به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین افشین امروز در حاشیه نشست هماندیشی اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری این نشست در دانشگاه تهران، گفت: این نشست قرار بود در هفته پژوهش و فناوری برگزار شود، ولی به دلیل تعطیلات برگزاری آن موکول به امروز شد. در این رویداد از اساتید جوان در حوزههای مختلف علمی که برندگان جوایزی چون جایزه کاظمی آشتیانی بوده و حائز یکسری شرایط هستند، دعوت کردیم.
وی همفکری برای بهبود وضع نخبگانی کشور را از اهداف برگزاری این نشست عنوان کرد و ادامه داد: در این نشست میان اساتید جوان در کارگروههای مختلف در حوزههای علوم انسانی، هنر، علوم مهندسی و علوم پزشکی تبادل نظرات خوبی صورت گرفت و قرار شد تصمیماتی که در این کارگروهها اتخاذ شده است، برای بهبود وضعیت اساتید جوان و دانشجویان به صورت برنامه عملیاتی اجرا شود، ضمن آنکه بنیاد ملی نخبگان نیز توان اجرای آن را داشته باشد.
معاون علمی رئیسجمهور اظهار کرد: برای بهبود وضعیت نخبگان در اولین گام استادان، دانشجویان را شناسایی کنند و اساتید جوان نیز باید روالهای معمول را کنار بگذارند و به فردای بهتر فکر کنند و ما نیز حمایتهایی از اساتید جوان خواهیم داشت.
افشین اضافه کرد: بودجه تامین تجهیزات آزمایشگاهی برای اساتید جوان سه برابر شده است که این اقدام به دلیل افزایش تورم است و از این طریق اساتید بتوانند آزمایشگاههای خود را تجهیز کنند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه این رویداد چندین بار در سال با حضور اساتید برگزار شود، افزود: وظیفه مهم بنیاد ملی نخبگان علاوه بر حمایت از نخبگان، کشف استعدادها است؛ یعنی بتوانیم دانشجویان و اساتید را در حوزههایی که به آن علاقه دارند، کشف و شناسایی کنیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه بنیاد به تنهایی قادر به شناسایی نخبگان نیست، گفت: در این زمینه نیاز به ایجاد یک شبکه وسیعی از اساتید داریم که به کمک آنها بتونیم اولاً استعدادهای دانشجویان را کشف کنیم، در گام بعدی راهکارهایی را برای استعدادیابی افرادی که میخواهند وارد دانشگاه شوند، اتخاذ کنیم.
وی ادامه داد: ما امروز اتفاق دومی را که رقم زدیم؛ این بود که قول داده بودیم به نخبگان، با اعطای کارت نخبگی هویت دهیم، چون یکی از اعتراضات آنها این بود که چرا بنیاد ملی نخبگان کارت به اعضا نمیدهد.
افشین گفت: ما امروز این کارت را رونمایی کردیم. البته این کارتها بستهبندی میشوند و به اعضای این بنیاد کارت عضویت اعطا خواهد شد و امروز به صورت نمادین اولین کارت به استاد دکتر محقق اعطا شد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا این کارت عضویت به همه اعضای بنیاد اعطا میشود، اظهار کرد: این کارت به همه اعضا داده نمیشود، مثلا کسانی که مشمول طرح سربازی میشوند، مشمول دریافت این کارت نمیشوند، ولی سایر اعضا این کارت را دریافت میکنند.
معاون علمی رئیسجمهور خاطرنشان کرد: بع دانشجویان دکتری که عضو بنیاد ملی نخبگان باشند و از پروپوزالهای خود دفاع کرده باشند و امتحان جامع را داده باشند، از سال دوم تا سال چهارم ماهیانه ۱۵ میلیون تومان تسهیلات اعطا میشود.