به‌کارگیری مدیران، هر فردی که باورمند باشد که در دولت چهاردهم می‌تواند منشاء خدمت به مردم در بخش‌های مختلف باشد استفاده خواهیم کرد.

طالبی در ادامه دیدارهایش با مدیرعامل مؤسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران نیز دیدار کرد و گفت: کرمان هنوز در حوزه صنایع کوچک و متوسط همراه با ظرفیت‌های خوبی که وجود دارد، رشد نکرده است.
 
وی بیان کرد: خیلی از واحدهای فرآوری مس خارج از استان کرمان هستند در حالی که استان به لحاظ دسترسی به مواد اولیه و بازارهای صادراتی، شرایط بهتری دارد، در شرایطی که توسعه زنجیره تولید در استان فراهم است، هلدینگ‌های وابسته به صنایع و معادن بزرگ، بهترین مجریان برای اجرای چنین طرح‌هایی می‌توانند باشند. 

استاندار کرمان حتی به دیدگاه خودش در انتقال حساب شرکت‌ها که مطالبه اصلی کرمانی‌هاست، اشاره کرد و گفت: باید به محل درآمد خودشان انتقال یابند، خریدها نیز با تمرکز بر داخل استان باشد و حمایت و تقویت پیمانکاران و شرکت‌های بومی نیز مدنظر باشد. 
 

آغاز سفرهای استانی با شهربابک


استاندار کرمان راهی شهرستان شهربابک که مملو از جاذبه تاریخی، فرهنگی و اقتصادی است شد و به همراه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از روستای تاریخی «میمند» بازید کرد و با استقبال مردم و مسئولان محلی روبه‌رو شد.

طالبی در ادامه سفر یک روزه به شهربابک از پروژه تغلیظ فاز ۲ و ۳ معدن مس میدوک هم بازدید کرد و گفت: پروژه‌ها با سرعت زیاد در حال پیشرفت است و اتفاق خوبی برای توسعه استان در راه است، تمرکز اصلی در این پروژه‌ها به سمت پیمانکاران داخلی و حداکثر ساخت داخل و استفاده از توان پیمانکاران بومی است که می‌تواند تحرک جدی را در زیر‌بخش‌های اقتصادی استان به‌وجود آورد و شاهد حداقل حضور شرکت‌های خوب و توانمند حوزه صنعت استان باشیم.

در ادامه سفر استاندار کرمان به شهرستان شهربابک، چند طرح حوزه انرژی، افتتاح یا عملیات اجرایی آنها نیز آغاز شد، نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت‌های ۲۵ و پنج مگاوات و سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع مس ایران و مجموع سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد تومان افتتاح شدند. 

عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی دوراهی میمند نیز با ۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان آغاز شد و یک نیروگاه خودتامین ۴۲ مگاواتی و یک نیروگاه گازی ۱۸۳ مگاواتی نیز در خاتون‌آباد طی مراسمی کلنگ‌زنی شد و همچنین برای ساخت یک نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی در دو نقطه از شهربابک هم عملیات ظرفیت‌سنجی آن آغاز شد.

عملیات اجرایی تصفیه آب شرب شهرستان شهربابک هم که هدف آن آرسنیک‌زدایی آب شرب است نیز آغاز شد، این پروژه که به مدت دو سال به طول می‌انجامد که ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد.
 

افتتاح کارخانه آهک شهربابک در ایام‌الله دهه فجر


در ادامه  سفر استاندار کرمان به شهربابک پروژه کارخانه آهک دو شهربابک را نیز کلنگ‌زنی کرد که به گفته پیمانکار پروژه، فاز یک کارخانه آهک در دهه فجر افتتاح خواهد شد و این پروژه با پیشرفت بالای ۸۰ درصد در خاتون‌آباد در حال اجرا است و تمام تجهیزات کارخانه آهک ۲ به صورت ۱۰۰ درصد داخلی است و پیش‌بینی می‌شود که این پروژه در مدت ۲۴ ماه به اتمام برسد. 

 محمدعلی طالبی در ادامه دیدارهای خود با مدیران دستگاه‌های اجرایی با رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نیز دیدار و با اشاره به سند آمایش استان عنوان کرد: کرمان به یک سند برای تحول‌بخشی به توسعه نیاز دارد و لازم است که سازمان مدیریت در راستای تحقق این سند برنامه‌ای ظرف دو ماه آینده ارائه دهد که اولویت‌ها و جهت‌گیری استان در آن مشخص باشد.  

