به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از پایگاه خبری فاروج، درشهر فاروج هیچ کجا ایستگاهی برای خودروهایی که به این روستا تردد داشته باشند نمی یابیم، در ترمینال شهرستان قوچان در حوزه خراسان رضوی مینی بوس هایی تردد دارند که اهالی روستاهای دهستان سنگر را که آغ چشمه هم یکی از روستاهای این دهستان است، جابه جا می کنند، اما آن جا هم خودروی مستقلی برای این روستا نمی یابیم وباید با استفاده از خودرو روستاهای مجاور دراین مسیر تردد کرد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, فاروج,این روستا به گفته، دهیار جوان آن 50 خانوار با 160 نفر جمعیت دارد.
آغ چشمه زادگاه زادگاه قهرمانی های خوشنویس وهنرمند است، خاندان قهرمانی هایی که هنوز آثار ومهر هنرمند، بزرگ خاندان، شیخ علی اصغر قهرمانی در پای اکثر قباله های قدیمی با مضمون « الراجی علی اصغر» مشاهده می شود.
ویا شیخ سلیمان که نوشته های خطی از او به یادگار باقی مانده است از آن جمله نوشته روی شیشه در حرم سلطان ابراهیم (ع) (واقع در شهرکهنه از توابع خراسان رضوی) به خط اوست « هذا مقام ابراهیم فمن دخله کان امناً» همچنن نوشته کاشی های سر در ورودی داخلی صحن که در زمان یاور فرج الله خان تعمیر گشته است، به خط شیخ سلیمان است.
اما امروز این روستا مثل بسیاری از روستاهای محروم دهستان سنگر از بسیاری از امکانات اولیه محروم است، دراین روستا هیچ واحد تجاری فعال نیست، تنور نانوایی شعله نمی کشد، چک چک بخاری های نفتی تکراری ترین سنفونی روز وشب های زمستان است .
اهالی روستا خریدشان از روستاهای از باش محله وخرق انجام می دهند، دانش آموزانشان فقط تا پایه ششم می تواند درروستا تحصی کنند وبعد از آن باید در مسیر روستاهای مجاور یا شهر فاروج برای ادامه تحصیل تردد کنند.
بافت روستای کرد زبان آغ چشمه سنتی است وفقط 3 واحد مسکونی در این روستا نوسازی شده است وشاید علت آن هم پیر بودن جمعیت روستا باشد که رغبت را برای ساخت خانه جدید کم کرده است.
اهالی برای مقابله با ترکمن ها وازبک ها، به این منطقه گسیل داده می شود.
روستا دو شهید دارد که هردو مفقود الاثر بوده اند.
مشکلاتی که اهالی روستا را به تنگ آورده است
دهیار روستای آغ چشمه گفت: مجموع زمین هایی با کد روستای آغ چشمه، یک هزارو 300 هکتار است که از این میزان فقط براساس نظر مسئولان منابع طبیعی شهرستان، 62 هکتار مستثنیات وبقیه جز منابع طبیعی است.
علی اکبر محمدی امین، افزود: برای کمک به رفع مشکلی که بسیاری از اهالی با آن دست به گریبان هستند، با حضور یک کارشناس نقشه روستا دوباره تهیه شد تا این مسئله دوباره بررسی شود.
آب شرب
وی گفت: اهالی در گذشته از چشمه وسط روستا برای شرب وسایر مصارفشان استفاده می کردند، این آب برای مصرف کشاورزی زهکشی شد که بعد از آن مسیر آب به سمت باغات رفت.
وی افزود: چند سال پیش چاهی در ورودی روستا( پایین دست روستا حفرشد اما در مکان یابی انجام شده، تمام فاضلاب روستا به چاه حفر شده منتهی و اهالی برای شرب از این آب استفاده نمی کند ودر بهترین حالت دو روز در هفته اهالی از این چاه آب دارند.
وی گفت: با مشارکت اهالی کانالی در بالا دست روستا حفر وبا تامین لوله از سوی آبفاضلاب روستایی، زمین حقاری وبه آب رسیدیم که آن هم در شرف خشک شدن است.
دهیار آغ چشمه گفت: مقرر شده بود یک میلیارد ریال از اعتبارات بحران برای حفر چاه جدید در روستا در مهرماه اختصاص یابد که هنوز انجام شدن یا نشدن آن مشخص نیست.
جاده
محمدی با بیان اینکه ، جاده روستا فرعی است وتا روستای بعدی یک کیلومتر فاصله دارد گفت: در زمستان این راه بارها مسدود شده است وبارش برف، تردد اهالی را درمسیر جاده غیر ممکن می کند.
وی افزود: مسئولان با حضور در برنامه های محرم امسال، قول آسفالت مسیر فرعی را دادند که هنوز عملیاتی نشده است.
