به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد ناویدوست در خصوص عدم پرداخت خسارت محصول کشاورزان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» اظهار کرد: صندوق بیمه کشاورزی کاملا دولتی است و بودجه این صندوق از طریق اعتبارات دولتی تامین میشود وقتی تخصیص دیر انجام شود روند پرداخت غرامت به کشاورزان نیز با کندی صورت میگیرد.
وی در پاسخ به سوال کشاورزی از روستای جنوب کردکوی مبنی بر اینکه با وجود بیمه بودن اراضی کشاورزیاش اما نتوانسته غرامت را به طور کامل دریافت کند، افزود: پروسه پرداخت غرامت بعد از وقوع خسارت انجام میشود و بیمهگذار باید پس از بروز خسارت به صندوق بیمه کشاورزی مراجعه و درخواست خسارت بدهد.
*وابستگی صندوق کشاورزی به اعتبارات دولتی
رئیس صندوق بیمه کشاورزی استان گلستان توضیح داد: ارزیاب پس از بازدید و مراجعه به محل اقدام به بررسی خسارت میکند این کار به واسطه نقشههای هوایی هم صورت میگیرد و این ارزیابی نهایتاً منتهی به پرداخت غرامت میشود.
ناویدوست ادامه داد: با توجه به اینکه قسمتی از حق بیمه توسط بیمهگذار و بخشی توسط دولت پرداخت میشود به عنوان مثال اگر یک میلیون تومان حق بیمه در نظر بگیریم ۳۰ درصد مثلاً ۳۰۰ هزار تومان حق بیمه را کشاورز میدهد و ۷۰۰ هزار تومان را دولت میپردازد.
وی با اشاره به وابستگی صندوق به اعتبارات دولتی تصریح کرد: برای پرداخت غرامت باید وضعیت خسارتها ابتدا به ستاد ارسال شود و تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه انجام بگیرد این وابستگی در پرداخت غرامت، منجر به طولانی شدن روند پرداخت میشود.
*۸۰ درصد غرامت کشاورزان پرداخت شده است
رئیس صندوق بیمه کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه طولانی شدن غرامت در پرداختهای فراگیر اتفاق میافتد، گفت: در زمینه خسارت خشکسالی سالهای ۱۴۰۱ الی ۱۴۰۲ صندوق ۳۵۰ میلیارد تومان غرامت پرداخت کرد و این بودجه به چرخه اقتصادی استان برگشت.
ناویدوست افزود: بعضی از نیازهای کشاورزان در راستای پروسه تولید مجدد «تامین بذر، هزینههای بذر و تولید» است به دلیل اینکه پرداخت حق بیمه در برخی مواقع به صورت مراجعه مستقیم کشاورز انجام میشود و بعضی مواقع حق بیمه توسط بعضی از ارگانهای مرتبط «اداره غله، تعاون روستایی، جهاد کشاورزی و…» صورت میگیرد و به واسطه آن به کشاورز خدمات میدهند.
وی گفت: در مورد کشت گندم آبی که در سال ۱۴۰۱ الی ۱۴۰۲ اداره غله زمان تحویل محصول، حق بیمه را کم و به حساب صندوق بیمه واریز میکرد این بیمهنامه به اصطلاح معتبر میشد و ما پرداخت غرامت داریم، اما اگر بیمهنامه تحویل صندوق نشود به این معناست که قراردادی انجام نگرفته است.
رئیس صندوق بیمه کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه ۸۰ درصد غرامت کشاورزان پرداخت شده است، ابراز کرد: فقط ۲۰ درصد غرامتها پرداخت نشده است.