«ربو» گامی مؤثر برای توسعه صادراتی خرما

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعید فداء‌الدینی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» از ایجاد نرم‌افزاری برای ساماندهی بورس خرما خبر داد و عنوان کرد: «ربو» مرکز کنترل و تولید محتوای این سامانه بورس خرماست.

وی پیگیری مشکلات و موانع تولید را از اولیت‌های تولید و راه‌اندازی سامانه ربو نامید و افزود: قصد داریم با محوریت بورس خرمای بم و مختصات اطراف آن را برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان، کشاورزان مشخص کرده و دغدغه‌هایی که در این بین وجود دارد را برطرف کنیم و عملاً واسته را حذف کنیم.

سازنده ربو ادامه داد: تیم ما تقریباً دو سال و نیم است که روی این پروژه در حال فعالیت هستیم و در حال کدنویسی بودیم تا اینکه بتوانیم یک سامانه‌ای را طراحی کنیم که قدم به قدم بتواند ما را به اهدافی که داریم نزدیک کند.

فداءالدینی عنوان کرد: در بازار خرما یک سری ناعدالتی‌ها وجود دارد و دغدغه‌هایی که قاعدتاً با همین شیوه فعلی در حال انجام است، حل نشدنی بود بنابراین ما سعی کردیم یک سامانه‌ای را راه‌اندازی کنیم که کشاورز (تولیدکننده) مستقیماً بتواند به تاجر(صادرکننده) متصل شود.

وی افزود: با سامانه (ربو) کشاورز به راحتی می‌تواند فروش محصولات را به صورت مستقیم انجام دهد و این وسط دلال‌ها یا باید منصف باشند و یا حذف شوند.

سازنده ربو ادامه داد: ما سامانه را طراحی کردیم و کشاورز محصولش را داخل این فضا معرفی می‌کند و تاجران هم پیشنهاد قیمتی خودشان را ثبت می‌کنند و در نهایت این  این کشاورز است که تعیین می‌کند به چه کسی بفروشد و نه اینکه کسی کشاورز را فقط به فروش محصول به سمت یک خریدار هدایت کند.

وی اذعان کرد: این سامانه قصد دارد که بحث ترانزیت و ترابری را هم پوشش بدهد و در کنار آن یک فروشگاه اینترنتی جامع برای محصولات خرمایی هم در نظر گرفته و البته خدماتی هم برای کارگاه‌های تولیدی منطقه بابت سیستم حقوق و دستمزد کارگران فصلی و یا کارگران‌شان در نظر گرفته است.

فداءالدینی ابراز کرد: ساماندهی بخش سردخانه‌ها و سردخانه‌داران نیز در نظر گرفته شده‌اند که در فازهای بعدی ربو هستند و کلاً این سامانه قصد دارد محصول خرما را صفر تا صد از جهت خدمات، تنوع محصولات، فرایند تولید، آموزش و غیره هدایت کند تا حق به کشاورزان برگردد و توسعه صادرات رقم بخورد.

سازنده ربو ادامه داد: حداقل در طول یک سال هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی اقتصادی خواهد شد و از سوی دیگر بازار خرما یک جان تازه خواهد گرفت به واسطه اینکه این هزار میلیارد تومان حداقل در فرایند چرخه تولید و یا در واقع صادرات در واقع هزینه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با ربو صادرات ما بیش‌تر می‌شود و یا تولیدات ما ضمن افزایش در واقع کیفیت و مطلوبیت بهتری نیز پیدا خواهد کرد.

انتهای خبر/

سازنده و مبدع بورس خرما از صرفه‌جویی هزار میلیاردی اقتصادی با راه‌اندازی سامانه «ربو» که ابتکار جوانان کرمانی است، خبر داد.