وزنه برداری قهرمانی جهان| تاجگذاری ستاره های ایران؛ طلا به یوسفی رسید، نقره به داوودی

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز پایانی مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان در بحرین، با برگزاری رقابت دسته 109+ کیلوگرم پیگیری شد و علی داوودی و علیرضا یوسفی به عنوان دو نماینده کشورمان روی تخته رفتند.

دو نماینده ایران در دسته فوق سنگین با 7 وزنه‌بردار دیگر رقابت کردند. در این رقابت نمایندگان ایران خوش درخشیدند و مدال طلا و نقره دسته فوق سنگین را سکب کردند.

رقابت‌های این وزن در حالی برگزار شد که لاشا تالاخادزه قهرمان بزرگ گرجستانی به بحرین نرفت و در غیاب او، مدال دو ضرب به نماینده 21 ساله کشورمان رسید.

حرکت یکضرب

در حرکت یک‌ضرب علیرضا یوسفی اولین ملی‌پوش ایران بود که رقابتش را آغاز کرد. او ابتدا وزنه 184 کیلوگرمی را بالای سر برد، در تلاش دوم موفق به مهار وزنه 191 کیلوگرمی نشد اما در تلاش سوم نیز وزنه 194 کیلوگرمی را مهار کرد و در رده پنجم حرکت یک ضرب ایستاد.

در ادامه علی داوودی دارنده مدال نقره المپیک توکیو به عنوان دومین نماینده ایران به روی تخته رفت. او کار خود در یک‌ضرب را با انتخاب وزنه 200 کیلوگرمی آغاز کرد و آن را به راحتی بالای سر برد. داوودی در تلاش دوم موفق به مهار وزنه 206 کیلوگرمی شد؛ وزنه‌ای که پیش از این هرگز آن را مهار نکرده بود.

ملی‌پوش المپیکی ایران در تلاش سوم در مهار وزنه 210 کیلوگرمی موفق ظاهر نشد و با همان رکورد 206 کیلوگرم در رده سوم ایستاد و مدال برنز یک‌ضرب را به خود اختصاص داد.

حرکت دوضرب

داستان در حرکت دو ضرب متفاوت بود. یوسفی 21 ساله که سابقه قهرمانی در مسابقات جوانان جهان را در کارنامه دارد، در نخستین تلاش وزنه 248 کیلوگرمی را بالای سر برد، آن هم در شرایطی که دو چراغ داوران به رنگ سفید و یک چراغ هم قرمز بود.

او در تلاش دوم وزنه 258 کیلوگرمی را بالای سر برد و در تلاش سوم وزنه 262 کیلوگرمی را مهار کرد و قهرمان دو ضرب شد و پس از آن نیز دستان خود را به نشانه گذاشتن تاج این حرکت روی سر نگه داشت.بدین ترتیب یوسفی در دوضرب طلا گرفت و در مجموع با رکورد 456 کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.

همچنین داوودی 25 ساله که المپین وزنه‌برداری ایران در بازی‌های 2020 توکیو و 2024 پاریس هم بود، در انتخاب نخست و در شرایطی که وزنه 250 کیلوگرمی را بالای سر برد، اما داوران دو چراغ قرمز و یک چراغ سفید به او دادند و این وزنه را قبول نکردند. پس از این اتفاق، کادر فنی تیم ایران نسبت به این تصمیم اعتراض کرد، اما این اعتراض تاثیری در رأی داوران نداشت.

داوودی در تلاش دوم یکبار دیگر موفق به مهار وزنه 250 کیلوگرمی نشد. او در آخرین تلاش و برای آنکه شانس کسب مدال در دو ضرب و مجموع را زنده نگه دارد، پشت وزنه 253 کیلوگرمی ایستاد و آن را مهار کرد.

بدین ترتیب داوودی با 253 کیلوگرم در دوضرب به مدال نقره رسید و در مجموع نیز با رکورد 459 کیلوگرم نایب قهرمان شد تا در این دوره از رقابت‌ها به 2 نقره و یک برنز برسد.

 

وزنه برداران فوق سنگین ایران مدال طلا و نقره دسته 109+ کیلوگرم وزنه برداری قهرمانی جهان را کسب کردند.