تأکید مجلس بر استحکام بازار سرمایه/ ورود ۲۵۱ هزار میلیارد تومان منابع به بازار سرمایه

محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، در خصوص شایعات ریزش بازار بورس به دنبال اثرات استیضاح وزیر بر بازار سرمایه به تحلیل استیضاح اخیر وزیر اقتصاد و تأثیرات آن بر بازار بورس پرداخت. وی به سهامداران اطمینان داد که وزارت اقتصاد در شش ماه گذشته هیچ اقدام عملی خاصی برای حمایت از بورس انجام نداده است که حالا بخواهد با نبود وزیر این اقدامات اثرات خود را از دست بدهد.

زنگنه تصریح کرد: برخی شایعات در فضای مجازی ممکن است موجب نگرانی سهامداران شود، اما به آن‌ها توصیه کرد که به این شایعات توجه نکنند. او خاطرنشان کرد که دولت در زمان سکان داری آقای همتی بر وزارت اقتصاد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ یکی از معافیت‌های مهم مالیاتی برای شرکت‌های بورسی به پیشنهاد وزارت اقتصاد حذف شده بود، اما مجلس با مقاومت خود این معافیت را همچنان حفظ کرد.

معافیت‌های مالیاتی و حمایت از بورس

وی در ادامه به معافیت مالیاتی برای شرکت‌های بورسی اشاره کرد و گفت: «اگر شرکت‌ها بخشی از سود خود را تقسیم نکنند و آن را به سرمایه‌گذاری مجدد اختصاص دهند، مشمول معافیت ۱۰۰ درصدی خواهند شد. این موضوع افق روشنی برای شرکت‌ها در سال آینده فراهم می‌کند.»

زنگنه همچنین به تصمیمات مجلس درباره تخصیص ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم و ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای خرید تضمینی سایر محصولات اشاره کرد. او این اقدامات را فرصتی برای ورود منابع قابل توجه به بورس دانست و گفت: «این حجم از منابع می‌تواند به رونق بازار سرمایه کمک کند.»

نگرانی از دخالت‌های سیاسی در صندوق‌ها

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به برخی صندوق‌های سرمایه‌گذاری که ممکن است تحت تأثیر گرایش‌های سیاسی قرار بگیرند، تأکید کرد که تمام این اقدامات تحت نظر خواهد بود. او از این صندوق‌ها خواست که بدون دخالت‌های سیاسی در عملکرد اقتصادی خود، به رشد بازار کمک کنند.

زنگنه در ادامه به انتخاب اکرمی برای سرپرستی وزارت اقتصاد اشاره کرد و گفت: «با توجه به تجربه و سابقه درخشان اکرمی در وزارت اقتصاد، انتظار می‌رود دوران گذار به خوبی مدیریت شود.»

توصیه به سرمایه‌گذاران بازار بورس

در پایان، او تأکید کرد که سرمایه‌گذاران خرد باید به شایعات منتشر شده در فضای مجازی توجهی نکنند و بر روندهای واقعی بازار تمرکز کنند. زنگنه با این اظهارات سعی در ایجاد اطمینان و آرامش در بین سهامداران داشت و بر حمایت مجلس از بورس تأکید کرد.

 

بخشی از این گفتگو از زبان محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس

 

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، با تأکید بر حمایت مجلس از بازار سرمایه، از سهامداران خواست به شایعات در خصوص اثرات استیضاح وزیر بر بورس توجه نکنند.