وی گفت: وسیله مشخصی برای تردد به روستا فعال نیست، اهالی با حضور یافتن در دو راهی روستای خرق، از ناوگان حمل ونقل این روستا استقاده می کنند.
ظرفیت اجتماعی آغ چشمه
دهیار این روستا گفت: مشارکت مردم در فعالیت های عمرانی روستا مثال زدنی است ودر همه فعالیت ها نیروی کار از سوی اهالی رایگان است.
وی افزود: بوستان روستایی آغ چشمه، تنها بوستانی در شهرستان است که تماما با مشارکت اهالی انجام شده است.
دامپروری
به گفته دهیار این روستا، نگهداری از دام سبک در بین اهالی مرسوم است در سال های گذشته، اهالی 6 تا 7 گله گوسفند بیش از 300 راسی داشتند که الان به 500 راس در مجموع تقلیل یافته است.
ظرفیت های اقتصادی روستای آغ چشمه
محمدی با اشاره به ظرفیت های اقتصادی روستا اظهار داشت: محصولات کشاورزی روستا با توجه به اقلیم آن، از کیفیت بالایی برخودار است به طوری که گردوی این روستا پیش خرید می شود.
وی گفت: گیاهان دارویی بسیاری در روستا قابل رویت است، گون، کاسنی، کاکوتی(آنخ) ، زرشک کوهی، چای کوهی، سیر کوهی ، گل گاوزبان و.... هنوز در این حوزه فعالیت اثر گذاری انجام نشده است وبسیاری از گیاهان دارویی در این روستا همچنان ناشناخته باقی مانده است که لازم است در این حوزه دستگاه های متولی اقدامات بیشتری انجام دهند.
وی افزود: تولید عسل هم ظرفیت اقتصادی دیگری است که اهالی کمتر استفاده می کنند وبسیاری از زنبور داران شهرستان مشهد کندوهای خود را در فصول مختلف در این منطقه قرار می دهند.
این هیار یادآورشد: تولید روغن زرد اعلا در این روستا به دست زنان توانمند انجام می شود و به قول همین بانوان شهری های خیلی طالبش هستند، طبیعت وحشی ،تالیف دام از گیاهان ومراتع پاک وسالم روستا برعطر وطعم خوب این روغن اثر گذار بوده است.
محصولات کشاورزی آغ چشمه
وی افزود: محصول اصلی این روستا در گذشته، گندم وجو بوده است، اما با تغییر الگوی کشت وتمایل اهالی به کشت یونجه، بیشترین تولیدات اهالی در این حوزه بوده است ودر شرایطی که بارندگی ها هم در حد متوسط باشد، سه نوبت برداشت بونجه انجام می شود.
دهیار آق چشمه گفت: سیب زمینی کشت دیگر اهالی بود که از 2 تا 10 تن برداشت هم انجام می شد اما در سال های اخیر آفتی مانع از استمرار این کشت شده است واهالی اقدام به کشت زعفران هم کرده اند که این محصول هم با اقلیم این روستا سازگار بوده است.
وی تولیدات باغی این روستارا ، گردو، بادام، سیب، زردآلو، گیلاس وهلو عنوان کرد.
جاذبه های گردشگری روستای آغ چشمه
دهیار روستا گفت: روستای آغ چشمه مثل بسیاری از روستاهای دهستان سنگر از طبیعت زیبایی برخوردار است.
وی افزود: در سال های نه چندان دور در زمستان که حجم بارش برف بسیار زیاد بود اهالی بر روی ارتفاعات آن، تیوپ سواری وبازی های زمستانی داشتند.
محمدی اظهار داشت: آبشار چرتان، دره گیناب، باغات روستا، چشمه جیاله (که به قدری خنک است که در تابستان اگر مدت کوتاهی دست را در آب نگه دارید یخ می زند) در بالای روستا نیز واقع شده است.
وی افزود: آثار باستانی همچون، کهنک قلعه( روستای قدیم) که فقط برج وقلعه نظامی از آن باقی مانده است، در 500 متری روستا بالای کوه بلندی است و مسیر آن صعب العبور است.
این دهیار بیان داشت: در 8 سال گذشته در تپه باستانی این روستا آثاری از یک کارگاه کوزه گری در هنگام فعالیت اهالی بر روی آن یافته شدواز طرفی بقایای لوله کشی آب از یک کوه به سمت کوه دیگری در این روستا که فاصله آن یک کیلومتر است مشاهده شده است.
وی گفت: غاری هم که اهالی در زمانی که کوچنده بودند در آن زندگی می کردند هم هنوز پابرجا است وامروز اهالی در زمان سردی هوا، گله ها را در آن نگهداری می کنند.
محمدی امین افزود: سنگ های مخصوص روغن گیری از گیاه کلزار که به گفته دهیار عمر 200 تا 300 ساله دارند و در روستا رها شده اند.
