تشدید نظارت بر بازار برای جلوگیری از سوء استفاده در آستانه ماه رمضان/ پاسپورت متهم پرونده کوروش کمپانی در امارات توقیف شده است

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری مشترک اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه و علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران، امروز (سه شنبه ۷ اسفند ماه۱۴۰۳) با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار شد.

اصغر جهانگیر، در ابتدای نشست خبری با بیان اینکه تشییع پرشکوه شهید سید حسن نصرالله، حماسه‌ای ماندگار بود که پیامی روشن به جهانیان مخابره کرد؛ اظهار داشت: این مراسم، وجدان‌های بیدار را در مواجهه با جریان مقاومت و استکبارستیزی، با نگاهی تازه آشنا ساخت. اولین و مهم‌ترین پیام این تشییع تاریخی این بود که نشان داد رژیم جعلی صهیونیستی، با تروریسم دولتی و به شهادت رساندن رهبران مقاومت، هرگز نخواهد توانست جریان مقاومت و حزب‌الله را در منطقه شکست دهد. بلکه این راه حقیقت، شکست‌ناپذیر است و هر الگوی جدیدی را در جهان اسلام و حتی بشریت متولد می‌کند. این الگوها می‌توانند ریشه ظلم را از جهان براندازند.

وی افزود:این مراسم باشکوه و میلیونی، ورق جدیدی در تاریخ ثبت کرد و ثابت نمود که جهاد در راه خدا شکست‌ناپذیر است و سراسر پیروزی و مقاومت است. پیش از این، لبنان و بیروت هرگز چنین جمعیت پرشکوهی را در مراسمی به خود ندیده بود و این نشان از اوج محبوبیت سید مقاومت در دل و جان مردم داشت. مردم در سراسر جهان، در سوگ این حماسه‌آفرین، پیوندی عمیق میان سوگواری و حماسه ایجاد کردند. این تجربه، تنها از آن زنان و مردان غیور و با بصیرتی است که راه خود را گم نمی‌کنند و همواره بر دشمن زبون می‌تازند. این روحیه شجاعانه و پیروزمندانه، به نسل‌های بعدی منتقل خواهد شد.

وی ادامه داد: پیام تاریخی تشییع جنازه سید مقاومت نشان داد که مقاومت و حزب‌الله، زنده‌تر و قوی‌تر از همیشه در صحنه باقی خواهد ماند و دشمن در برابر این قدرت و اقتدار، زانو خواهد زد. مسیر مقاومت ادامه دارد و تا آزادی فلسطین عزیز از دست اشغالگران، این جریان در دل و جان کوچک و بزرگ، پیر و جوان و هر کسی که دلداده آزادگی است، جای خود را باز کرده و تبدیل به جریانی شده است که امروز آزادگان جهان، همه به عنوان حق‌طلبان آزادی قدس شریف، به شمار مقاومت می‌پیوندند. این جریان بار دیگر معادلات دشمن صهیونیستی را بر هم زد و نشان داد که با قدرت و اراده، می‌تواند جریان را به نفع خود بازگرداند و ضربات مهلکی به دشمن صهیونیستی وارد کند.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه همه دیدند که جریان مقاومت و استکبارستیزی، تمام‌نشدنی است و این مسئله، معادلات دشمن را بر هم زده است؛ عنوان کرد: درباره سید مقاومت سخن گفتن، واقعاً دشوار است و کلمات قادر نیستند عمق درایت، عقلانیت، شجاعت و مجاهدت این مجاهد فی‌سبیل‌الله را به درستی بیان کنند. اما ایشان شخصیتی بود که در ۳۲ سال مبارزه، حزب‌الله را به پیش برد و پیروزی‌های بزرگی برای جبهه مقاومت و لبنان آفرید. در طول این سال‌ها، او بارها بینی صهیونیست‌ها را به خاک مالید، رژیم صهیونیستی را از جنوب لبنان اخراج کرد، در جنگ ۳۳ روزه ضربات مهلکی به صهیونیست‌ها وارد کرد، قدرت نرم حزب‌الله را ارتقا داد و معادلات آمریکا و اسرائیل در منطقه را بر هم زد. از جمله کارهای بزرگ و تاریخی شهید نصرالله این بود که پروژه خاورمیانه آمریکایی را بر باد داد و نگذاشت دشمن صهیونیستی با حمایت همه‌جانبه آمریکا، نقشه منطقه را تغییر دهد.

