مجمع سران و بزرگان ایلات و عشایری در روز‌های ۱۵ و ۱۶ بهمن در مجتمع 5 آذر بسیج برگزار شد

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجمع سران و بزرگان ایلات و عشایری در روز‌های ۱۵ و ۱۶ بهمن در مجتمع 5 آذر بسیج با حضور سران عشایر کشور و مسئولان لشگری و کشوری برگزار شد.

سید هادی صالحی ساداتی، مسئول سازمان بسیج عشایری کشور در حاشیه این برنامه با اعلام اینکه جامعه عشایری ایران جمعیتی در حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را شامل شده، گفت: اکنون ۱.۴ درصد از جمعیت کشور در ۵۹ درصد از مناطق جغرافیایی ایران حضور داشته و ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور را تولید کرده‌اند.

وی افزود: عشایر کشور ۲۰ هزار هکتار باغات مختلف داشته و کمترین درصد بیکاری را در جامعه عشایری مشاهده کرده‌ایم. با این وجود، نسل جوان عشایری تمایل به ادامه راه و روش نیاکان خود ندارند و این باعث مهاجرت به شهر‌ها و حاشیه‌نشینی شده است.

مسئول سازمان بسیج عشایری کشور افزود: برخی کشور‌ها با وجود اینکه جامعه عشایری ندارند، هر ساله المپیک و رویداد‌های عشایری برگزار کرده و ارزآوری و اشتغال در صنعت گردشگری داشته‌اند. لذا نیاز به توجه به گردشگری و بوم‌گردی عشایری داریم و برای این کار نیازی به ساخت هتل در مناطق عشایری نیست.
بخشی از مصاحبه دانا با مسئول سازمان بسیج عشایری کشور

برگزاری برنامه‌های دهه فجر

صالحی ساداتی اعلام کرد: یکی از برنامه‌های بسیج عشایری کشور در دهه فجر، برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های این قشر در فرهنگسرای خاوران از ۱۴ تا ۲۲ بهمن بوده است. علاوه بر این، ۶۰۰ نفر از بزرگان عشایری به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در حرم امام خمینی (ره) حضور یافته‌اند.

وی افزود: در روز‌های ۱۵ و ۱۶ بهمن نیز مجمع سران و بزرگان ایلات و عشایری متشکل از ۶۰۰ نفر برگزار شده و در قالب ۱۴ کارگروه مسائل مربوط به این بخش از جامعه را بررسی و نتیجه آن را به عنوان مطالبات جامعه عشایری از مسئولان مربوطه مطرح کرده‌اند.

یادواره شهدا و جشنواره‌های عشایری

مسئول سازمان بسیج عشایری کشور گفت: جامعه عشایری ۱۱ هزار و ۱۷۶ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده که امسال شهید شاخص این قشر از بسیج مستضعفین «الیاس ارجمند» از شهدای لشکر ۱۴ قمر بنی هاشم (ع) استان چهارمحال و بختیاری بوده است. به همین دلیل ۲۱ بهمن در زادگاه ایشان و ۲۵ بهمن هم در مرکز استان یادواره این شهید شاخص بسیج جامعه عشایری برگزار شده است.

وی اظهار داشت: سال آینده در شش نقطه شش جشنواره سبک زندگی منطقه‌ای عشایری را برگزار خواهیم کرد و در نهایت جشنواره‌ای ملی را در این زمینه در تهران برگزار خواهیم کرد.

صالحی ساداتی گفت: هر ایل عشایری در هر نقطه‌ای که تمایل دارند، می‌توانند رویدادی را برگزار کنند. علاوه بر این، آمادگی داشته‌ایم که برای بزرگداشت و نکوداشت هر یک از بزرگان ایلات عشایری نیز رویدادی را برگزار کنیم.

وی افزود: پراکندگی عشایری در ۵۹ درصد پهنه کشور حضور داشته و گردشگری ویژه جامعه عشایری در طول سال قابل انجام است. برای اشتغال جامعه عشایری ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که این رقم ناکافی است.

رئیس بسیج عشایری گفت: نمایشگاه توانمندی عشایری از فردا تا ۲۰ بهمن در فرهنگسرای خاوران تهران برگزار شده است.

در این مراسم مقامات کشوری نظیر جهانبخش میرزاوند رئیس جامعه عشایری کشور با سران طوایف عشایر کشور گفتگوی صمیمی و نزدیک داشت.

همچنین سردار بادفر رئیس اداره بسیج ستاد کل نیروهای مسلح کشور در این برنامه حاضر شد و ضمن سخنرانی از نزدیک سخنان سران عشایر را شنید و با انها تبادل نظر کرد.

همچنین تندیس شهدا از سوی بسیج عشایر به مسئولان حوزه عشایری کشور تقدیم شد.

نمایشگاهی هم در حاشیه این همایش برگزار شد که در آن دستاوردهای اقتصادی عشایر به نمایش گذاشته شده بود.

 

مجمع سران و بزرگان ایلات و عشایری در روز‌های ۱۵ و ۱۶ بهمن در مجتمع 5 آذر بسیج با حضور سران عشایر کشور و مسئولان لشگری و کشوری برگزار شد.