پوست نارنج خود را دور نریزید؛ طرز تهیه مربای پوست نارنج

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مربای پوست نارنج یکی از مرباهای بسیار خوش رنگ و معطر است که علاوه بر وعده صبحانه میتوانید از آن برای تزئین کیک و دسر و انواع شیرینی هم استفاده کنید. 

تهیه مربای پوست نارنج بسیار ساده است ولی از آنجا که باید در ابتدا تلخی پوست نارنج را بگیرید کمی نیاز به صبر و حوصله دارد و زمان بر است. در ادامه مقاله طرز تهیه انواع مربا پوست نارنج تازه و پوست نارنج خشک و مربا با پوست نارنج درسته را به شما آموزش می دهیم. 

مربا پوست نارنج تازه

 

مواد لازم مربا پوست نارنج تازه 

پوست نارنج  ۱۰۰گرم
شکر ۱ کیلو گرم
آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه مربا پوست نارنج تازه

پوست نارنج را خلالی خرد کنید و 3 ساعت در آب گرم بگذارید خیس بخورد. بهتر است چند بار آب را عوض کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید سپس پوست نارنج را داخل قابلمه بریزید و 5 دقیقه بجوشانید و آبکش کنید. 4 – 5 بار این مرحله را تکرار کنید تا تلخی پوست نارنج از بین برود.

3 لیوان آب و شکر روی حرارت بگذارید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید سپس شعله را کم کنید و صبر کنید شکر حل شود و پوست نارنج را اضفه کنید. 

زمانی که شربت به قوام رسید آبلیمو را اضافه کنید و بعد از 2 دقیقه حرارت را خاموش نمایید.

مربا پوست نارنج معطر

مواد لازم مربا پوست نارنج معطر 

 نارنج  ۵ عدد
 شکر  ۱ کیلو گرم
 دانه هل ساییده شده ۱ دانه
گلاب نصف فنجان
زعفران ساییده شده نوک قاشق چای خوری
جوهر لیمو ۱ قاشق چای خوری ( یک قاشق غذاخوری آبلیمو )

مربا پوست نارنج معطر

طرز تهیه مربا پوست نارنج معطر

پوست نارنج را بگیری و سفیدی داخلش را جدا کنید و سپس به صورت خلالی خرد کنید و یک شب در آب بگذارید بماند، بهتر است چند بار آبش را عوض کنید. 

پوست نارنج را با آب جدید روی حرارت بگذارید و بعد از 2 – 3 جوش زدن آبکش کنید و رویش آب سرد بگیرید. این کار را چند بار تکرار کنید تا جایی که تلخی پوست نارنج کمتر شود.

در مرحله آخر پوست نارنج را به همراه شکر و 3 لیوان آب در قابلمه بریزید و 15 دقیقه بدون هم زدن بجوشانید. 

جوهرلیمو یا آبلیمو به همره زعفران و هل را اضافه کنید و مخلوط نمایید. 

غلظت مربا که اندازه شد حرارت را خاموش کنید.

زعفران را فقط برای بهتر شدن رنگ مربا اضافه کنید ، زیاد شدن زعفران باعث از بین رفتن عطر نارنج در مربا خواهد شد. 

مربا پوست نارنج خشک

مواد لازم مربا پوست نارنج خشک  

 خلال پوست نارنج خشک  ۱۰۰ گرم
شکر   ۱ کیلوگرم
آب لیمو ترش   ۲ قاشق غذا خوری
 آب ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
 خلال پسته یا خلال بادام  به دلخواه

 

طرز تهیه مربا پوست نارنج خشک

خلال های خشک پوست نارنج را بشویید و 3 ساعت در آب گرم بگذارید تا نرم شوند . در این مدت چند بار آب ظرف را عوض کنید.

خلال ها را به همراه آب سرد روی حرارت بگذارید و 3 دقیقه بجوشانید و 4 بار دیگر این کار را تکرار کنید تا تلخی پوست نارنج کاملا از بین برود.

شکر را با 3 لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و شکر به آرامی حل شود.

پوست نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا شربت غلیظ شود. 

لیمو ترش و در صورت نتمایل خلال پسته را اضافه کنید و بعد از یک دقیقه شعله را خاموش کنید. 

مربای پوست نارنج یکی از مرباهای بسیار خوش رنگ و معطر است که علاوه بر وعده صبحانه میتوانید از آن برای تزئین کیک و دسر و انواع شیرینی هم استفاده کنید.