ضرورت تدوین و تدریس اصول متن‌پژوهی

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست «کتب درسی قاجار؛ گنجینه‌ای برای امروز» با حضور سیدعلی کاشفی خوانساری، آرش ابوترابی همدانی، محمدحسن محمدی و مهرداد فردیار برپا شد.

در این نشست اهمیت کتب درسی دوره قاجار، ضرورت و چگونگی بازخوانی و بازنشر این آثار و روش‌های تصحیح و تحلیل این متون مورد بررسی قرار گرفت.

آرش ابوترابی همدانی، استاد سابق دانشگاه جورجیا بر ضرورت تصحیح انتقادی و متن‌پژوهی آثار قاجاری تاکید و ابراز امیدواری کرد زیرساخت‌های نظری این حوزه تدوین و مهارت‌های تخصصی آن ترویج گردد.

مهرداد فردیار، پژوهشگر تاریخ کتب درسی هم تاکید کرد مجموعه کاملی از کتب درسی دوره قاجار در دست نیست و بررسی و بازنشر این آثار اهمیت فراوانی دارد.

سیدعلی کاشفی خوانساری، مورخ ادبیات کودک نیز به سیر بازنشر کتب کودک و نوجوان قاجاری پرداخت  و غلامرضا رشید یاسمی را نخستین پژوهنده کتب کودک قاجار و حسین احمدی‌پور را اولین بازنشر کننده این آثار برشمرد.

محمدحسن محمدی، دانش‌آموخته تاریخ و مدیرمسئول نشر مهاجر نیز بر اهمیت این آثار از منظر ارزش‌های درون‌زمانی و برون‌زمانی تاکید کرد و از بازنشر و بازخوانی مستمر کتب درسی قاجاری در قالب مجموعه «گنج قاجار» خبر داد.

نشست بحث درباره کتب درسی دوره قاجار و رونمایی از اولین جلدهای مجموعه «گنج قاجار» در سرای اهل قلم کودک و نوجوان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.