به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانابه نقل آناج،با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اخیر گرجستان مصاحبه ای با محمد حسن نژاد، نماینده مجلس شورای اسلامی ترتیب داده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.
محمد حسن نژاد، نماینده مردم مرند و جلفا مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار آناج گفت: عدم هماهنگی سفارت ایران با مسئولین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گرجستان سبب شد تا وی که تنها ناظر ایرانی انتخابات ریاست جمهوری گرجستان بود نتواند به عنوان ناظر در این انتخابات حضور یابد.
انتخابات ریاست جمهوری گرجستان 27 اکتبر برگزار شد و با فاصله چند ساعت از اتمام رأی گیری نتایج اولیه اعلام شد که بر این اساس گئورگی مارگولاشویلی از حزب رویایی گرجی توانست با کسب بیش از 60 درصد آرا پیروز انتخابات شود؛ با توجه به رأی آوردن نامزد حزب رقیب رئیس جمهور پیشین گرجستان و تأکید رئیس جمهور منتخب این کشور بر بهبود و توسعه روابط گرجستان با روسیه، به نظر شما این اظهارات تا چه حد می تواند موجب کاهش تنش ها بین این دو کشور همسایه گردد؟
هرچند گرجستان برای تضمین منافع خود برای بهبود روابط با روسیه اعلام آمادگی کرده است ولی به نظر می رسد کاهش تنش در روابط گرجستان و روسیه که سابقه تاریخی امیدوار کننده ای نیز ندارند نیازمند عزم و تصمیمی دو جانبه است؛ در واقع واکنش روسیه در این تغییر رویکرد نسبی در نتایج حاصل از آن اهمیت زیادی دارد.
آیا بهبود روابط تفلیس-مسکو می تواند بر مناسبات این کشور و غرب اثر گذار باشد؟
گرجستان هیچگاه با روسیه روابط دوستانه ای نداشته است و همچنان اعتمادی دو جانبه بین این دو کشور مشاهده نمی شود که این موضوع در درگیری های اخیر چچن نیز کاملا مشهود بود؛ در مقابل این کشور در تاریخ معاصر خود روابط نزدیکی با غرب برقرار کرده است و مطمئنا هرگز حاضر به زیر پا گذاشتن منافع اش به سبب نزدیکی به روسیه نخواهد بود.
ایران و گرجستان تاکنون رابطه نزدیکی با یکدیگر نداشته اند؛ شما چشم انداز روابط ایران و گرجستان را در دور جدید ریاست جمهوری این کشور چگونه پیش بینی می کنید؟
روابط نسبتا سرد بین ایران و گرجستان ریشه در تاریخ دو کشور دارد ولی این مسئله با در پیش گرفتن یک دیپلماسی فعال قابل حل است؛ در کل می توان گفت کشورمان در استفاده از ظرفیت های اقتصادی بسیاری از کشور های جهان و از آن جمله گرجستان ضعیف عمل کرده است و این ضعف در عملکرد سفارتخانه های کشورمان در سایر کشور ها بیشتر خود نمایی می کند.
توسعه مناسبات دوجانیه ایران و گرجستان در چه زمینه ای می تواند بیشتر مفید واقع شود؟
ما همواره به مسائل بین الملل با دید سیاسی نگاه می کنیم در حالی که استفاده از ظرفیت های اقتصادی در حوزه روابط دیپلماتیک با سایر کشور های جهان می تواند گره گشای بسیاری از مسائل باشد.
چشم انداز روابط گرجستان با دول جمهوری آذربایجان و ارمنستان را چگونه ارزیابی می کنید؟
در کل با توجه به رابطه تنگاتنگ ارمنستان با روسیه و از سوی دیگر نفوذ غرب در جمهوری آذربایجان و با در نظر گرفتن تنش های عمیق و تاریخی موجود بین روسیه گرجستان دولت و مردم آن تمایل بیشتری به جمهوری آذربایجان داشته اند.
به نظر شما دولت جدید گرجستان چه رویکردی را در مناسبات خود با دو همسایه جنوبی اش در پیش خواهد گرفت؟
در طول تاریخ نیز روابط گرجستان با جمهوری آذربایجان همواره خیلی بهتر از روابط این کشور با جمهوری ارمنستان بوده است و به نظر می رسد همین روند در دوران ریاست جمهوری رئیس جمهور منتخب این کشور نیز ادامه یابد.
,
,
,
,
, انتخابات ریاست جمهوری گرجستان 27 اکتبر برگزار شد و با فاصله چند ساعت از اتمام رأی گیری نتایج اولیه اعلام شد که بر این اساس گئورگی مارگولاشویلی از حزب رویایی گرجی توانست با کسب بیش از 60 درصد آرا پیروز انتخابات شود؛ با توجه به رأی آوردن نامزد حزب رقیب رئیس جمهور پیشین گرجستان و تأکید رئیس جمهور منتخب این کشور بر بهبود و توسعه روابط گرجستان با روسیه، به نظر شما این اظهارات تا چه حد می تواند موجب کاهش تنش ها بین این دو کشور همسایه گردد؟,
,
,
,
,
,
, آیا بهبود روابط تفلیس-مسکو می تواند بر مناسبات این کشور و غرب اثر گذار باشد؟,
,
,
,
,
,
, ایران و گرجستان تاکنون رابطه نزدیکی با یکدیگر نداشته اند؛ شما چشم انداز روابط ایران و گرجستان را در دور جدید ریاست جمهوری این کشور چگونه پیش بینی می کنید؟,
,
,
, .,
,
,
, توسعه مناسبات دوجانیه ایران و گرجستان در چه زمینه ای می تواند بیشتر مفید واقع شود؟,
,
,
,
,
,
, چشم انداز روابط گرجستان با دول جمهوری آذربایجان و ارمنستان را چگونه ارزیابی می کنید؟,
,
,
, .,
,
,
, به نظر شما دولت جدید گرجستان چه رویکردی را در مناسبات خود با دو همسایه جنوبی اش در پیش خواهد گرفت؟,
,
,
,
انتهای پیام/
]