واشنگتن به دنبال حذف زلنسکی از قدرت/ پشت پا زدن های آمریکا به متحدان اروپایی!

به گزارش خبرنگار بسن الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرانجام پس از گذشت 3 سال از جنگ اوکراین و روسیه، ایالات متحده آمریکا با اعلام قطع حمایت از زلنسکی در صدد پایان دادن به این جنگ سه ساله برآمد تا به این ترتیب ضمن تامین منافع خود از منابع زیرزمینی و طبیعی اوکراین، مخالفت خود را با سیاست حمایتی اتحادیه اروپا از اوکراین اعلام کرد.

اوکراین با همراهی اتحادیه اروپا همزمان با سومین سالگرد جنگ، به دنبال ارسال پیش نویش قطعنامه ای به سازمان ملل بود تا از این طریق روسیه را عامل جنگ اوکراین معرفی کنند دولت دونالد ترامپ اما ضمن اعلام مخالفت با پیش نویس این قطعنامه، پیش نویس قطعنامه دیگری را آماده کرده تا در شورای امنیت سازمان ملل به رای بگذارد.

براساس پیش نویس دولت ترامپ واشنگتن در برابر اتحادیه اروپا و اکراین قرار گرفته تا به این ترتیب شکاف بین آمریکا و اروپا در سیاست های فرامرزی عمیق تر شود.

در حقیقت پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی اوکراین، روسیه را بطور مستقیم مسئول جنگ معرفی کرده، درحالی‌که متن سه ‌بندی آمریکا تنها خواستار «پایان سریع» درگیری و ابراز تاسف از «تلفات انسانی در سراسر درگیری روسیه و اوکراین» شده است. 

در جریان جنگ اوکراین،  89 میلیارد دلار کمک نظامی مستقیم و حدود 150 میلیارد دلار کمک‌های غیرنظامی، غرب به کی اف  موجب شد که معادلات منطقه ای به نفع اوکراین تغییر کند حالا اما واشنگتن به دنبال بازپس گیری هزینه هایی است  که تا به امروز برای اوکراین پرداخت کرده است.

موضوعی که در سخنرانی های دوران تبلغات انتخاباتی بارها از زبان ترامپ با عنوان پایان حمایت های مالی از زلنسکی مطرح شده بود.

پشت پا زدن های آمریکا به متحدان اروپایی

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین الملل در این باره به خبرنگار دانا گفت: آمریکا پس از آنکه 3 سال برای اوکراین هزینه کرد، امروز به دنبال باز پس گیری دلارهایی است که برای ماندن زلنسکی خرج کرده است.

وی افزود: در حال حاضر آمریکا به دنبال این است که 50 درصد از منابع حاصل از در آمدهای معدنی وزیرزمینی اوکراین و همچنین 50 درصد از منابع حاصل از بنادر، گمرکات و تجارت دریایی اوکراین در صندوقی به نفع ایالات متحده واریز شودتا از این طریق 500 میلیارد دلاری که برای اوکراین هزینه کرده است تامین شود.

ابولفتح با اشاره به اینکه واشنگتن امیدوار است که زلنسکی با این پیشنهاد موافقت کرده و تسلیم شود؛ گفت: به نظر می رسد رئیس جمهور اوکراین چاره ای جز تسلیم شدن ندارد چرا که در غیر این صورت ایالات متحده به سیاست حذف فیزیکی یا سیاسی برای عقب راندن زلنسکی متوسل خواهد شد.

جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان ناتو که تا نزدیکی مرزهای روسیه پیش روی کرده بودند، کلید خورد.

مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ در اوکراین، «عملیات ویژه نظامی» خود را علیه اوکراین را کلید زد.

رئیس جمهوری روسیه بارها شروط خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کی یف به پیمان ناتو، لغو تمام تحریم های غرب علیه روسیه و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» را تکرار کرد با این حال اما بی توجهی غرب باعث دامنه دار شدن جنگ در اوکراین شد.

حالا اما پس از گذشت سه سال ایالات متحده آمریکا که به عنوان حامی اصلی زلنسکی در برابر روسیه، به تمام وعده های خود در قبال اوکراین پشت پا زده و به دنبال حذف رئیس جمهور اوکراین است.

ایالات متحده نه تنها در قبال اوکراین بلکه نشان داده که حتی با متحدان اروپایی خود نیز همراه نیست سیاستی که پیش از این در قبال ایران با خروج خود از برجام نشان داده بود.

پس از گذشت سه سال از جنگ اوکراین ایالات متحده آمریکا که به عنوان حامی اصلی زلنسکی، به تمام وعده های خود در قبال اوکراین پشت پا زده و به دنبال حذف رئیس جمهور اوکراین است.