سناریوی قانون گریزی دولت از داووس تا جشنواره فجر/ چرا فرهنگی ترین عضو کابینه در برابر هنجارشکنی دو بازیگر تلویزیون سکوت کرد!

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ چهل و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در حالی پنج شنبه شب همزمان با آغاز سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی کار خود را به طور رسمی در تالار وحدت تهران، آغاز کرد که این مراسم با حاشیه ای قابل تامل همراه بود.

تجلیل از برخی چهره های سینما و تلویزیونی بخشی از برنامه افتتاحیه جشنواره فیلم فجر بود. در جریان تجلیل از رضا بابک، محمدرضا شریفی نیا و مرضیه برومند برای اهدای جایزه این بازیگر سینماو و تلویزیون بالای استیج حاضر شدند، اما در جریان برگزاری این مراسم تجلیل، مرضیه برومند و رضا بابک با یکدیگر دست دادند. فرزاد حسنی، مجری برنامه افتتاحیه نیز در واکنشی کنایه آمیز نسبت به این اقدام گفت: «دولت آقای پزشکیان همین یک مورد را کم داشت»!

این اقدام در حالی انجام شد که سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو کابینه مسعود پزشکیان نیز در سالن حاضر بود با این وجود اما واکنشی از سوی وزارت فرهنگ نسبت به رفتار خارج از عرف دو بازیگر صورت نگرفت.

اقدام نامتعارف دو بازیگر در یک مراسم رسمی و در مقابل دوربین رسانه های مختلف در شرایطی رخ داد که دولت چهاردهم صراحتا مخالفت خود را با قانون عفاف و حجاب اعلام کرده و به دنبال آن است که لایحه ای جدیدی در این باره به مجلس ارائه کند. اینکه اصلاحیه دولت بر قانون حجاب و عفاف تا چه اندازه قادر خواهد بود مطالبات اجتماعی جامعه را فراهم کند موضوعی است که در هاله ای از ابهام باقی مانده و تنها زمینه ساز گریز دولت از اجرای قانون مصوب مجلس شده است.

چراغ سبز قانون گریزی در داووس

هفته گذشته نیز محمدجواد ظریف به عنوان معاون رهبردی رئیس جمهور در اجلاس اقتصادی داووس اظهاراتی را مطرح کرد که حاشیه های فراوانی به دنبال داشت.

ظریف در این اظهارات گفت: «اگر در خیابان های تهران قدم بزنید، می‌بینید که برخی خانم ها حجاب بر سر ندارند و علیرغم اینکه این اقدام غیرقانونی است اما حکومت تصمیم گرفته است که به زنان فشار وارد نکند. باید بگویم این امر با تلاش آقای پزشکیان و  با رضایت مسئولان عالی ایران انجام گرفته است.»

به نظر می رسد تکه های پازل دولت برای به حاشیه راندن قانون حجاب و عفاف در یک بسته کامل از اجلاس داووس تا جشنواره فجر در حال تکمیل شدن است. سناریویی که به دنبال برداشتن یک گام همه جانبه از تحرکات داخلی تا نقش آفرینی های بین المللی است تا از طریق فشار داخلی ایجاد دو قطبی در داخل و ارسال پالس های مذاکراتی به خارج از کشور زمینه را برای اجرای برخی برنامه های خود هموار کند راهبردی که نمونه آن در دولت اصلاحات از کنفرانس جنجالی برلین تا اوضاع اقتصادی مردم در داخل و تحرکات ضد انقلاب برای آشوب سازی در کشور رخ داد.

دولت چهاردهم همچون دولت 8 ساله حسن روحانی بنای آن را دارد تا مذاکره با غرب و قبول برخی معاهدات بین المللی همچون FATF را تنها راه حل مشکلات کشور عنوان کرده و رفع موانع داخلی را به خارج از مرزها گره بزند.

اقدام خارج از عرف دو بازیگر در یک جشنواره بین المللی آن هم در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شاید بیش از همه انگشت اتهام را به سمت فرهنگی ترین عضو کابینه دولت نشانه برود تا مطالبه طرح سوال از وی در مجلس شورای اسلامی را کلید خورده و دو بازیگر هنجارشکن ممنوع الکار شوند.

اقدام نامتعارف دو بازیگر در یک مراسم رسمی و در مقابل دوربین رسانه های مختلف در شرایطی رخ داد که دولت چهاردهم صراحتا مخالفت خود را با قانون عفاف و حجاب اعلام کرده و به دنبال آن است که لایحه ای جدیدی در این باره به مجلس ارائه کند.