کارت قرمز به اسرائیل! + عکس و فیلم

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پایگاه خبری حیات، «فوتبال» در دنیای امروز تنها یک سرگرمی یا میدانی برای رقابت و کسب مدال قهرمانی نیست، بلکه سکویی برای فریاد وجدان‌های بیدار و اتحاد مردم و ملت‌های آزاده و شریف است.

این ورزش محبوب، به عنوان یک پدیده اجتماعی فراگیر، بستری بی‌نظیر برای انعکاس دغدغه‌های جمعی و البته انسانی تماشاگران خود فراهم ساخته که از طریق آن و با صدایی رسا، ارزش‌ها، باورها و حتی اعتراض‌های خود را منعکس می‌کنند.

حالا ورزشگاه‌های فوتبال، یکی از بزرگ‌ترین رسانه‌های غیررسمی جهان هستند که مخاطب آن محدود به تماشاگران حاضر در آن نبوده و هیچ صحنه‌ای در آن سانسور شدنی نیست چراکه همین تماشاگران هستند که خود، «پیام» تولید و منتشر می‌کنند؛ پیامی از مردم برای مردم! و میلیون‌ها بیننده و شنونده غایب نیز در لحظه و حتی بعدها، مخاطب همین پیام ماندگار می‌شوند.

در سال‌های اخیر این ابر رسانه غیررسمی مردمی، در حال تولید، انتشار و تثبیت پیامی بس شگرف در جهان است که «مسئله فلسطین، فراموش‌شدنی نیست»!

این در شرایطی است که بسیاری از سیاستمداران چشم خود را بر جنایات رخ داده در غزه و سرزمین‌های اشغالی بسته و برخی کشورها نیز مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفته‌اند.

حالا اهتزاز پرچم فلسطین در ورزشگاه‌های فوتبال در اقصی نقاط دنیا و حمایت ورزشکاران و تماشاگران فوتبال از مظلومیت زنان و کودکان فلسطینی و محکومیت جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی، بارقه‌ای از امید و همدلی در دل مردم فلسطین خواهد بود.

در تازه‌ترین اقدام از این جنس حمایت‌های مردمی، در بازی فینال لیگ قهرمانان اروپا (10 خرداد 1404) بین تیم‌های پاری سن ژرمن فرانسه و اینتر میلان ایتالیا در ورزشگاه آلیانس آره‌نا شهر مونیخ، هواداران پاریسی به اقدامات وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی واکنش نشان داده و با نمایش بنری که روی آن نوشته بود «نسل کشی در غزه را متوقف کنید!»، به حمایت از فلسطین پرداختند.

پیش از برگزاری این مسابقه نیز هزاران طرفدار فرانسوی پاری سن ژرمن با برگزاری راهپیمایی در مونیخ همبستگی خود را با مردم غزه نشان داده بودند

 
 
 

به گزارش حیات، سال قبل نیز در همین روزها (2 خرداد 1403) و در جریان بازی فینال لیگ اروپا بین تیم‌های آتالانتای ایتالیا و بایر لورکوزن آلمان در آویوا استادیوم شهر دوبلین ایرلند، هواداران ایرلندی پرچم فلسطین را به ورزشگاه بردند. این در حالی بود ‌که یوفا در آن مقطع مانع بردن پرچم فلسطین توسط هواداران به استادیوم‌ها می‌شد.

نکته قابل توجه آنکه، این حمایت‌ها فقط مختص فوتبال آقایان نبوده و در بازی فینال لیگ قهرمانان زنان اروپا در سال گذشته (5 خرداد1403) نیز در زمین بازی ورزشگاه بیلبائوی اسپانیا پرچمی به نمایش درآمد که عبارت «نسل کشی را متوقف کنید» بر روی آن نوشته شده بود.

 
 

بر اساس این گزارش، برافراشته شدن پرچم فلسطین در حمایت از مردم غزه حالا در جشن‌های قهرمانی فوتبال اروپا به یک سنت حسنه تبدیل شده است.

روندی که در جشن‌های قهرمانی لیورپول در لیگ برتر انگلیس و ناپولی در سری‌آ ایتالیا هم تکرار شد و بازتاب‌های زیادی هم داشت.

