به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، هادی محمدی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو بافارس، در خصوص سفر اخضر ابراهیمی نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه به تهران گفت: اخضر ابراهیمی در یک سفر منطقهای برای آماده کردن مقدمات نشست ژنو 2 به تهران آمده است.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, فارس,وی افزود: چه در پرونده سیاسی اخضر ابراهیمی و چه در خصوص سوریه باید گفت اگر چه او یک دیپلمات کار کشته و حرفهای است، اما به شکل آشکاری در پازل آمریکایی برای براندازی در سوریه تلاش کرده و معمولاً دستور کارهای مذاکرات خود را در بخشی از این پازل قرار داده است.
,این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه اخضر ابراهیمی که به شکل آشکاری بیطرفی خود را از دست داده با سفر به تهران به دنبال آن است که مصوبات و چارچوب ژنو 1 را به شکل ظریفی به سمت مطلوبیتهایی که آمریکا در سوریه دارد تغییر دهد، افزود: همچنین تلاش میکند گروههای تروریستی که در سوریه قرار دارند و چهرهشان برای همه آشکار شده است با حصول به یک وضعیت آتشبس نجات دهد و مسیر شکستهایی که آنها در سوریه دچار هستند را بهبود بخشد.
,محمدی دستور کار دوم ابراهیمی را در این دانست که پیش از نشست ژنو 2 که بر مبنای مفاد ژنو 1 بدون هیچگونه پیششرطی باید به گفتوگوهایی بین مخالفین و دولت سوریه بینجامد، بتواند امتیازاتی را پیشاپیش کسب کند و این مسئله را در قالب ضرورت تشکیل حکومت انتقالی قرار دهد.
,وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که برگههای بازی و اهرمهای فشار کشورهایی که به دنبال خونریزی و براندازی در سوریه بودند تهی شده و رنگ باخته است.
,این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه در صحنه میدانی ابزارهای فشار تروریستی ناکارآمدی خود را نشان داده و غرب در مقابل شرایط پیچیدهای قرار گرفته است، گفت: غرب با پایان بحران سوریه باید به استقبال تندروهای تروریستی اروپایی برود که از آنها حمایت کرده است.
,محمدی ادامه داد: در صحنه سیاسی نیز پیوند گروههای تروریستی و مخالف مسلح نه تنها از انسجام برخوردار نیست بلکه تنش و درگیری خونینی بین آنها جریان دارد.
,وی یادآور شد: اجزای ائتلاف ملی که تلاش میکردند خود را تنها نماینده مردم سوریه نشان دهند اکنون حتی در درون خود نیز با شوراهای ملی که طیفی از گروههای مختلف را در برمیگیرد در تضاد به سر میبرند و مخالف مشارکت هستند.
,این کارشناس مسائل خاورمیانه با ذکر این نکته که گروههای مسلح داخلی که خود را به نوعی به این ائتلاف متصل و مرتبط میدانستند، حضور نمایندههای ائتلاف در ژنو 2 را نمیپذیرند و ارتباط خود را با این تشکیلات قطع کردهاند، اظهار داشت: موضوع اساسی این است که نشست ژنو 2 ابتدا باید برای مسئله تروریسم در سوریه راهکار مشخصی را ارائه دهد که همه طرفها به آن پایبند باشند و از جمله عربستان سعودی که در کنار رژیم صهیونیستی اولویت اداره جنگ برایش اهمیت دارد، باید مقید به مبارزه جدی با تروریسم شود و حمایتهای مالی، لجستیکی و سیاسی خود از این گروهها را قطع کند.
,محمدی با یادآوری اینکه اولویت بعدی پاسخ به این سوال است که در سوریه چه کسی نماینده ملت است، گفت: سوال بعدی این است که آنچه تا به حال تحت عنوان ائتلاف تلاش میشد که به عنوان نماینده مردم سوریه معرفی شود امروز در چه جایگاهی قرار دارد، آنها چه کسانی هستند و آیا نماد سیاستهای کشورهای غربی هستند یا نماد اراده مردم سوریه؟.
,وی افزود: از طریق نظرسنجیهایی که موسسات معروف غربی مانند «گالوپ» به عمل آوردهاند، امروز 70 درصد مردم به بشار اسد رای خواهند داد، یعنی اکثریت مردم مخالف آنچه اراده براندازی در سوریه است در حرکت هستند.
,این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه باید شناسنامه و هویت این گروهها در نشست ژنو 2 مورد توجه قرار گیرد، گفت: دولت سوریه تاکید کرده که با تروریستها مذاکره نخواهد کرد و در هیچ جای دنیا نیز این مذاکرات مشروعیت و وجاهت ندارد، لذا آنچه تلاش میشود از طریق نشست استانبول طی هفته جاری برای ایجاد انسجام یا نمادی از نمایندگی از مردم سوریه شکل بگیرد تا نشست ژنو 2 به شکل سمبلیک برگزار شود، یک تلاش کم ارزش است که نمیتواند نماد اراده مردم سوریه باشد.
,محمدی ادامه داد: گروههای سیاسی مخالف شرافتمند داخلی افرادی هستند که میتوانند به عنوان بخشی از مردم و اراده مردم سوریه در گفتوگو با حکومت مشارکت داشته باشند.
,وی به رایزنیهایی که در مسکو در بین گروههای مخالف و دولت سوریه در جریان است اشاره کرد و گفت: در مقابل هم گروههای تروریستی که وابسته به اراده و سیاست کشورهای مرتجع عربی و رژیم صهیونیستی و غرب هستند، با یکدیگر اختلاف نظرهای شدیدی دارند.
,این کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: آنچه باید از ابراهیمی خواست این است که بیطرفی خود را در بحران حفظ کند و از چارچوب مفاد ژنو 1 نیز خارج نشود و دستور کار جدیدی برای ژنو 2 آماده نکند.
,انتهای پیام/
]