جهانگیر با تاکید براینکه امروز نیز معادلات دشمن بر هم خواهد خورد، گفت: به درستی، اکنون آغاز نصرالله است و حزب‌الله، یادگار و میراث گران‌بهای اوست که همچنان می‌روید و نسل‌های تازه را می‌پروراند تا آرمان قدس را سر دست نگه دارند و پیروزی نهایی را به زودی رقم زنند.

وی اضافه کرد: اگر سید مقاومت در جهد و اجتهاد و جهاد قرار گرفت و از عافیت‌طلبی و راحت‌طلبی دنیا پرهیز کرد، این ناشی از آن بود که خود را شاگرد مکتب ولایت فقیه می‌دانست. شهید نصرالله با الهام از امامین انقلاب و تعصب بر راه و سیره ولایت مطلقه فقیه، دشمن را زمین‌گیر کرد و درس مبارزه و مقاومت را به همه حق‌طلبان آموخت. راه نصرالله ادامه دارد و انشالله همه ما در مسیر این مکتب عزتمند قدم خواهیم برداشت.

وی با اشاره به اینکه در آستانه حلول ماه مبارک رمضان و در ایام پایانی سال ۱۴۰۳ شمسی قرار داریم؛ تصریح کرد: امروز، بدخواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و بدخواهان ملت ما، وقتی در جنگ‌های نظامی، ترور، توطئه و تحریم علیه نظام شکست خوردند، با توجه به جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، فشار حداکثری را به خیال خود به مردم ما تحمیل می‌کنند. در این شرایط، همه بخش‌ها اعم از دولتی و خصوصی باید مراقبت کنند که احتمال دارد در این روزهای پایانی سال، برخی افراد سودجو یا فرصت‌طلب بخواهند به بهانه‌های واهی یا ایجاد شایعه و جبر روانی، کالاها و مایحتاج مردم را با قیمت‌های بالاتری به بازار عرضه کنند. تاکید کردیم که جلسات هماهنگی در سازمان تعزیرات حکومتی با حضور وزیر محترم دادگستری، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت و سایر مسئولین اجرایی و نظارتی به صورت مستمر و هفتگی برگزار می‌شود. در این جلسات، تقسیم کار ملی صورت گرفته است تا انشالله با تشدید نظارت‌ها اجازه نخواهیم داد تا در این ایام فشار مضاعفی بر مردم وارد شود؛ قوه قضائیه هم به نوبه خود پیگیر این مسئله است و اجازه داده نمی‌شود تا فرصت طلبان و سودجویان با تضییع حقوق مردم و بیت المال شرایط را بر مردم سخت کنند.

جادوگر فوتبال به اتهام فعالیت تبلیغی انحرافی و کلاهبرداری در بازداشت موقت به سر می‌برد

جهانگیر گفت: جادوگر فوتبال در ۲۵ بهمن در باغ وی در کلاک دستگیر شد و از محل دستگیری نام برده اسناد مالی و اموالی از جمله مقادیری طلا، دلار و یورو به ارزش حدود یکصد میلیارد تومان کشف شد.

وی افزود: هم اکنون پرونده‌ای در رابطه با نام در شعبه ۱۳ بازپرسی دادسرای ناحیه ۱ کرج در جریان رسیدگی قرار دارد و نام برده به اتهام فعالیت تبلیغی انحرافی و کلاهبرداری در بازداشت موقت به سر می‌برد.

سایت‌های غیرمجاز حق فروش طلای آب شده ندارند

وی در خصوص سایت‌های غیر مجاز خرید فروش طلا، گفت: دستگاه‌های امنیتی باید نسبت به شناسایی و ارائه گزارش سایت‌های غیر مجاز فروش بر خط طلا ورود کرده و با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی اجازه ندهند که هیچ سایت غیرمجازی نسبت به فروش طلای آب شده و برخط اقدام کنند.

آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده کوروش کمپانی بیان کرد: پرونده کوروش کمپانی یکی از پرونده‌های مهمی است که در مجموعه قضائی در حال رسیدگی است. افرادی که برای خرید تلفن همراه آیفون و تعدادی هم برای خرید تجهیزات تلفن همراه مبالغی را به حساب این شرکت واریز کرده بودند هفت ماه قبل از اینکه پرونده در دستگاه تشکیل شود، با استفاده از گذرنامه جعلی مربوط به تبعه افغانستانی به همراه همسرش از ایران خارج و به ترکیه می‌رود، سپس از ترکیه به کشور امارات و از امارات هم به کشور اسپانیا می‌گریزد مجدداً به کشور امارات برمی‌گردد در حال حاضر اخباری که ما داریم گزارشاتی که رسیده در امارات حضور دارد.