سایت الکوره درباره تداوم حمایت مردم ناپل از غزه می‌نویسد: «5 روز از جشن قهرمانی ناپولی در سری‌آ می‌گذرد، اما همچنان پرچم‌های فلسطین در خیابان‌های شهر ناپل در حمایت از مردم غزه که هر روز از سوی اسرائیل بمباران می‌شوند، وجود دارد.»

بر اساس گزارش نشریه توتو اسپورت، ارتباط نزدیک هواداران ناپولی با مردم فلسطین به‌دلیل ارادت ویژه دیگو مارادونا، اسطوره فقید این باشگاه به مردم فلسطین است چون در زمان حیاتش گفته بود «من در قلبم فلسطینی هستم».

به گزارش حیات، این مدل حمایت‌های مردمی و خودجوش، بارها در ورزشگاه‌های فوتبال اروپا و بسیاری از ورزشگاه‌های دیگر جهان تکرار شده بود.

مثلاً در ابتدای مسابقه رئال مادرید با سویا در ورزشگاه سانچس پیس خوان، هواداران اسپانیایی با در دست گرفتن پرچم فلسطین از مردم این کشور حمایت کرده بودند.

یا در مهمترین بازی هفته نهم سری A ایتالیا بین تیم‌های میلان و یوونتوس در ورزشگاه سن سیرو، برخی از هواداران ایتالیایی در حمایت از مردم مظلوم غزه پرچم فلسطین در ورزشگاه سن سیرو را در دست گرفتند.

همچنین پل پوگبا و آماد دیالو دو بازیکن معروف تیم منچستریونایتد در یکی از بازی‌های لیگ جزیره برابر فولام از مردم مظلوم فلسطین حمایت کردند و پرچم فلسطین را در «اولدترافورد» به دست گرفتن

 

در مردادماه 1403 در بازی‌های المپیک فرانسه نیز، پرچم فلسطین در برخی بازی‌ها به دست ورزشکاران بالا رفته بود و برخی ورزشکاران حاضر به مسابقه با نمایندگان رژیم صهیونیسیتی نشدند.

در بازی مراکش با عراق نیز چند ده هزار تماشاگر یکصدا جیمی‌جامپی را که با پرچم فلسطین به زمین آمده بود، با شعار «زنده‌باد فلسطین» تشویق کردند.

در مجموع برخی منابع خبری گزارش داده‌اند که کمپین حمایت از مردم غزه با پرچم فلسطین و کارت قرمز به اسرائیل تاکنون در ۸۵ ورزشگاه از ۲۵ کشور مختلف اجرا شده است.

شب گذشته نیز باشگاه فوتبال پیرامیدز مصر در جریان جشن قهرمانی نخست خود در لیگ قهرمانان آفریقا، پرچم فلسطین را برافراشت.

 
 
% buffered00:00
00:11
 
 
 

به گزارش حیات، تماشاگران فوتبال ایرن نیز از این موج حمایتی غیرتمندانه از غزه عقب نمانده و در مسابقات مختلف داخلی و بین‌المللی به اشکال گوناگون همراهی و پشتیبانی خود از زنان و کودکان فلسطینی را به نمایش گذاشته‌اند.

در آخرین نمونه از این اقدامات، هواداران پرشور تراکتور در ورزشگاه «یادگار امام» تبریز، در جشن قهرمانی تیم محبوبشان، مظلومیت فلسطین را فراموش نکردند و با بلند کردن پرچم فلسطین در میان پرچم‌های قرمز تراکتور و شعارهای محلی، تصویری ماندگار را در قاب دوربین‌ها ثبت کردند.

ویدیویی کوتاه اما پراحساس که به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های جهان عرب و به‌ویژه فلسطینی منتشر شد.

رفتار هواداران تراکتور، در میان هیاهوی شادی و غرور قهرمانی، حامل یک پیام مهم بود: «مسئله فلسطین، فراموش‌شدنی نیست» پیامی که پژواک و انعکاس آن از بسیاری از ورزشگاه‌های فوتبال جهان به گوش می‌رسد.




 

 

ورزشگاه‌های فوتبال در سراسر جهان در ماه‌های اخیر شاهد حمایت گسترده فوتبال‌دوستان از مردم فلسطین بود.