استاندار کرمان گفت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نباید نسبت به جایگاه استان در رشد تورمی بی‌تفاوت باشد و لازم است که دلایل این مسئله احصاء شود و براساس نتایج سنجش ماهانه تورم، یک برنامه کنترل و کاهش تورم در استان باید تدوین شود.
 

فرصت‌های اقتصادی استان به علت عدم گازرسانی از بین نرود


محمدعلی طالبی حتی با مدیرعامل شرکت گاز استان هم دیدار کرد و از تلاش‌های این مجموعه در جهت توسعه شبکه گازرسانی به تمام مناطق استان قدردانی و عملکرد آن را مثبت ارزیابی کرد. 

استاندار کرمان گفت: باید پیش‌بینی‌های لازم برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط انجام شود تا به دلیل عدم دسترسی به گاز، فرصت‌های اقتصادی در استان از بین نرود. 

وی همچنین به پتانسیل‌های موجود در استان اشاره کرد و افزود: از تمام نقاط مستعد استان باید برای ایجاد شهرک‌های صنایع تبدیلی کشاورزی، صنایع وابسته به کشاورزی و حتی کشاورزی مدرن استفاده کنیم که نیاز به گاز دارند و این همیاری می‌تواند در روند تحول اقتصادی استان کمک کند. 

شایان ذکر است که در حال حاضر ۶۴ پروژه گازرسانی سطح استان کرمان مشغول اجراست که ۲۷۰ پیمانکار دارد.

استاندار در اولین همراهی‌اش با سپاه استان در همایش طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی بسیج شرکت کرد و گفت: باید از زحمات بسیج و سپاه پاسداران در بازنمایی قدرت در عرصه‌های مختلف تشکر کرد، بسیج بزرگ‌ترین تشکل مردمی است بنابراین باید مشکلات و موانع مردم را با کمک آن برطرف کنیم. 

وی عنوان کرد: یکی از برنامه‌های مهم بسیج، فعالیت در زمینه اشتغالزایی است از طرف دیگر یکی از تنگناهای ما در بسیج حمایت از اشتغال‌آفرینی‌هایی است که نقاط ضعف و محدودیت‌ها، مانع بروز توانمندی‌های آن‌ها می‌شود و با حمایتی که بسیج از کارآفرینان در عرصه‌های مختلف انجام می‌دهد، موجب بروز و ظهور توانمندی‌های این افراد می‌شود. 
 

حمایت بسیج از کارآفرینان مشهود است


استاندار کرمان تصریح کرد: حوزه‌ای که بر آن تاکید دارم و امیدوارم در برنامه‌های اشتغال بسیج مورد توجه قرار بگیرد، انجام کارهای بزرگ با همراهی مردم و استفاده از سرمایه‌های خرد آنها است. 

وی افزود: اگر کارهای جمعی، شراکتی و تعاونی‌ها را سامان بدهیم مطمئنا فضای بهتری در عرصه اشتغال و تولید اتفاق خواهد افتاد ضمن اینکه با مدرن شدن ابزار تولید، قیمت تمام شده محصولات کاهش پیدا می‌کند و امکان رقابت فراهم می‌شود. 

وی ادامه داد: نکته‌ای که ما شدیداً به آن نیاز داریم، رشد و توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط در سطح استان است لذا ما هم آمادگی کامل جهت همراهی با بسیج سازندگی و سپاه را در ایجاد اشتغال داریم. 

استاندار کرمان با هیأت رئیسه اتاق اصناف کرمان نیز به گفتگو نشست و در این دیدار با تاکید بر اینکه سهم بخش خدمات در حوزه اشتغال باید افزایش پیدا کند، عنوان کرد: اینکه واردات مواد غذایی در استان نداشته باشیم یک ضعف است، چراکه وقتی ما واردکننده مواد غذایی داشته باشیم موجب تقویت پشتوانه بازار خواهد بود. 

وی بیان کرد: استان کرمان با توجه به ظرفیت‌هایی خود می‌تواند استان‌های همجوار را هم پوشش دهد، لذا ضرورت دارد افراد توانمند ورود پیدا کنند و اشتغالزایی قابل توجهی در بخش خدمات ایجاد شود. 

باید رویکرد مدرن‌سازی کسب و کارها شکل بگیرد


استاندار کرمان خاطرنشان کرد: در بحث بازار باید رویکرد مدرن‌سازی کسب و کارها شکل بگیرد تا بازار سنتی کم‌تر آسیب ببیند، در نتیجه باید آمار اشتغال در بخش خدمات به متوسط کشوری برسد. 

