به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اولین جلسه مشترک اتاق تعاون استان تهران و اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه امروز برگزار شد.
علی رضا دوست رئیس اتاق تعاون استان تهران در این نشست با اشاره به وظایف اتاق تعاون اظهار داشت: اقتصاد ایران شامل سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی است. بخش تعاون بر اساس ماده ۵۷ قانون تعاون شکل گرفته است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۰۰ هزار شرکت تعاونی در حال حاضر، تأکید کرد که داوری بین شرکتهای ایرانی و روسیه اهمیت دارد.
رضا دوست ادامه داد: کشور روسیه در حال حاضر به دلیل شرایط نظام بینالمللی و بهویژه به علت جنگ با اوکراین، با مشکلات زیادی مواجه است و مانند کشور ایران، روسیه نیز تحت تحریمهای گستردهای قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: این وضعیت باعث میشود که دو کشور ایران و روسیه به منظور مقابله با فشارهای ناشی از تحریمها، به یکدیگر نزدیکتر شوند و اتحاد استراتژیک خود را تقویت کنند. در نتیجه، تفاهمنامههایی که پیشتر میان این دو کشور به امضا رسیده است، میتواند به مرحله اجرایی نزدیکتر شود.
رئیس اتاق تعاون استان تهران با بیان اینکه پیشنهادی برای امضای تفاهمنامه ارائه شده که ما نیز از آن استقبال میکنیم، تصریح کرد: از کارگروههای مشترک بین دو کشور در اتاق تعاون استان تهران استقبال میکنیم.
وی افزود: همانطور که مطلع هستید، بیشترین تجارت ما با روسیه در زمینه کشاورزی است. به همین دلیل، در حوزههای مختلف، از جمله ساختمان و کشاورزی، باید مشکلات این بخش شناسایی و موانعی که مانع ارسال کالاهای دیگر به روسیه شدهاند، برطرف شوند.
ولادیمیر عابدینوف، نماینده ریاست اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه هم در این نشست اظهار داشت: با وجود رشد چشمگیر مبادلات تجاری بین روسیه و ایران در سالهای اخیر، همچنان ظرفیتهای بیشتری برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی وجود دارد.
وی اشاره کرد که سال گذشته، قراردادی برای ایجاد منطقه تجاری آزاد بین ایران و سازمان اقتصادی اوراسیا امضا شده است که فرصتهای زیادی را به همراه دارد. هنوز ظرفیتهای استفادهنشده بسیاری بین دو کشور وجود دارد.
در ادامه این نشست، وحید حسنزاده، دبیر اتاق تعاون استان تهران، اعلام کرد که بر اساس گزارشها، در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، تعاملات اقتصادی بین ایران و روسیه ۴۸ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: اتحادیه اروپا، چین، بلاروس، ترکیه، کره جنوبی و هند از مهمترین شرکای تجاری روسیه هستند و ۷۰ درصد از حجم تبادلات تجاری روسیه با این کشورها انجام میشود. تنها ۲۹ تا ۳۰ درصد از تبادلات با سایر کشورها، از جمله ایران، صورت میگیرد.
حسنزاده تأکید کرد که ظرفیتها و پتانسیلهای فعالنشده بسیاری بین دو کشور وجود دارد و حتی فعالسازی درصد کمی از این پتانسیلها میتواند گام بزرگی در توسعه اقتصادی هر دو کشور باشد.