وی گفت: خانه قهرمانی ها که شعری به خط یکی از قهرمانی ها گچ بری شده ودر همان خانه قدیمی موجود است و از گزند تعییرات جوی هوا و... مصون نیست.
انتهای پیام/ش
این روستا به گفته، دهیار جوان آن 50 خانوار با 160 نفر جمعیت دارد.
,آغ چشمه زادگاه زادگاه قهرمانی های خوشنویس وهنرمند است، خاندان قهرمانی هایی که هنوز آثار ومهر هنرمند، بزرگ خاندان، شیخ علی اصغر قهرمانی در پای اکثر قباله های قدیمی با مضمون « الراجی علی اصغر» مشاهده می شود.
,ویا شیخ سلیمان که نوشته های خطی از او به یادگار باقی مانده است از آن جمله نوشته روی شیشه در حرم سلطان ابراهیم (ع) (واقع در شهرکهنه از توابع خراسان رضوی) به خط اوست « هذا مقام ابراهیم فمن دخله کان امناً» همچنن نوشته کاشی های سر در ورودی داخلی صحن که در زمان یاور فرج الله خان تعمیر گشته است، به خط شیخ سلیمان است.
,اما امروز این روستا مثل بسیاری از روستاهای محروم دهستان سنگر از بسیاری از امکانات اولیه محروم است، دراین روستا هیچ واحد تجاری فعال نیست، تنور نانوایی شعله نمی کشد، چک چک بخاری های نفتی تکراری ترین سنفونی روز وشب های زمستان است .
,اهالی روستا خریدشان از روستاهای از باش محله وخرق انجام می دهند، دانش آموزانشان فقط تا پایه ششم می تواند درروستا تحصی کنند وبعد از آن باید در مسیر روستاهای مجاور یا شهر فاروج برای ادامه تحصیل تردد کنند.
,بافت روستای کرد زبان آغ چشمه سنتی است وفقط 3 واحد مسکونی در این روستا نوسازی شده است وشاید علت آن هم پیر بودن جمعیت روستا باشد که رغبت را برای ساخت خانه جدید کم کرده است.
,اهالی برای مقابله با ترکمن ها وازبک ها، به این منطقه گسیل داده می شود.
,روستا دو شهید دارد که هردو مفقود الاثر بوده اند.
,مشکلاتی که اهالی روستا را به تنگ آورده است
,دهیار روستای آغ چشمه گفت: مجموع زمین هایی با کد روستای آغ چشمه، یک هزارو 300 هکتار است که از این میزان فقط براساس نظر مسئولان منابع طبیعی شهرستان، 62 هکتار مستثنیات وبقیه جز منابع طبیعی است.
,علی اکبر محمدی امین، افزود: برای کمک به رفع مشکلی که بسیاری از اهالی با آن دست به گریبان هستند، با حضور یک کارشناس نقشه روستا دوباره تهیه شد تا این مسئله دوباره بررسی شود.
,آب شرب
,وی گفت: اهالی در گذشته از چشمه وسط روستا برای شرب وسایر مصارفشان استفاده می کردند، این آب برای مصرف کشاورزی زهکشی شد که بعد از آن مسیر آب به سمت باغات رفت.
,
وی افزود: چند سال پیش چاهی در ورودی روستا( پایین دست روستا حفرشد اما در مکان یابی انجام شده، تمام فاضلاب روستا به چاه حفر شده منتهی و اهالی برای شرب از این آب استفاده نمی کند ودر بهترین حالت دو روز در هفته اهالی از این چاه آب دارند.
,
وی گفت: با مشارکت اهالی کانالی در بالا دست روستا حفر وبا تامین لوله از سوی آبفاضلاب روستایی، زمین حقاری وبه آب رسیدیم که آن هم در شرف خشک شدن است.
,دهیار آغ چشمه گفت: مقرر شده بود یک میلیارد ریال از اعتبارات بحران برای حفر چاه جدید در روستا در مهرماه اختصاص یابد که هنوز انجام شدن یا نشدن آن مشخص نیست.
,جاده
,محمدی با بیان اینکه ، جاده روستا فرعی است وتا روستای بعدی یک کیلومتر فاصله دارد گفت: در زمستان این راه بارها مسدود شده است وبارش برف، تردد اهالی را درمسیر جاده غیر ممکن می کند.
,وی افزود: مسئولان با حضور در برنامه های محرم امسال، قول آسفالت مسیر فرعی را دادند که هنوز عملیاتی نشده است.
,
وی گفت: وسیله مشخصی برای تردد به روستا فعال نیست، اهالی با حضور یافتن در دو راهی روستای خرق، از ناوگان حمل ونقل این روستا استقاده می کنند.
,ظرفیت اجتماعی آغ چشمه
,دهیار این روستا گفت: مشارکت مردم در فعالیت های عمرانی روستا مثال زدنی است ودر همه فعالیت ها نیروی کار از سوی اهالی رایگان است.