طالبی با اشاره به نقش خدمات در زمینه مبلمان شهری، تصریح کرد: بخشی از روشنایی شهر به کسب و کار برمی‌گردد، وقتی از مبلمان شهری صحبت می‌کنیم بخشی به مغازه‌ها و مراکز خدماتی بر می‌گردد، لذا نقش اصناف در مبلمان شهری پررنگ است. 

محمدعلی طالبی در اولین نشست ستاد تنظیم بازار استان هم حضور پیدا کرد و به اولویت‌های کاری و الزامات مورد تاکید این ستاد پرداخت و افزود: در حوزه نظارت بر بازار به جایگاه مردم و گزارش‌ها و حساسیت‌شان اهمیت بدهیم و پیگیر مواردی که به ما منعکس می‌کنند، باشیم. 
 
استاندار کرمان، تحلیل و پایش مستمر بازار را از وظایف دستگاه‌های مختلف در ستاد تنظیم بازار دانست و تصریح کرد: اگر لازم است سیستم‌های اطلاعاتی برای تحلیل و پایش قیمت‌ها و میزان عرضه و تقاضا در بازار داشته باشیم، این کار را انجام می‌دهیم که می‌تواند در تصمیم‌گیری به موقع بازار کمک کند.  

طالبی حتی ضرورت حمایت از تولیدکنندگان محلی و واحدهای تامین کننده کالاهای اساسی 
را اولویت دانست و گفت: خلاء‌های استان در مواردی که تولیدکننده و واردکننده محلی در تامین کالاهای اساسی استان وجود ندارد را برطرف کنیم.  

محمدعلی طالبی حتی با مدیران دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد و دارایی نیز دیدار کرد و گفت: همه مجموعه اقتصادی استان باید پای کار توسعه استان باشند تا منابع لازم را خلق کنیم بنابراین اتاق سرمایه‌گذاری استان را به عنوان پا به‌کارترین افراد و نیروها باید داشته باشیم و جهت‌گیری ما در سرمایه‌گذاری داخلی، اولویت توسعه صنایع، معادن، کشاورزی و خدمات در این اتاق باید مشخص شود. 

طالبی برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی را الزامی دانست و افزود: جهت‌گیری ما در جذب سرمایه‌گذاری خارجی باید مشخص باشد و برای تسهیل روند سرمایه‌گذاری به سمت مجوزهای بی‌نام برویم زیرا حداقل تشویق‌ها در حوزه سرمایه‌گذاری، صدور همین نوع مجوزهاست.
 

۷۰۳ طرح محرومیت‌زدایی در استان کرمان افتتاح شد


در هفته بسیج با حضور استاندار کرمان و ارتباط تصویری با رئیس جمهور ۷۰۳ طرح محرومیت‌زدایی در استان کرمان در قالب ۲۰ هزار طرح محرومیت‌زدایی سازمان بسیج سازندگی به بهره‌برداری رسید.

۷۰۳ طرح محرومیت‌زدایی مورد افتتاح در استان کرمان شامل آبرسانی به ۱۲۸ روستا، احداث و مرمت ۴۳۲ واحد مسکونی محرومان، احداث و مرمت ۸۵ کیلومتر راه روستای در قالب ۲۷ طرح، ساخت هشت مدرسه روستایی و ۱۰۸ طرح کوچک، زودبازده و عام‌المنفعه بود.


محمدعلی طالبی دومین سفر درون استانی خود را با شهرستان بم ادامه داد و در اولین بازدید سراغ  پروژه در حال ساخت بیمارستان ۲۰۲ تخت‌خوابی این شهر رفت و بعد از ارگ تاریخی بم بازدید کرد و در رونمایی از خط تولید و محصولات شرکت جدید سروش خودرو شرکت کرد و واحد اقامتی بوم‌گردی ارگ تاریخی و جهانی بم با ۲۱ اتاق و ظرفیت ۵۰ تخت را افتتاح کرد.

بم به قطب خودروسازی ایران تبدیل شده است

استاندار کرمان با ابراز امیدواری نسبت به تبدیل شدن شهرستان بم به بزرگ‌ترین قطب خودروسازی ایران، توجه ویژه به این منطقه را به مصلحت کشور دانست و بر حمایت حداکثری از قطعه‌سازان تأکید کرد.
 
