کاهش پرونده‌های تصرف منابع طبیعی در سمنان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جعفر مرادی‌حقیقی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» از تشکیل ۶۲ پرونده تخریب و تصرف در اراضی ملی در سراسر استان سمنان از ابتدای سال جاری تا آذرماه خبر داد و گفت: پرونده‌های تخریب و تصرف منابع طبیعی در استان نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه پرونده‌های تخریب و تصرف بالغ بر ۲۹/۷۰۵ هکتار از اراضی ملی را شامل می‌شود، افزود: از لحاظ مساحت ۴ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه ۱۴/۴۶۰ هکتار از اراضی ملی استان سمنان در ۹ ماهه سالجاری توسط عوامل یگان رفع تصرف شده است، اظهار کرد: جهت تصرف اراضی ملی ۳۱ فقره پرونده برای متخلفان تشکیل شده است.

مرادی‌حقیقی همچنین تصریح کرد: در تصرفات اراضی نسبت به مشابه سال گذشته ۱۰۷ درصد افزایش اقدام و ۲۵۰ درصد افزایش از لحاظ وسعت داشته‌ایم.

این مقام مسئول از ارجاع پرونده‌های تخلفات اراضی ملی به دادسرا خبر داد و ادامه داد: حکم قضائی ۵۴ فقره پرونده متخلفان تصرف و تخریب اراضی ملی در استان صادر شده که نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش داشته است.

به گفته وی، خلع ید از ۷۸/۷۲۶ هکتار از اراضی ملی استان سمنان طی سال جاری صورت گرفته که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشته است.

مرادی‌حقیقی با بیان اینکه تشکیل پرونده و اجرای احکام قضائی و رفع تصرف معمولاً در تمام شهرستان‌های استان بوده است، گفت: بیشترین رفع تصرف در شهرستان‌های میامی، مهدیشهر، گرمسار، آرادان و سرخه بوده است.

این مقام مسئول ضمن اشاره به اینکه برداشت غیرمجاز خاک و تغییر کاربری زمین‌های منابع طبیعی نیز از مصادیق تخلف و تصرف اراضی ملی محسوب می‌شوند، بر برخورد جدی با هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در این اراضی تأکید کرد.

وی بر اهمیت حفظ و حراست از اراضی ملی به عنوان سرمایه‌های ملی تأکید کرد و گفت: این اراضی نقش حیاتی در حفظ تنوع زیستی، مدیریت آب و خاک و تأمین منابع طبیعی دارند.

مرادی‌حقیقی به اهمیت همکاری با سایر نهادها و سازمان‌ها، از جمله نیروهای انتظامی و قضائی برای مقابله با تخریب و تصرف اراضی ملی تأکید کرد.

وی همچنین به لزوم افزایش آگاهی عمومی درباره تبعات منفی تخریب اراضی و ضرورت حفظ آن‌ها برای نسل‌های آینده اشاره کرد و افزود: آموزش و فرهنگ‌سازی در این زمینه می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش تخریب‌ها داشته باشد.

مرادی‌حقیقی ضمن درخواست از همه شهروندان در حفظ و حراست از اراضی ملی گفت: حفظ این اراضی نه‌تنها به نفع منابع طبیعی بلکه به نفع نسل‌های آینده ماست که با همکاری یکدیگر می‌توانیم از بلایای زیست‌محیطی جلوگیری کنیم و منابع طبیعی کشورمان را حفظ کنیم.

این مقام مسئول با تأکید بر نقش مردم به‌عنوان بازوان پرتوان در مقابله با زمین‌خواری و تصرف اراضی ملی، از مردم استان سمنان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را از طریق سامانه‌های تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ به یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان گزارش دهند.

مدیرکل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: پرونده‌های تخریب و تصرف منابع طبیعی در استان سمنان نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است.