ختم سوره الرحمن آسان شدن امور و تأثیر گذاری فوق العاده بر زندگی در بر خواهد داشت

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سوره الرحمن پنجاه و پنجمین سوره قرآن کریم است که 78 آیه دارد. سوره الرحمن، نود و هفتمین سوره قرآن مجید است که نازل شده است، قبل از آن سوره رعد و بعد از آن سوره انسان نازل شده است. نام دیگر این سوره «آلاء» و لقبش عروس قرآن است. همچنین الرحمن (به معنای بخشنده) از اسماء الحسنی است.

چه کنیم که با حضور قلب و تمرکز حواس قرائت قرآن کنیم ؟

1. سعی کنید معنای آیات (حداقل به مقدار ترجمه) را یاد بگیرید و موقع خواندن، به مفاهیم آیات توجّه داشته باشید و در آن ها بیندیشید. خداوند در آیه 29 سوره «ص» می فرماید:این کتابی مبارک است که آن را به سوی تو نازل کرده ایم تا درباره آیات آن بیندیشند و خردمندان پند گیرند.

2. سعی کنید قرآن را موقعی بخوانید که آرامش فکری داشته باشید; مانند: اول صبح و آخر شب (قبل از خواب).

3. سعی کنید با صدا (جَهر) قرآن بخوانید زیرا که پیامبر و امامان معصوم (علیهم السلام) این گونه قرآن می خواندند و نه تنها روحشان مجذوب تلاوت خودشان می شد که رهگذران را نیز مجذوب می کرد. از آیه شریفه قرآن نیز این نکته استفاده می شود: (وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْءَانُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ)؛ هر گاه قرآن خوانده شود ساکت شوید و به قرائت آن گوش فرا دهید؛ امید است مورد رحمت الهی قرار گیرید.

فضیلت ختم سوره الرحمن :

در روایات بسیاری از معصومین (ع) به فضیلت های ختم سوره الرحمن اشاره شده است. این فضایل عبارت اند از:

– آسان شدن امور

– آسان شدن وضع حمل

– گشایش بخت و ازدواج فوری

– زیادی نور چشم

– درمان درد چشم

– برکت و گشایش روزی

– استجابت دعا

– رفع اختلافات

ختم سوره الرحمن :

در مورد ختم سوره الرحمن روش خاصی نیافتیم که به صورت مستقل نقل شده باشد; لیکن به دو نکته می توان اشاره کرد: یکی این که نقل کرده اند به جهت استجابت دعا هفت سوره را در ایام هفته هر کدام را روزی چهارده مرتبه بدون کم و زیاد بخوانید: شنبه سوره «فتح»، یکشنبه سوره «یس»، دوشنبه «واقعه»، سه شنبه «الرحمن»، چهارشنبه «جنّ»، پنجشنبه «ملک» و جمعه «سجده»؛ دوم این که: هنگام ختم سوره الرحمن، وقتی به آیات (فبایّ آلاء ربّکما تکذّبان) رسیدید، به دنبال آن بگویید: لا بِشَیْء مِنْ آلائِکَ رَبِّ اُکَذِّبْ.

ذکر چند روایت درباره سوره الرحمن

امام صادق (ع): «هر کس در عصرها، سوره های «الرحمن و حشر» را تلاوت کند، خداوند فرشته ای را مأمور می کند که تا صبح از خانه اش محافظت کند.»

امام صادق علیه السلام فرموده اند: هر کس سوره الرحمن را قرائت کند و همه جا پس از آیه «فبای الاء ربکما تکذبان» بگوید:«لابشیء من الائک رب اکذب» اگر در آن روز یا شب از دنیا برود شهید محسوب می شود.

از حضرت زهرا سلام الله علیها نقل شده است: قرائت کننده سوره الرحمن در ملکوت آسمان ها و زمین ها ساکن در بهشت فردوس خوانده می شود.

امام صادق علیه السلام فرمودند: اگر سوره الرحمن را بنویسند و همراه کسی که درد چشم دارد باشد، بهبود می یابد.

 

سوره الرحمن به عروس قرآن معروف است، این سوره به نام سوره «آلاء» نیز شناخته می شود.