به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «تهران نیوز»، شهرداری گلستان چندی پیش و با توجه به نیاز منطقه، ساخت پنج خانه فرهنگ را در محلههای کمبرخوردار این شهر آغاز نموده و این در حالی است که پیش از این تنها یک خانه فرهنگ در این شهر به شهروندان خدمترسانی کرده است.
پیشبینی میشود این پنج خانه فرهنگ در همین دوره از مدیریت شورای شهر به بهرهبرداری برسد؛ اما برخی افراد از خدمات خانه فرهنگ فعلی نیز رضایت نداشته و نگرانی که وجود دارد این است که شهرداری مایل به واگذاری خانههای فرهنگ جدید نیز به بخش خصوصی نبوده و قصد دارد روال قبل را پیش بگیرد که در این صورت کیفیت خدمات را پایین میآورد.
در این گزارش گفتگویی داشتیم با سید محمد میرزمانی شهردار و دو تن از شهروندان بخش گلستان تا در جریان جزئیات مختلف این ماجرا قرار بگیریم.
احداث سرای محلههای جدید در محلات کمبرخوردار
شهردار گلستان در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی پایگاه خبری «تهران نیوز»، اظهار داشت: احداث خانههای فرهنگ جدید، پروژهای کمنظیر در تاریخ شهرداری گلستان است که تقریباً با طول عمر شهرداری برابری میکند، هر سرای محله چهار طبقه با وسعتی نزدیک به 2 هزار متر بوده و یکی از طبقات کتابخانه است که در اولین سرای محله به کتابخانه کودک اختصاص پیدا کرد.
سید محمد میرزمانی گفت: پس از شهر تهران دومین شهر گلستان بود که دارای کتابخانه تخصصی کودکان شد، بر اساس مصوبات مقرر شده است، در هر یک از خانههای فرهنگ یک طبقه در اختیار کتابخانه، یک طبقه محل نمایش فیلم، طبقه دیگر قرائتخانه برای شهروندانی که مراجعه میکنند و یک طبقه هم برای فعالیتها و آموزشهای فرهنگی و موضوعات مرتبط با آن قرار گیرد.
وی افزود: از نظر بافت و تنوع فرهنگی که در شهرستان بهارستان و بخش گلستان وجود دارد، این نیاز حس میشد که این همسانسازی فرهنگی انجام شود و با توجه به شرایط موجود سعی داریم بهترین خدمات را به شهروندان در حوزه مدیریت شهری داشته باشیم.
شهردار گلستان مطرح کرد: محلههای کمبرخوردار به عنوان موضوع مدنظر نظر شهرداری و شورای شهر گلستان به عنوان مناطق هدف، مورد رضایت و تحسین فرمانده سپاه حضرت سیدالشهداء (ع) استان تهران در بازدید اخیر قرار گرفت.
میرزمانی با اشاره به ارائه آموزشهای شهروندی در این خانههای فرهنگ، افزود: پیش از این ما تنها یک سرای محله در شهرک امام حسین (ع) داشتیم که تراکم فرهنگی را در یک نقطه با جمعیت ۴۰ هزار نفری متمرکز میکرد و با اضافه شدن پنج سرای محله وضعیت بهبود پیدا میکند و سرای محله قبلی نیز تقویت میشود.
وی یادآور شد: اکثراً سرای محلهها در پارکها احداث میشود تا شهروندان بتوانند از فضای سبز نیز استفاده کنند. در این دوره از کار شهرداری، نزدیک به ۸۱ هزار مترمربع فضای فرهنگی، ورزشی و گردشگری ساخته شده و در حال حاضر قابلیت بهرهبرداری دارد، همچنین ۱۰۰ هزار مترمربع از این فضاها در حال احداث است که بخشی در همین ایام دهه مبارک فجر و بخش دیگر در هفته دولت سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
کیفیت خدمات در اولویت قرار دارد
یکی از شهروندان گلستان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: احداث پنج خانه فرهنگ جدید توسط شهرداری از نظر ارائه فضا فرهنگی بیشتر بسیار ستودنی است، اما باید بگویم که کیفیت خدمات ارائهشده در این مراکز نیز اهمیت بسیاری دارد.