جهانگیر ادامه داد: این پرونده ۶۸۰۰ نفر شاکی دارد که عمدتاً هم مربوط به خرید تجهیزات تلفن همراه بوده و ۳۲۰ میلیارد تومان از شاکیان دریافت کردند. ۸ نفر از کارکنان شرکت کمپانی بازداشت شدند که هفت نفرشان پس از تفهیم اتهام مبنی بر مشارکت در کلاهبرداری با قرار تأمین وثیقه آزادند.

وی افزود: ۶ دستگاه خودرو که یک بار مزایده گذاشته شده ولی به لحاظ حفظ حقوق طلبکاران تلاش شده که مزایده تجدید شود و در مرحله دوم با قیمت مناسب به فروش برسد. یک مرکز تجاری در اصفهان داشتند که توقیف، به مزایده گذاشتیم و به فروش رفته است.

جهانگیر گفت: با کشور امارات و اینترپل مکاتبه صورت گرفته است؛ پاسپورت این فرد و همسرش توسط کشور امارات گرفته شده و حسب گزارشی که دریافت کردیم نمی‌توانند از آنجا خارج شوند و منتظر استرداد ایشان و توقیف اموال وی در امارات هستیم.

جهانگیر در خصوص مبارزه مسلح و خشن با توجه به قتل دانشجوی جوان گفت: رویکرد و سیاست دستگاه قضائی در خصوص این قبیل جرایم کاملاً مشخص است، ریاست محترم قوه قضائیه در سال ۴۰۱ یک بخشنامه‌ای را به منظور برخورد قاطع با سارقان و افرادی که امنیت روانی مردم را به خطر می‌اندازند صادر و ابلاغ کردند.

وی گفت: متعاقباً داستان کل کشور نیز بخش‌نامه‌هایی در همین راستا به کل دادستان‌های سراسر کشور ارسال کردند؛ دادسراها و محاکم کیفری یک و دو و دادگاه‌های انقلاب برای این جرام اختصاص پیدا کرد قرارگاه سرقت تحت عنوان «قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرم سرقت» با حضور ضابطین و دستگاه‌های مرتبط راه‌اندازی شد. در تهران هر ماه جلسه قرارگاه ویژه مبارزه با سرقت تشکیل می‌شود.

وی افزود: چند نمونه از پرونده‌های مهمی که بازتاب اجتماعی داشته‌اند بیانگر سرعت عمل دستگاه قضائی در رسیدگی‌ها و برخورد جدی و قاطع بازدارنده است؛ یک مورد پرونده مربوط به سارقین پل صدر که با شمشیر مردم را تهدید می‌کردند به سرعت رسیدگی شده و حکم صادر و پرونده در مرحله فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است.

پرونده گنگسترها در دیوان عالی کشور در حال فرجام خواهی است

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: پرونده معروف به گنگسترها که اشخاصی با سلاح وارد منازل مردم شدند ضمن تهدید و آزار و اذیت صاحبان منازل، اموال انها را بعضاً مورد سرقت قرار می‌داند، در این خصوص هم این سارقین شناسایی، دستگیر و محاکمه انها در دادگاه‌های ویژه انقلاب انجام شد. احکام قاطع و سنگینی در مورد این افراد صادر شد این پرونده در دیوان عالی کشور در حال فرجام خواهی است به محض اینکه حکم تأیید شود، احکام ان‌ها به اجرا در خواهد آمد یا پرونده مربوط به حمله به بیمارستان امام سجاد علیه السلام جهت فراری دادن یک سارق مسلح که در این خصوص هم ۱۵ نفر شناسایی، دستگیر و حکم عبرت آموز و قاطعی در مورد آن‌ها صادر شد.

اقدامات قوه قضاییه با شایعه پراکنان در فضای مجازی

وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات قوه قضاییه با شایعه پراکنان در فضای مجازی، بیان کرد: در این خصوص دستوراتی توسط قوه قضائیه و دادستانی صادر شده و در جلسات نیز بر آن تاکید داشتند. در حوزه دفاع از فضای مجازی دستگاه‌های متعددی فعالیت دارند و مصوباتی نیز در این زمینه داشتند. در این خصوص ضابطان دادستانی کل بخشنامه‌ای صادرکردند و در مواردی که اشخاص به صورت سازمان یافته امنیت عموم را مختل می‌کنند با آنها برخورد می‌شود. جلسه مشترکی نیز تشکیل شده‌است.

