تلاش جدید غرب در جاده ایران هراسی با "رقاص بیابان"+فیلم و عکس
[

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا، همه ساله فیلم های زیادی از سوی کشورهای غربی برای تخریب و سیاه نمایی علیه ایران ساخته و به نمایش گذاشته می‌شود؛ فیلم رقاص بیابان هم یکی از فیلم هایی است که به تازگی در راستای پروژه ایران هراسی و با تبلیغات گسترده در غرب در حال نمایش است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

 

,

فیلم "رقاص بیابان" با صحنه ای از تنبیه بدنی سخت پسر بچه ای مشهدی به نام افشین به دلیل رقصیدن در مدرسه آغاز می شود. مادر افشین (نازنین بنیادی، بازیگر سریال ضد ایرانی Homeland) به او هشدار می دهد که ممکن است نیروهای بسیجی وی را به خاطر رقصیدن به قتل برسانند؛ اما وی به توصیه مدیر دبستان به موسسه ای مختلط برای یادگیری رقص و تئاتر در شهر مشهد می‌رود.

, Homeland,

 

,

این فیلم همچنان ادامه پیدا می کند تا حدود 10 سال بعد همزمان با فتنه سیاسی سال 88 افشین وارد دانشگاه تهران می شود و با حضور در کلوپ های شبانه زیرزمینی با دختری دانشجو و معتاد به شیشه به نام الهه ( فریدا پینتو،بازیگر میلیونر زاغه نشین) آشنا می شود؛ مادر الهه در زمان پهلوی رقاص بوده که بعد از انقلاب اسلامی خانه نشین و معتاد شده است. 

,

 

,

در قسمت های مختلف این فیلم به کرات دیده می‌شود که افشین از فیلتر شکن استفاده می کند و در نهایت وی با استفاده از فیلترشکن و تماشای کلیپ های رقص در یوتیوب، تصمیم می‌گیرد به همراه الهه و چند دانشجوی دیگر دور از نگاه نیروهای بسیج، در بیابان های اطراف تهران دست به اجرای رقص و ضبط کلیپ بزند.(بی بی سی)

, .,

 

,

ریچارد ریموند، کارگردان بریتانیایی، که "رقاص بیابان" نخستین فیلم اوست، مدعی شده است این ایده از طریق خواندن خبری در روزنامه تایمز لندن از ماجرای دستگیری رقصنده ایرانی به جرم اجرای رقص، به ذهن وی رسیده است.

,

 

,

ریموند در این خصوص نوشته است: "داستان افشین غفاریان واقعا مرا تکان داد. تا آن زمان من هیچ ارتباطی با هنر رقص نداشتم و هرگز فکر نمی کردم سوژه اولین فیلم بلند داستانیم رقص باشد؛ اما این داستان و ارتباط آن با هنر و رقص مرا بی نهایت مجذوب کرد و با آن ارتباط عمیقی پیدا کردم. این که چگونه هنرمندان، سینماگران، شاعران و رقصندگان همیشه در صف اول بازگو کنندگان داستان هایی درباره آزادی هستند."

, .",

 

,

ریموند می گوید: " غفاریان از هنر رقص برای اعتراض و به دست آوردن آزادی استفاده کرد"

,

 

,

ریموند در پاسخ به این سئوال که چرا از بازیگران غیرایرانی برای ایفای نقش ها استفاده کرده است، می گوید: "من می خواستم بازیگرانی را انتخاب کنم که اهمیت قصه فیلم را در یک سطح جهانی بازگو کنند"

, ",

 

,

در تیتراژ فیلم آمده که فیلم بیانگر زندگی واقعی افشین غفاریان، رقصنده ایرانی مقیم پاریس است، اما غفاریان در گفت‌و‌گو با هفته‌نامه آلمانی‌زبان دی‌تسایت می‌گوید: «فیلم ریچاردریموند یک فیلم مستند نیست. یک فیلم داستانی‌ست. برای همین هم خیلی از ماجراها تخیلی بوده. واقعیت به این اندازه دراماتیک نبود.»

, .,

 

,

در این فیلم سینمای غرب به کمک یک داستان ضعیف و اغراق آمیز تلاش دارد فتنه 88 و ایران هراسی را در اذهان عمومی زنده نگه دارد. دو سوژه ای که فیلم های زیادی مانند آرگو گلاب و ... درموردشان ساخته شده است.

