تحقق عدالت آموزشی مستلزم بسیج همه ظرفیت‌هاست

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به مناسبت روز معلم، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، با حضور در دبستان حضرت فاطمه (س) منطقه ۱۱ ، از کلاس‌های درس بازدید و با دانش‌آموزان و معلمان به گفت‌وگو پرداخت.

وی ضمن اطلاع از دغدغه‌ها و نیازهای دانش‌آموزان، پای صحبت معلمان و کادر آموزشی نیز نشست تا از نزدیک در جریان مسائل، مطالبات و چالش‌های این قشر قرار گیرد.

استاندار تهران با اشاره به اولویت‌های دولت چهاردهم در حوزه آموزش‌ و پرورش، گفت: یکی از محورهای اصلی برنامه‌های این دولت، توسعه عدالت آموزشی است که به عنوان پیشران بسیاری از طرح‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، خیرین، کارآفرینان و نهادهای اجتماعی، افزود: مشارکت مجمع خیرین کشور و همراهی مردم می‌تواند نقش مؤثری در جبران عقب‌ماندگی‌های موجود در حوزه فضاهای آموزشی داشته باشد. متأسفانه استان تهران یکی از چهار استان پایانی جدول در سرانه آموزشی است و فاصله معنا‌داری با میانگین کشوری دارد.

استان تهران به ساخت حداقل ۱۳ هزار کلاس درس نیاز دارد

معتمدیان ادامه داد: برای رسیدن به سطح نرمال، استان تهران به ساخت حداقل ۱۳ هزار کلاس درس نیاز دارد. تحقق این هدف تنها با بسیج همه امکانات، مشارکت‌های اجتماعی، همراهی شهرداری‌ها و ورود دستگاه‌های مسئول امکان‌پذیر خواهد بود.

وی با اشاره به آسیب‌های ناشی از کمبود فضاهای آموزشی، افزود: عدم توسعه زیرساخت‌های آموزشی صدمه‌ای جدی به کشور وارد می‌کند؛ اما با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، امیدواریم تا پایان دولت شاهد جبران عقب‌ماندگی‌ها در این حوزه باشیم.

استاندار تهران از آغاز اجرای طرح‌های توسعه‌ای در شهرستان‌هایی مانند قدس، شهریار و رباط‌کریم خبر داد و اظهار داشت: برنامه‌های مدون در این شهرستان‌ها آغاز شده و مشارکت خوبی از سوی بازیگران حوزه آموزش در حال انجام است. با این انگیزه، می‌توانیم سرانه و زیرساخت‌های آموزشی را در سطح استان ارتقاء دهیم.

وی همچنین به تمرکز دولت چهاردهم بر محتوای آموزشی در کنار زیرساخت‌ها اشاره کرد و گفت: با آغاز رویکرد جدید رئیس جمهور، توجه به تحول محتوای آموزشی نیز وارد مرحله اجرایی شده است؛ این موضوع، مکمل توسعه فیزیکی مدارس است و از ارکان تحول در نظام تعلیم و تربیت به شمار می‌رود.

معتمدیان با تأکید بر نگاه عدالت‌محور جمهوری اسلامی ایران، گفت: فلسفه شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی توجه به مناطق کم‌برخوردار است. بر همین اساس، تمرکز اصلی ما در استان تهران نیز بر مناطقی خواهد بود که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند تا تفاوت جدی میان مناطق شمالی و جنوبی یا برخوردار و کم‌برخوردار نباشد.

استاندار تهران نوسازی مدارس را یکی از اولویت‌های مهم تابستان امسال عنوان کرد و افزود: فرصت سه تا چهار ماهه تعطیلی مدارس، زمان مناسبی برای نوسازی کامل، تجهیز و هوشمندسازی مدارس است تا معلمان با آرامش بیشتری به تدریس بپردازند و دغدغه‌ای بابت کمبود امکانات نداشته باشند.

وی با اشاره به تعطیلی‌های گسترده مدارس در سال گذشته به‌علت آلودگی هوا و ناپایداری‌های جوی گفت: این تصمیمات در چارچوب قانون و برای حفظ سلامت دانش‌آموزان و شهروندان اتخاذ شد، اما تأثیر منفی آن بر روند آموزشی انکارناپذیر است.

رفع ریشه‌ای معضل آلودگی هوا از اهداف جدی ماست

معتمدیان تأکید کرد: آموزش مجازی جایگزینی موقت بود، اما خلأهای ناشی از تعطیلی‌ها محسوس است؛ از این رو، رفع ریشه‌ای معضل آلودگی هوا از اهداف جدی ماست. قانون هوای پاک بیش از ۱۹ دستگاه را مسئول دانسته و انتظار داریم تمامی این نهادها پای کار بیایند.

در پایان، استاندار تهران از تلاش‌های معلمان فداکار و تمامی فعالان حوزه آموزش قدردانی کرد و گفت: با تکیه بر همدلی، انگیزه و توان ملی، می‌توانیم مسیر پیشرفت آموزشی را هموار و عدالت را در سراسر استان نهادینه کنیم.

 

استاندار تهران تأکید کرد: تحقق عدالت آموزشی تنها با بسیج همه ظرفیت‌ها از جمله خیرین، نهادهای اجتماعی و مشارکت مردمی ممکن است.