به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از گلستان ما، داود خاندوزی؛ تبدیل شدن گلستان به شاهراه تجارت با کشورهای حوزه سیایاس از موضوعاتی است که همواره مورد تأکید مسئولان گلستان بوده است، اما برای رسیدن به این نقطه فاصله زیادی وجود دارد چرا که هم از نظر زیرساختی با موانع روبهرو هستیم و همچنین روابط دیپلماتیک با کشور ترکمنستان و دیگر کشورهای حوزه سیایاس نیز باعث نشده گلستان بتواند از کیک اقتصادی این کشورها سهم بزرگی را بردارد گرچه در سالهای اخیر شاهد رشد ۴۷ درصدی صادرات گلستان بودیم.
چرا که باوجودآنکه گلستان ظرفیتهایی زیادی در حوزه تولید مواد اولیه و محصولات کشاورزی دارد با پدیده خامفروشی روبهرو است و این مسئله مزید بر علت شده که ارزشافزوده از صادرات استان به گلستان نرسد.
از سویی دیگر استان به دنبال آن نبوده که به کارگاهی برای تولید مایحتاج و نیازهای کشورهای حوزه سیایاس تبدیل شود چرا که موانعی مثل برگشت ارز، عدم تمایل به سرمایهگذاری کشورهای هدف صادراتی و همچنین روادید سیاسی و اقتصادی کشورها از جمله ترکمنستان به مسئله سوآپ گاز و مهمتر از همه راه دسترسی مناسب از مرز اینچهبرون و همچنین عدم اجرای تعهدات در خصوص تعویض بوژی بر سر راه آن قرار دارد که تاکنون اراده ملی برای حل آن به وجود نیامده است.
* منطقه آزاد اینچهبرون نقطه قوت اقتصادی
در میان این مصائب نقطه امیدبخش استان گلستان برایآنکه بتواند بار دیگر مسیر ابریشم را به خاور دور احیاء کند منطقه آزاد اینچهبرون است، منطقه آزاد اینچهبرون نقطه قوت اقتصادی به شمار میرود که توجه دولت به زیرساختهای آن و همت مسئولان استان در اجرا باعث خواهد شد که گلستان از تنگنای اقتصادی خارج شود و این مسئله ما را بر این داشته است که بهصورت پرونده ویژه خبری تا رسیدن حرفها به مقام عمل پیگیر این موضوع باشیم.
گرچه دبیر مناطق آزاد کشور و مجمع نمایندگان استان گلستان ابراز امیدواری کردند که این منطقه در میان ۱۰ منطقه آزاد جدید ایجاد شده در کشور پیشتاز باشد؛ اما اعتلای توسعه این منطقه آزاد به نگاه مسئولان دولت و تزریق اعتبارات برای حل مصائب بستگی دارد.
حسن ملکحسینی، مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ با اشاره به اهمیت گمرک در اینچهبرون، گفت: منطقه آزاد اینچهبرون در شرق منطقه دریای خزر قرار دارد و از اهمیت زیادی برخوردار است.
* رونمایی از ۹ هزار اسناد ثبتی
مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون به موقعیت ژئوپلیتیک منطقه آزاد اینچهبرون گفت: این منطقه نقطه تلاقی سه کریدور شرق به غرب و شمال و جنوب است و هاب اصلی منطقه آزاد اینچهبرون لجستیک و ترانزیت و کریدور غلات را میتوانیم در این منطقه ببینیم.
ملکحسینی ابراز داشت: رونمایی از ۹ هزار اسناد ثبتی این منطقه صورتگرفته و افتتاح ساختمان اداری و کلنگزنی محصورسازی این منطقه و فاز یک ساختمان اداری نیز با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان در بازده زمانی یکساله در فاز یک در نظر گرفته شده است و در فاز دو در بازده دوساله این پروژهها به بهرهبرداری میرسد.
*زیرساختهایی که گلستان را قوی میکند
روحالله صلبی در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» گفت: شرایطی که استان گلستان دارد در حوزه منابع طبیعی بر کسی پوشیده نیست و گلستان هشت اقلیم از ۱۳ اقلیم کشور را دارا است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گلستان بیان کرد: در حوزه جغرافیایی منطقه آزاد اینچهبرون یکی از نقاط قوت است و البته این موضوع مغفول مانده و یکی از دلایل آن نبود زیرساختها است، بیان کرد: منطقه آزاد یکی از اولویتها است که باید به آن توجه کنیم، همه مطلع هستند که درآمد سرانه استان گلستان نصف میانگین کشور است و گلستان با اینهمه منابع جزو ۴ استان کمبرخوردار کشور قرار دارد.
صلبی بیان کرد: در حوزه زیرساختها به دنبال راهحل مشکلات استان هستیم و یکی از راهحلها اعتبارات دولتی است که شرایط کشور بر کسی پوشیده نیست در کنار آن به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم که هم از طریق مسئولان منطقه آزاد و همه در سطح ملی و استانی در حوزه زیرساختی مثل آب و برق و گاز اقداماتی صورتگرفته است.
وی افزود: به دنبال استفاده از پساب آب گرگان و شیرینسازی آب دریا برای رشد اقتصادی و استقرار صنایع بهره ببریم و در حوزه زیرساختی نیز به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم برای ایجاد نیروگاه و غیره نیز پیگیریهای صورتگرفته که باید به مرحله عمل برسد.
* آینده امیدبخش برای گلستان
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گلستان تأکید کرد: آینده امیدبخشی برای گلستان متصور هستیم و از شما رسانهها انتظار داریم که همچون گذشته در کنار مسئولان قرار گیرید و امیدبخشی به مردم بدهید و این مسئله کمک میکند در کنار مطالباتی که شما از مسئولان داریم اتفاق بیفتد.
شرایط فر آینده منطقه آزاد اینگونه در سال ۱۴۰۲ ابلاغ احکام آنها صادر شده و از آن زمان تا کنون نیاز به یک سری اقدامات اجرایی داشت و حریم و حدود و ثغور آن مشخص شود و در روزهای گذشته اقدامات اجرایی از جمله محصور بودن آن آغاز شده است و به کسب درآمد منطقه کمک میکند و امیدواریم در کنار هم این مسائل را رقم بزنیم.
گفتنی است پیشازاین نیز پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» به موضوع سرنوشت پتروشیمی گلستان، خلیج گرگان ورود پیدا کرده و موضوع مهم منطقه آزاد اینچهبرون و مسئله احیای فرودگاه کلاله نیز در دستور کار این مجموعه رسانهای قرار دارد.