,
وی افزود: بوستان روستایی آغ چشمه، تنها بوستانی در شهرستان است که تماما با مشارکت اهالی انجام شده است.
,دامپروری
,به گفته دهیار این روستا، نگهداری از دام سبک در بین اهالی مرسوم است در سال های گذشته، اهالی 6 تا 7 گله گوسفند بیش از 300 راسی داشتند که الان به 500 راس در مجموع تقلیل یافته است.
,ظرفیت های اقتصادی روستای آغ چشمه
,محمدی با اشاره به ظرفیت های اقتصادی روستا اظهار داشت: محصولات کشاورزی روستا با توجه به اقلیم آن، از کیفیت بالایی برخودار است به طوری که گردوی این روستا پیش خرید می شود.
,وی گفت: گیاهان دارویی بسیاری در روستا قابل رویت است، گون، کاسنی، کاکوتی(آنخ) ، زرشک کوهی، چای کوهی، سیر کوهی ، گل گاوزبان و.... هنوز در این حوزه فعالیت اثر گذاری انجام نشده است وبسیاری از گیاهان دارویی در این روستا همچنان ناشناخته باقی مانده است که لازم است در این حوزه دستگاه های متولی اقدامات بیشتری انجام دهند.
,
وی افزود: تولید عسل هم ظرفیت اقتصادی دیگری است که اهالی کمتر استفاده می کنند وبسیاری از زنبور داران شهرستان مشهد کندوهای خود را در فصول مختلف در این منطقه قرار می دهند.
,این هیار یادآورشد: تولید روغن زرد اعلا در این روستا به دست زنان توانمند انجام می شود و به قول همین بانوان شهری های خیلی طالبش هستند، طبیعت وحشی ،تالیف دام از گیاهان ومراتع پاک وسالم روستا برعطر وطعم خوب این روغن اثر گذار بوده است.
,محصولات کشاورزی آغ چشمه
,وی افزود: محصول اصلی این روستا در گذشته، گندم وجو بوده است، اما با تغییر الگوی کشت وتمایل اهالی به کشت یونجه، بیشترین تولیدات اهالی در این حوزه بوده است ودر شرایطی که بارندگی ها هم در حد متوسط باشد، سه نوبت برداشت بونجه انجام می شود.
,دهیار آق چشمه گفت: سیب زمینی کشت دیگر اهالی بود که از 2 تا 10 تن برداشت هم انجام می شد اما در سال های اخیر آفتی مانع از استمرار این کشت شده است واهالی اقدام به کشت زعفران هم کرده اند که این محصول هم با اقلیم این روستا سازگار بوده است.
,وی تولیدات باغی این روستارا ، گردو، بادام، سیب، زردآلو، گیلاس وهلو عنوان کرد.
,جاذبه های گردشگری روستای آغ چشمه
,دهیار روستا گفت: روستای آغ چشمه مثل بسیاری از روستاهای دهستان سنگر از طبیعت زیبایی برخوردار است.
,وی افزود: در سال های نه چندان دور در زمستان که حجم بارش برف بسیار زیاد بود اهالی بر روی ارتفاعات آن، تیوپ سواری وبازی های زمستانی داشتند.
,
محمدی اظهار داشت: آبشار چرتان، دره گیناب، باغات روستا، چشمه جیاله (که به قدری خنک است که در تابستان اگر مدت کوتاهی دست را در آب نگه دارید یخ می زند) در بالای روستا نیز واقع شده است.
,وی افزود: آثار باستانی همچون، کهنک قلعه( روستای قدیم) که فقط برج وقلعه نظامی از آن باقی مانده است، در 500 متری روستا بالای کوه بلندی است و مسیر آن صعب العبور است.
,این دهیار بیان داشت: در 8 سال گذشته در تپه باستانی این روستا آثاری از یک کارگاه کوزه گری در هنگام فعالیت اهالی بر روی آن یافته شدواز طرفی بقایای لوله کشی آب از یک کوه به سمت کوه دیگری در این روستا که فاصله آن یک کیلومتر است مشاهده شده است.
,
وی گفت: غاری هم که اهالی در زمانی که کوچنده بودند در آن زندگی می کردند هم هنوز پابرجا است وامروز اهالی در زمان سردی هوا، گله ها را در آن نگهداری می کنند.
,محمدی امین افزود: سنگ های مخصوص روغن گیری از گیاه کلزار که به گفته دهیار عمر 200 تا 300 ساله دارند و در روستا رها شده اند.
,
وی گفت: خانه قهرمانی ها که شعری به خط یکی از قهرمانی ها گچ بری شده ودر همان خانه قدیمی موجود است و از گزند تعییرات جوی هوا و... مصون نیست.
,انتهای پیام/ش
,]