به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین اسدی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: سنوات گذشته بحث بارورسازی ابرها به دو روش پروازهای هوایی مثل پرواز پهپادها و هلیکوپترها و دیگری از طریق ژنراتورهای زمینی انجام میشود، که این دستگاهها از طریق موادی که جاذب رطوبت هستند کار میکنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی بیان کرد: با توجه به میزان و سرعت وزش باد، محاسباتی انجام میشود، که مثلاً در چه نقطهای کار پروازی و بارورسازی را انجام دهیم.
وی افزود: برای انجام این عملیات، نکته اساسی این است که فاصله ابرها با زمین باید کم باشد تا بارش زیاد شود یا آنها را مجبور به باریدن کنیم.
اسدی اظهار کرد: در سالهای گذشته هم پروازهای پهپادی و هلیکوپتر در استان مرکزی انجام شده، اما امسال با پیگیریهایی صورت گرفته از طریق وزارت نیرو و شرکت آب منطقهای دستگاههای ژنراتورهای زمینی به کارگیری میشوند، کار جمع کردن هوا را انجام میدهد و ابرها بارور میشوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی تصریح کرد: البته ما میخواهیم جایی که ما در نظر داریم بارش صورت بگیرد ولی ممکن است نتیجه محاسبات و وزش باد تغییر کند و نقطهی دیگری باران ببارد.
وی با اشاره به اینکه امسال دو مرحله کار بارورسازی ابرها در استان انجام شده است یکی در ارتفاعات شازند و دیگری در ساوه بیان کرد: با توجه به هشدارهای هواشناسی و اطلاعات خبری که دریافت میکنیم دستگاهها را در ارتفاعات و نقاطی که با ابرها فاصله کمی دارند قرار میدهیم تا این عملیات با موفقیت انجام شود.
اسدی با بیان اینکه ۴۱ نقطه از استان برای بارورسازی ابرها از طریق این دستگاهها انجام میشود ادامه داد: با توجه به اینکه بیشتر ابرها از غرب و جنوب غرب استان وارد میشوند این نقاط را شناسایی کردهایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن هشدارهای هواشناسی، گروههای خود را به مناطق شناسایی شده اعزام میکنیم و از طریق دستگاهها بارورسازی ابرها را انجام میهیم.