وی با اشاره به ظرفیت‌های استان در تولید فولاد و ورق، از برنامه‌های آتی برای تبدیل استان به قطب قطعه‌سازی کشور خبر داد و بر لزوم تولید حداکثری قطعات خودرو در استان تأکید کرد.

استاندار کرمان با برشمردن ظرفیت‌های شهرستان بم در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی گفت: مجوزهای سرمایه‌گذاری بی‌نام در صنایع تکمیلی بم را دنبال می‌کنیم.

طالبی حتی در شواری اداری این شهرستان نیز شرکت کرد و گفت: شهرستان بم ظرفیت لازم در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله خرما را دارد،  لازم است به دنبال فرآوری انواع محصولات خرما و صادرات آن به نقاط مختلف دنیا باشیم، لذا باید زمینه سرمایه‌گذاری در این منطقه فراهم شود.
 
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: از منطقه ویژه اقتصادی این انتظار می‌رود که در حوزه گردشگری ورود پیدا کرده و موقعیت ممتاز منطقه را رونق ببخشد. 

 

افتتاح نیروگاه خورشیدی بخش طغرالجرد


محمدعلی طالبی در یک سفر نیم‌روزه وارد کوهبنان شد و نیروگاه پنج مگاواتی خورشیدی بخش طغرالجرد را افتتاح کرد، این پروژه به مساحت ۷ هکتار با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی به بهره‌برداری رسیده است‌. 

 
تهیه برنامه ضربتی شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری 


 استاندار کرمان حتی در جلسه شورای اداری کوهبنان حضور یافت و گفت: این شهرستان با پشتوانه‌های تاریخی و مفاخر فرهنگی خود می‌تواند مبنایی برای حرکت جدید توسعه در استان باشد، حتماً در موضوع کارخانه کنستانتره کوهبنان با سرمایه‌گذار صحبت و در حد توان سایر ظرفیت‌ها را نیز پیگیری می‌کنیم تا شاهد توسعه بیش از پیش شهرستان کوهبنان باشیم. 

طالبی افزود: در بحث اشتغال باید ظرفیت‌های لازم را ایجاد و برنامه ضربتی شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال را در شهرستان تهیه کنیم، یعنی در مدت سه ماه آینده باید بدانیم در شهرستان چه اتفاقاتی در حوزه سرمایه‌گذاری و اشتغال رقم بخورد و چه چشم اندازی می‌توانیم برای شهرستان ایجاد کنیم. با این نگاه که جمعیت بیکار شهرستان را پوشش دهیم و مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد. 
 

برنامه تحرک‌بخشی توسعه استان در حال تدوین است

 محمدعلی طالبی در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی استان کرمان نیز حضور یافت و با اشاره به برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی، آمایش سرزمین و سند چشم‌انداز، تصریح کرد: نکات مطرح شده در جلسات برگرفته از همین برنامه‌هاست، اما خلأ موجود، نداشتن برنامه‌ای واحد برای تحرک‌بخشی به فرآیند توسعه استان است.
 
وی از تهیه مقدمات این سند توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا دو ماه آینده این سند که اولویت‌ها و مسیر توسعه استان و شهرستان‌ها را مشخص می‌کند، تدوین می‌شود و این سند مبنای حرکت و میثاق مشترک اعضای شورای برنامه‌ریزی خواهد بود.
 

واگذاری ۲۲۶ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی 


ایستگاه آخر خدمت ۲۰ روزه استاندار کرمان به افتتاح مسکن رسید و طی مراسمی با حضور محمدعلی طالبی و به صورت وبیناری، ۲۲۶ واحد مسکونی در استان کرمان به افراد دارای معلولیت و مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی نیز واگذار شد.

با وجود عملکرد خوبی که از این ۲۰ روز خدمت بی حاشیه استاندار کرمان مشهود است اما به نظر می‌رسد هنوز محمدعلی طالبی پا به رکاب به دنبال شناخت هرچه بیش‌تر استان است تا ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کرمان را کشف و در تدوین سند آمایشی که خود آن را سند «تحرک‌بخشی» نامیده است، تمام زوایای پنهان را عیان و آشکار کند و خدمت برای توسعه را رقم بزند.

درحالی ۲۰ روز از آغاز خدمت استاندار جدید کرمان می‌گذرد که توجه به توسعه و اقتصاد استان به‌دور از حواشی حاصل از سیاست‌زدگی شدت یافته است.