به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛علیرضا کاظمی در جلسه کارگروه هوش مصنوعی که با حضور حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در سالن جلسات دفتر وزیر برگزار شد، با اشاره به اینکه کتابهای درسی برای نظام آموزشی بسیار مهم است، گفت: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی باید تا مهر ۱۴۰۴ الگوی چگونگی مواجه با هوش مصنوعی در کتابهای درسی را مشخص نماید.
وی افزود: ضروری است کارگروه مشترکی با مسئولیت دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش شکل بگیرد تا اقدامات لازم در این زمینه را پیگیری کنند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برخی از وظایف این کارگروه، خاطرنشان کرد: این کارگروه باید برنامه اقدام و اجرایی سازی طرح آموزش هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را برنامه ریزی و تهیه کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: استفاده از ظرفیتهای موجود در آموزش و پرورش، آموزش عموم معلمان و دانش آموزان، جانمایی موضوع هوش مصنوعی در کتابهای درسی و فعالیتهای فوق برنامه و استعداد یابی باید کاملاً دقیق و عملیاتی مدنظر قرار بگیرند.
کاظمی بر شکل گیری نگاه ساختارمند به هوش مصنوعی در آموزش و پرورش و استفاده از فناوریهای نوین تأکید کرد و گفت: با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، آموزش رایگان هوش مصنوعی به یک میلیون دانش آموز و همزمان از تابستان ۱۴۰۴ در فاز اول به یک صد هزار معلم انجام خواهد گرفت.
در بخشی از این نشست مشترک، علی لطیفی؛ رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در خصوص هوش مصنوعی و محتوای آموزشی، اظهار کرد: با توجه به اینکه برنامه درسی آداب و مناسک خاص خود را دارد، گفت: سطح پایه شناخت هوش مصنوعی در بخشهای مختلف برنامه درسی توزیع شده است.
وی اذعان کرد: پروژه تفصیلی به کار گیری موضوع هوش مصنوعی در کتابهای درسی تا خردادماه به پایان خواهد رسید و پس از آن تصمیم اساسی گرفته خواهد شد.
لطیفی پیشنهاد داد تا کارگروه مشترکی بین سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل بگیرد تا سیاست گذاری دقیقتری شکل بگیرد.
در ادامه الهام یاوری؛ رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، خاطر نشان کرد: خوشبختانه در این موضوع مدارس سمپاد همراه بوده و اغلب دانش آموزان با هوش مصنوعی و به کارگیری آن آشنا هستند و رویدادهای ارزشمندی در زمینه هوش مصنوعی در این مدارس برگزار شده است.
وی پیشنهاد کرد: آموزش هوش مصنوعی در مدارس به شکل تیمی و گروهی انجام بگیرد تا دانش آموزان از تجربههای یگدیگر استفاده کنند.