احمد قدیری ادامه داد: خانه فرهنگ قبلی که در شهر داریم، متأسفانه از نظر خدماتدهی عملکرد خوبی نداشته و مطلوب عمل نمیکند، این مرکز با مشکلاتی مانند کمبود برنامههای جذاب، نبود تجهیزات مدرن و فضای ناکافی مواجه است؛ این مسائل باعث شده که بسیاری از مردم رغبتی به استفاده از این مرکز نداشته باشند و انتظاراتشان برآورده نشود.
وی خاطرنشان کرد: حال که شهرداری تصمیم به احداث پنج خانه فرهنگ جدید گرفته است، امیدوارم مشکلات خانه فرهنگ قبلی مدنظر گرفته شود؛ کیفیت خدمات در این مراکز جدید باید در اولویت قرار گیرد؛ چرا که ما به برنامههای فرهنگی متنوع، کلاسهای آموزشی مختلف، تجهیزات مدرن و فضای مناسب برای فعالیتهای مختلف نیاز داریم.
این شهروند گلستانی در تکمیل صحبتهای خود گفت: این مراکز باید به گونهای طراحی و مدیریت شوند که نیازهای مختلف جامعه را پوشش دهند و جذابیت لازم برای حضور مردم را داشته باشند؛ اگر شهرداری بتواند کیفیت خدمات را در این مراکز جدید تضمین کند، مطمئناً استقبال مردم از این پروژهها بیشتر خواهد بود.
قدیری افزود: در غیر این صورت، این مراکز نیز به سرنوشت خانه فرهنگ قبلی دچار خواهند شد و نمیتوانند نقشی مؤثر در ارتقاء فرهنگ و هنر شهر ایفا کنند. امیدوارم که این بار شاهد تغییرات مثبت و ارتقاء کیفیت خدمات باشیم.
حذف بعد مسافت با خانههای فرهنگ جدید
یکی دیگر از شهروندان گلستان در گفتگو با خبرنگار «تهران نیوز»، اذعان داشت: خوشحالم که شهرداری تصمیم گرفته پنج خانه فرهنگ جدید در محلات مختلف احداث کند، دسترسی به تنها خانه فرهنگ شهر همیشه برای ما سخت بود و مسافت زیادی باید طی میکردیم تا به آنجا برسیم؛ این موضوع به ویژه برای کودکان، سالمندان و افرادی که وسیله نقلیه نداشتند، مشکلساز بود.
وی ادامه داد: با احداث این خانههای فرهنگ جدید، اکنون نیازی نیست که مسافت طولانی طی شود تا از خدمات فرهنگی و آموزشی بهرهمند شویم و این مراکز جدید میتوانند فرصتهای بیشتری برای شرکت در کلاسهای آموزشی، برنامههای هنری و فرهنگی و استفاده از کتابخانه فراهم کنند؛ این امر باعث میشود که ما بتوانیم در فعالیتهای فرهنگی بیشتری شرکت کنیم و از امکانات موجود در نزدیکی خانههایمان بهرهمند شویم.
این شهروند بیان داشت: امیدوارم که شهرداری علاوه بر احداث این مراکز، به کیفیت خدمات ارائهشده در آنها نیز توجه ویژهای داشته باشد؛ چرا که اگر خدمات بهروز و جذاب ارائه شود، مطمئناً استقبال مردم از این مراکز بیشتر خواهد بود و این پروژه به هدف اصلی خود یعنی ارتقاء سطح فرهنگی محلات کمبرخوردار دست خواهد یافت.
وی افزود: این اقدام شهرداری نه تنها به بهبود دسترسی ما به فضاهای فرهنگی کمک میکند، بلکه میتواند تأثیر بسزایی بر روحیه و زندگی اجتماعی ما نیز داشته باشد؛ امیدوارم که این روند ادامه پیدا کند و شاهد تغییرات مثبت بیشتری در محلاتمان باشیم.