به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانا؛ عصر روز شنبه بیستم بهمنماه با پایان مهلت بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال در کمیتههای بدوی و استیناف، دبیرخانه مجمع انتخاباتی این فدراسیون اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده در انتخابات یازدهم اسفندماه را بهشکل رسمی اعلام کرد که وفق آن مهدی تاج، حیدر بهاروند و امیر عابدینی برای انتخابات ریاست فدراسیون مورد تأیید و احراز صلاحیت قرار گرفتند و علی کفاشیان و شهابالدین عزیزیخادم مطابق انتظار، تأیید صلاحیت نشدند.
پیشبینی میشد عزیزیخادم و کفاشیان بهعلت سابقه محرومیت طی حکم کمیته اخلاق در کارنامه مدیریتیشان که حتی در زمان صدور حکم مورد تأیید و تقدیر کارشناسان فدراسیونهای ملی فیفا هم قرار گرفته بود، موفق به اخذ تأیید صلاحیت نشوند اما با این وجود که هم رسانهها در این موضوع شفافسازی کردند و هم شخص کفاشیان و عزیزیخادم از این مسئله صراحتاً اطلاع داشتند، باز هم در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال ثبتنام کردند؛ در حالی که مدعی بودند هرگز به فوتبال باز نخواهند گشت!
بیشتر بخوانید؛
اقدام عجیب نامزد ردصلاحیتشده؛ درخواست تعویق انتخابات فدراسیون فوتبال!
اطرافیان عزیزیخادم که خود را نامزد پستهای پیشنهادی فدراسیون احتمالی او معرفی میکنند، در سلسله مصاحبههای مدعی شدهاند در صورتی که دبیرخانه مجمع فدراسیون فوتبال مستندات علت عدم احراز صلاحیت وی را تسلیم نکنند، به فیفا و AFC دادخواست خواهند داد. این ادعا در شرایطی مطرح شده که روند احراز صلاحیتها به تأیید ناظران و کارشناسان فیفا رسیده و در اصل فدراسیون فوتبال در این انتخابات هیچ موضوعی را بدون استعلام از کارشناسان فیفا پیش نبرده است.
از سویی دیگر؛ عزیزیخادم اکنون اصلاً عضو فدراسیون فوتبال ایران نیست که بخواهد یا اساساً بتواند دادخواستی را به فیفا یا حتی AFC که مرجع کنفدراسیونی و پائیندستی فیفاست، ارائه کند. این مسئله برای کفاشیان هم صادق است؛ هر ۲ مدیر رد صلاحیت شده انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، امروز شخص حقوقی در فوتبال ایران نیستند و اساساً شکایت یا دادخواست یا اعتراض آنها به کنفدراسیون فوتبال آسیا یا فدراسیون بینالمللی فوتبال، راهی به جایی نخواهد داشت.
ماجرای محکومیت عزیزیخادم و کفاشیان از AFC استعلام گرفته شده و کمیتههای انتخاباتی هم مستقل از فدراسیون و رئیس فعلی فدراسیون هستند. از سمتی دیگر؛ این ۲ نفر محکوم شدهاند و محکومیتشان را هم با کاهش مدت، پشت سر گذاشتهاند. این طور نبوده است که مثلا در کمیته استیناف تبرئه شده باشند. «تبرئه نشدن» با این که فرد، محکوم شود و محکومیتش را پشت سر بگذارد، از نظر حقوقی تفاوتهای بسیار زیادی دارد و این موضوع را میتوان در پرونده افرادی چون بلاتر و پلاتینی هم یافت.
بیشتر بخوانید؛
مانع بزرگ «فیفا» مقابل احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال!
فیفا فقط با فدراسیونهای عضو و افراد رسمی در ارتباط است و با افرادی که در ساختار فدراسیون نیستند، اساساً کاری ندارد و به خواستهها و نامههایشان پاسخی نمیدهد. اکنون کفاشیان و عزیزیخادم در ساختار فدراسیون جایی ندارند؛ فقط کاندیدا شدهاند و کمیتههای بدوی و استیناف صلاحیتشان را رد کرده یا شاید هم نهادهای نظارتی این کار را کرده باشند. از این رو و به همین دلیل، فیفا حتی پس از نامههای احتمالی اعتراضی، دادخواهی را به فدراسیون فوتبال و کمیتههای انتخاباتی ارجاع میدهد.
دیگر راهی که پیشبینی شده، شکایت از کمیتههای انتخاباتی به دیوان عدالت اداری است. فدراسیون فوتبال طبق اساسنامه خود، یک نهاد غیردولتی محسوب میشود و اساسنامهاش فرق بسیار زیادی با اساسنامه تیپ سایر فدراسیونهای ورزشی دارد. اگر انتخابات فدراسیونهایی مانند کاراته در این دیوان ابطال شده، قرار نیست فوتبال هم دچار این سرنوشت بشود. بنابراین شکایت عزیزیخادم و کفاشیان نه در داخل و نه در خارج از کشور راه به جایی نخواهد برد و شبیه به یک دور باطل است.
نکته بسیار مهم در ثبتنام انتخابات فدراسیون فوتبال اینجاست که حساسیت فیفا، AFC و کمیتههای انتخاباتی فدراسیون ملی برای نامزدهای تصدی پست ریاست بیشتر از سایر کرسیهای هیأترئیسه است. این یعنی اگر عزیزیخادم و کفاشیان برای نایبرئیسی یا عضویت در هیأترئیسه فدراسیون ثبتنام میکردند، احتمال احراز صلاحیتشان وجود داشت اما حساسیت پست ریاست و محکومیت در کمیته اخلاق، باعث شده تا طبق این اساسنامه این ۲ نفر نه امروز، بلکه هرگز موفق به رقابت در انتخابات ریاست فدراسیون نشوند.