,

 

,

پیش از این نیز غرب با ساخت فیلم های مختلف به دنبال در هم آمیختن موضوعات مختلف اجتماعی در کشور با فتنه 88 بوده است تا شاید بتوانند از این طریق فتنه 88 را زنده کنند.

,

, ,

تحلیلی بر محتوای رقاص بیابان

, تحلیلی بر محتوای رقاص بیابان, تحلیلی بر محتوای رقاص بیابان,

 

,

برخلاف فیلم نامه سطحی و دیالوگ های ضعیف به نظر می‌رسد غول های رسانه ای غرب تلاش زیرکانه را برای آماده کردن اذهان عمومی به منظور پذیرش این فیلم انجام داده اند.

,

به غیر از ادعای قدیمی و نخ نما شده تقلب در انتخابات 88 و همچنین نبود آزادی بیان در ایران این فیلم تلاش به القای وجود تنبیه بدنی در مدارس، رفتار خشن و خارج از عرف نیروهای بسیج، افزایش اعتیاد بعد از انقلاب اسلامی در بین زنان و به ویژه قشر تحصیل‌کرده و دانشجو، همچنین تشویق به نافرمانی مدنی با تبلیغ استفاده از فیلتر شکن، ماهواره، برگزاری پارتی، مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر و ایجاد تشکل های مخفی و زیرزمینی کرده است.

,

شاید به خودی خود و تنهایی این فیلم مانند تمام فیلم های کلیشه ای ضد ایرانی غرب فقط مخاطبین محدودی را جذب کند و مورد تشویق برخی از چهره های سیاسی و تندروی اروپایی و آمریکایی قرار بگیرد؛ اما به نظر می‌رسد رسانه های غربی در بازه زمانی موازی با مراحل ساخت و پخش این فیلم سوژه های خاص و قابل تامل را پیگیری کرده اند.

,

نگاهی کوتاه به مفاهیم و دیالوگ های موجود در فیلم و مقایسه آنها با گزارشات، ارقام و تحلیل های سایت های غربی نشان می دهد که برنامه ریزی گسترده ای برای القای مفاهیم فوق از سال های گذشته صورت گرفته است.

,

در همین راستا چندی پیش سایت فایننشیال تایمز نوشت: گسترش اعتیاد به مواد مخدر به ویژه شیشه و هروئین در بین زنان ایرانی به ویژه نسل جوان و تحصیل‌کرده زنگ خطر را برای دولت ایران به صدا در آورده است.

,

واشنگتن پست هم برای ایجاد نشان دادن ناهنجاری های اجتماعی در ایران طی گزارشی نوشت: زنان جوان ایرانی در سالن های ارایش با شیشه اشنا می شوند؛ تعداد معتادین زن در ایران نسبت به سال گذشته 2 برابر شده است

,

دیلی میل در همین راستا نوشت: دختران جوان و تحصیل کرده ایرانی برای فرار از محدودیت های اجتماعی به مواد مخدر به ویژه شیشه پناه برده اند.

,

هافینگتون پست هه در ادامه این جریان سازی برای نشان دادن فضای سیاه از جامعه نوشت: شاد بودن در ایران جرم است؛ برخی قوانین اسلام در ایران با ازادی در تناقش است.

,

 

,

 

,

, ,

, ,

, ,

 

,

 

,


اکران فیلم های ایرانی در غرب به جایی رسیده است حتی بسیاری از مخاطبان آنها هم نسبت به این موضوع اعتراض کرده کرده اند؛ بسیاری از صحنه های این فیلم ها به حدی ساختگی است که حتی فردی که خارج از ایران زندگی می کند می تواند بفهمد که این تصاویر و موضوعات درباره ایران و شرایط این کشور ساختگی بوده است.

,
,

برخی از مخاطبان هم در اصل فیلم های موجود در این فیلم شک وارده کرده و اظهار می کنند که دلیل منطقی برای نشان دادن اینکه این تصاویر از ایران تهیه شده است وجود ندارد.

,

پروژه ایران هراسی در غرب و حتی برخی از کشورهای منطقه تا جایی پیش رفته است که صنعت گردشگری ایران را به شدت حت تأثیر قرار داده است و از طرف دیگر اعمال خشونت باری علیه ایرانیان در غرب از سوی مردم و مسئولین آنها صورت می گیرد.

,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

گزارش از سعید سعیدی‌راد

,

انتهای پیام/ط

]
فیلم رقاص بیابان با القای یک فضای سیاه از جامعه ایران گام جدید غرب در راستای پروژه ایران هراسی است.