جهانگیر افزود: شورای فضای مجازی و شورای امنیت کشور نیز در این زمینه دستوراتی داشتند اما در خصوص آمار دستگیر شدگان در پایان سال یا ابتدای سال اینده اعلام خواهد شد.

اقدامات دادگستری در حوزه مقابله با قاچاق سوخت

رئیس کل دادگستری استان تهران درباره اقدامات دادگستری در حوزه مقابله با قاچاق سوخت گفت: با بحث ناترازی و نیز انتشار اخباری مبنی بر قاچاق سوخت، این موضوع در دستور کار دستگاه قضائی قرار گرفت.

وی ادامه داد: ریاست قوه قضائیه در این خصوص دستور ویژه‌ای را به کل مجموعه‌های قضائی و دستگاه‌های متولی در دولت صادر کرد تا این پدیده مورد توجه جدی قرار گیرد.

القاصی مهر با اشاره به تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق سوخت با محوریت اطلاعات سپاه استان تهران، افزود: فعالیت‌هایی در مناطقی که بیشترین قاچاق سوخت را دارند انجام شده است که در پی آن ۷۴ متهم بازداشت شدند، همچنین یک میلیون و ۳۷ هزار لیتر سوخت کشف و ۷۰ دستگاه خوردو و ۹۵ محل انبار سوخت توقیف و پلمب شد.

وی گفت: امسال حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق با ۱۳۰ متهم دستگیر و تحویل ادارات کل تعزیرات تهران شده است.

 محکومیت‌های مالی در زندان بودن با پرداخت مبلغ ۲۲۳ میلیارد تومان از محل جذب کمک‌های خیرین، ستاد دیه، انجمن‌های حمایت از زندانیان، اوقاف و مساجد آزاد شدند.

رئیس کل دادگستری استان تهران بیان کرد: امروز ۶ نفر از زندانیان محکوم مالی بنا است که آزاد شوند. احدی از این زندانیان که امروز به صورت ویدئو کنفرانس با او مذاکره خواهیم کرد و دستور آزادی او داده می‌شود، مددجویی است که در ۱۷ فروردین ۱۳۸۴ اعزام به زندان شد و قریب به ۲۰ سال در زندان به سر می‌برد که محکومیت‌های کیفری و مالی داشت. محکومیت لحاظ صدور چک اعلام محل و کلاهبرداری ۴ سال و ۹ ماه داشت که خاتمه یافته بود و رد مال و محکومیت مالی به مبلغ ۸ میلیارد و یکصد میلیون تومان داشت که به ۷ نفر بدهکار بود و یکی از شکات ۴ میلیارد تومان و شش نفر دیگر از شکات نیز مجموعاً ۴ میلیارد تومان طلب داشتند که ۴ میلیارد طلب شاکی اول با مذاکرات مددکاران و شورای حل اختلاف به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان تبدیل و رضایت کسب شد. ۲۵۰ میلیون تومان نیز از محل ستاد دیه استان تأمین کردیم چک آن تحویل طلبکار خواهد شد و از مبلغ ۴ میلیارد دیگر که مربوط به ۶ طلبکار بود ۵۰۰ میلیون تومان به این ۶ نفر پرداخت شد و آنها با اخذ این مبلغ اعلام رضایت و گذشت قطعی کردند و این ۵۰۰ میلیون تومان از محل خیرین تأمین شد. در نهایت ما توانستیم مجموعاً با ۷۵۰ میلیون تومان در قبال این ۸ میلیارد تومان رضایت ۷ شاکی را کسب کنیم.

جهانگیر در رابطه با ورود اسحله به کشور گفت: با توجه به ممنوعیت ورود اسلحه به کشور، این موضوع، موضوع مهمی محسوب می‌شود و نهادهای امنیتی آن را به صورت جدی پیگیری می‌کنند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فراجا در این خصوص مسئولیت دارند و اقدامات امنیتی و انتظامی را در دستور کار دارند و دادستانی کل کشور نیز دستورالعملی را در خصوص این موضوع تدوین و به دادستان‌های استان‌های مرکزی ابلاغ کرده که امیدواریم با پیگیری‌هایی که انجام می‌شود، امنیت روانی مردم با ورود اسلحه به کشور مختل نشود.

بیشتر بخوانید:

آخرین وضعیت پرونده‌های مهم اقتصادی/ بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان به بیت‌المال بازگشت

نشست خبری مشترک سخنگوی قوه قضاییه و رئیس کل دادگستری استان تهران با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار شد.