به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، براساس افشاگری ادوارد اسنودن همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) این آژانس از سال 2002 مکالمات تلفنی آنگلا مرکل را شنود میکرده است. صدراعظم آلمان به عنوان یکی از متحدان نزدیک کاخسفید و یکی از دهها رئیس دولتی است که در 35 کشور جهان مورد جاسوسی و شنود آمریکا قرار گرفتهاند.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,
وستروله وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با شبکه سیانان تصریح کرد: آنچه در سالهای گذشته در زمینه جاسوسی آمریکا در آلمان روی داده نمیتواند مورد قبول ما و بسیاری از شرکای اروپایی باشد.
وی درباره واکنش شخصی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به شنود تلفنی گفت: هر کسی میتوانست ببیند وی بسیار مایوس شده است و مایوس شدن وی فقط برای شخص وی نبود بلکه به خاطر گزارشها درباره جاسوسی از افراد بسیار دیگر در کشور ما بود. ما علاوه بر حفظ حریم خصوصی صدراعظم میخواهیم حریم خصوصی شهروندان خود را حفظ کنیم.
خبرنگار سیانان پرسید، آیا آمریکا به شما تضمین داده است این شنود دست کم از تلفن صدراعظم متوقف خواهد شد؟ وزیر امور خارجه آلمان گفت: من نمیخواهم درباره جزئیات آن در این مصاحبه صحبت کنم. ما پیام خود را به صورت روشن و صادقانه بیان کردیم. من درک میکنم مبارزه با تروریسم ضروری است اما نمیتوان با شنود تلفنهمراه صدراعظم با تروریسم مبارزه کرد!
وستروله این را هم گفته که «تصور کنید اگر سرویس جاسوسی آلمان این کار را انجام میداد، واکنش واشنگتن چه بود».
در همین حال سفیر آمریکا در آلمان گفت: پس از ادعاهای مطرح شده درباره سازمان امنیت ملی آمریکا اعتمادسازی بین دو کشور آلمان و آمریکا دشوار شده است. جان بیامرسون در اظهاراتی در برلین گفت: ما عمق و میزان واکنش دولت و مردم آلمان را در برابر ادعاهای مطروحه درباره سازمان امنیت ملی آمریکا و به ویژه آنچه که در یک هفته و نیم گذشته مطرح شده به خوبی درک میکنیم. مردم خیلی ناراحت هستند و من این موضوع را انتقال دادهام. اعتماد میان دو کشور متزلزل شده و وقایع چند هفته اخیر اعتمادسازی را بسیار دشوار کرده است.
از سوی دیگر شبکه بیبیسی در تحلیلی خاطر نشان کرد: «اوباما روزهای بسیار سختی را میگذراند. هنوز چند روز بیشتر از درگیری باراک اوباما با کنگره که به تعطیلی و کشاندن دولت به آستانه اعلام ورشکستگی نگذشته که طوفانی از حوادث بار دیگر روزهای سختی را برای رئیسجمهوری آمریکا رقم زده است. اینبار اوباما هدف انتقادهای تند متحدان نزدیک آمریکا در پاریس و بن قرار گرفته است. افشاگریهای ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، در مورد شنود مکالمات و حتی زیرنظر گرفتن ایمیلهای رهبران و شهروندان دیگر کشورها، توسط آژانس مزبور هر روز ابعاد جدیدی به خود میگیرد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در گفتوگوی تلفنی خود با باراک اوباما، رفتار دولت آمریکا را ناقض اصل اعتماد خوانده و از او درباره اقدامات آمریکا توضیح خواست. وزیر کشور آلمان در واکنشی خشمآلود گفت: «تحت نظر داشتن (رفتار افراد) جرم است و کسانی که مسئولند باید به دست عدالت سپرده شوند.» خبر شوکآور را روزنامه بیلد منتشر کرد. بیلد به نقل از یک منبع اطلاعاتی آمریکا نوشت که اوباما از سال 2010 در جریان شنود تلفن خانم مرکل بوده است».
بیبیسی سخنان مرکل در نشست سران اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه کلمات کافی نیستندو رفتار آمریکا باید تغییر کند را نشانگر عمق بیاعتمادی اروپائیان به رفتار آمریکاییها توصیف کرد.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
]