بارقۀ امید وزنه‌بردارها؛ در انتظار تکرار روزهای روشن با جوانان پولادین

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی دانا؛ تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۴ - بحرین با ثبت نتایجی تاریخی و مثال‌زدنی، به‌عنوان نایب‌قهرمانی تیمی دنیا دست یافت. شاگردان نواب نصیرشلال در این دوره از رقابت‌ها موفق به کسب یک مدال طلا، ۳ نقره و ۶ برنز شدند و با ۵۴۷ امتیاز پس از چین، بر سکوی دوم جهان قرار گرفتند.

این افتخار در حالی رقم خورد که پسران ایران تنها ۶ امتیاز از چین کم‌تر به‌دست آورده بودند. پیش از این ایران در ۲۰۱۷ آناهایم آمریکا به مقام قهرمانی جهان و در ۲۰۲۱ تاشکند و ۲۰۱۱ پاریس هم به مقام نایب‌قهرمانی رسیده بود اما هیچ‌کدام از این عناوین با میانگین سنی جوان به دست نیامده بودند و نایب‌قهرمانی تیم نصیرشلال با میانگین سنی ۲۲ سال به دست آمده است.

اگر چه تیم ملی وزنه‌برداری ایران در بحرین فقط یک مدال طلا گرفت و در برخی اوزان هم نتیجه قابل‌قبولی به همراه نداشت اما مدال طلای دوضرب برای ایران در غیاب لاشا تالاخادزه گرجستانی و توسط علی‌رضا یوسفی، هرکول جوان و ۲۱ ساله کشورمان با پای مصدوم کسب شد که خود می‌تواند نوید ظهور یک حسین رضازاده یا بهداد سلیمی دیگر را برای‌مان به همراه داشته باشد.

مدال طلای دو ضرب از سال ۲۰۱۵ در اختیار لاشا تالاخادزه بود و او در تمامی این سال‌ها اجازه نداده بود این مدال به وزنه بردار دیگری برسد، اما این بار علیرضای ۲۱ ساله ایران در غیاب غول گرجی و در جنگ با دیگر غول‌های دسته فوق‌سنگین قهرمانی جهان، این مدال باارزش را از چنگ سایر رقبا بیرون کشید و به دست گرفت.

یوسفی با مهار این وزنه موفق شده وزنه‌ای مهار کند که ۴ و ۷ کیلوگرم سنگین‌تر از وزنه‌های مهار شده توسط تالاخادزه در المپیک ریودوژانیرو و پاریس است. یوسفی ۵ کیلوگرم با رکورد فعلی دوضرب جهان که توسط تالاخادزه ثبت شده فاصله دارد و به نظر می‌رسد او بتواند در سال‌های آینده رکوردی فراتر از دستاورد غول گرجی در رقابت‌های قهرمانی جهان ۲۰۲۱ ثبت کند.

علی داودی در المپیک پاریس موفق شد با رکورد مجموع ۴۴۷ کیلوگرم در رتبه چهارم قرار گیرد و در نزدیک به ۴ ماه با ۱۲ کیلوگرم بهبود رکورد، به عنوان نقره مجموع رقابت‌های قهرمانی جهان دست یافت. داودی نسبت به رقابت‌های المپیک، یک کیلوگرم در تک‌ضرب و ۱۱ کیلوگرم در دو‌ضرب رکوردش را بهبود داده و به نظر می‌رسد تا المپیک ۲۰۲۸ باید شاهد رقابت زیبایی میان او و علیرضا یوسفی باشیم.

اگر چه تیمی جوان به بحرین رفت اما برای مثال میرمصطفی جوادی نتیجه نگرفت و دور از انتظار بود؛ یا افت وزنه‌برداری ایران در این سال‌های اخیر و عملکرد ضعیف پولادمردان در بازی‌های آسیایی هانگ‌ژو و المپیک پاریس انتقادهای زیادی را به فدراسیون وزنه‌برداری و سجاد انوشیروانی وارد کرد که واکنش او را هم به کرات در پی داشت.

به‌نظر می‌رسد حالا ۲ آوردگاه بسیار مهم برای پولادمردان وزنه‌برداری ایران در پیش باشد؛ بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا و المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس. تیمی که نصیرشلال ساخته، جوان است و در المپیک به میانگین ۲۶ سال خواهد رسید که اوج پختگی وزنه‌بردارهاست. به‌نظر می‌رسد با این رویه، باید منتظر درخشش هر چه بیش‌تر در ژاپن و آمریکا بود و روزهای روشنی را می‌توان درنظر گرفت.

تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان علی‌رغم استفاده از ملی‌پوشان جوان، در مسابقات جهانی عملکرد خوبی از خود برجای گذاشت.