انتقاد بانوی کارآفرین سمنانی از افزایش هزینه ها با کاهش سهمیه آرد
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از  مرآت، لیلا قریب بانوی سمنانی است که با ورود در حوزه اقتصاد مقاومتی و ایجاد شغل برای خود و چند تن دیگر توانسته نقش موثری در حوزه اقتصاد مقاومتی ایفا نماید.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مرآت,

وی با راه اندازی نانوایی و پخت نان خشک سنتی نه تنها برای خود منبع درآمدی دارد بلکه علاوه بر خودش 4 نفر دیگر که در آنجا مشغول به کار هستند نیز زندگی خود را از در آمد این کار می چرخانند و یا کمک خرج خانواده هستند.

,

قریب که تحصیلات دانشگاهی نیز دارد چنان به کار در حوزه تولیدی علاقه نشان می دهد که اگر شرایط شغل دولتی نیز برایش فراهم شود تمایلی به ورود به آن کار ندارد و می خواهد کار نانوایی را ادامه داده و در حد امکان کارش را گسترش دهد.

,

این بانوی جوان سمنانی در گفتگو با خبرنگار مرآت، در خصوص ایده ورود به این کار گفت: وقتی پدرم تصادف کرد مادرم هیچ منبع درآمدی نداشت و واقعا نیاز به کار داشت تا امورات خود را بگذراند از آن طرف من هم دنبال کار می گشتم تا اینکه به پیشنهاد همسرم تصمیم گرفتیم برای خودمان ایجاد شغل نموده و این شد که نانوایی را راه اندازی کردیم.

,

قریب ادامه داد: چون مادر بزرگم و مادرم کاملا فن نان پختن را بلد بودند و خودم نیز مقداری پخت نان را یاد گرفته بودم ذاتا این علاقه نانوا بودن در ما وجود داشت و با علاقه ای که به این کار داشتیم توانستم به کمک مادرم در سال 91 نانوایی را راه اندازی نمایم.

,

این بانوی کارآفرین که با سرمایه 15 میلیون تومان فعالیت خودش را شروع کرده است تصریح کرد: برای شروع کار توانستم  به صورت شخصی و بدون معرفی نهادی وام 10 میلیون تومانی از بانک ثامن بگیرم و با 5 میلیون تومان آورده خودم به فراهم سازی محیط نانوایی و خرید تجهیزات و دستگاههای نانوایی اقدام کردم.

,

وی با بیان اینکه صرف این سرمایه مجزا از هزینه آردی است که تهیه می کنیم، اضافه کرد: آرد کیسه ای 33 هزار تا 40 هزار تومان است و هر ماه یک میلیون و 500 هزار تومان برای خرید آرد و سبوس هزینه می کنیم.

,

وام بسیج باعث گسترش 30 درصدی کارم شد

,

این فعال عرصه اقتصادی به دریافت وام از بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و افزود: برای توسعه کار و خرید دستگاههای بزرگتر و پیشرفته تر نیاز به سرمایه بیشتری داشتم که توانستم در زمستان 93 با دریافت وام 10 میلیون تومانی از بسیج سازندگی به این مهم دست یابم و 30 درصد کارم را توسعه دهم.

,

وی با توضیح نوع فعالیت در نانوایی بیان کرد: علاوه بر خودم که هر روز در نانوایی هستم هر 4 نفری که در اینجا کار می کنند به صورت یک روز در میان در اینجا مشغول به کار هستند و با شرایط تعطیلی جمعه ها برای هر نفر 400 الی500 هزار تومان درآمد دارد.

,

قریب با ابراز رضایت از فعالیت در این کار و درآمد اقتصادی این شغل، گفت: همه افرادی که در این نانوایی کار می کنند از اینکه می توانند درآمدی برای خودشان داشته باشند بسیار راضی هستند و در روحیه آنها نیز بسیار تاثیر گذاشته است.

,

در ابتدای کار ناامید شده بودم اما به مرور به سود دهی رسیدیم

,

این کارآفرین به سوددهی نانوایی نیز اشاره کرد و ادامه داد: در ابتدا هم به دلیل سختی کار و هم به دلیل اینکه بازاریابی آن سخت بود سود دهی کار زیاد نبود اما الآن بعد از گذشت سه سال مشتریان خوبی جذب شده اند و بازار خوبی به دست آوردیم  که داریم به سود دهی می رسیم.

,

فعال عرصه اقتصادی اضافه کرد: در شروع کار وقتی می دیدم کارم آن طور که باید نگرفته یک مقداری ناامید شده بودم اما به مرور وضعیت خوب شد و الان هم کیفیت نان ما در سمنان پیچیده  و  روز به روز مشتری بیشتر می شوند.

,

وی در خصوص سختی کار نیز، اظهار کرد: در ابتدای کار چون عادت نداشته و باید 5 صبح از خواب برمی خواستیم و به کار نانوایی مشغول می شدم خیلی برایمان سخت بود اما الآن عادت کرده ایم و اصلا هیچ سختی را در کار احساس نمی کنیم.

,

قریب تصریح کرد: در ابتدا برای پخت دو کیسه آرد از صبح شروع می کردیم و تا ساعت 2-3 بعد از ظهر تمام می شد اما الآن سه کیسه آرد را تا ساعت 11 صبح تمام می کنیم.

,

کیفیت نان برایم مهم است

,

وی با بیان اینکه علاوه بر نان خشک سنتی که نانی مثل لواش اما نازک تر از آن و خشک است، نان های سنتی دیگری هم پخت می کنیم، گفت: نان قندی، نان جزغاله ای و نان پیازی دیگر نان های سنتی است که پخت داریم.

,

این نانوا به کیفیت نانی که در نانوایی اش پخت می شود اشاره کرد و ادامه داد: وقتی در نانوایی هستم به کیفیت نان توجه می کنم که احیانا خمیر نان نارس نباشد و یا پشت نان سوخته نباشد تا نانی با کیفیت بالا دست مردم برسانم.

,

قریب تصریح کرد: کیفیت نان ما در سمنان چنان است که از تهران و شمال و دیگر شهرهای استان و خارج از استان هم مشتری داریم.

,

وی افزود: ماندگاری نان  تا 2 الی 3 ماه هم هست و این نان های خشک سنتی که پخت می کنیم هیچ ضایعاتی ندارد و اگر ریز هم شود خورده می شود.

,

کار کردن اعتماد به نفسم را بالا می برد

,

این بانوی سمنانی به تاثیر این کار در زندگی اش اشاره کرد و گفت: این کار نه تنها از نظر اقتصادی منبع درآمدی برایم هست بلکه بسیار در روحیه ام نیز اثر داشته و با مراودات اجتماعی که در محیط کار با مردم دارم اعتماد به نفس مرا بالا برده است.

,

این کارآفرین تصریح کرد: کار کردن را خیلی دوست دارم و هر بانویی را می بینم که بیکار است وی را تشویق به کار کردن می نمایم.

,

با پخت زیادی که داریم سهمیه آرد ما کم است

,

وی در ادامه با اشاره به مشکلات پیش رو در نانوایی، بیان کرد: سهمیه آردی که به ما می دهند روزانه یک کیسه و نصف است در صورتی که ما یک کیسه و نصف دیگر آرد را با قیمت آزاد می خریم تا بتوانیم با پخت نان بیشترجوابگوی مشتریان باشیم.

,

قریب از اداره صنعت، معدن و تجارت تقاضای افزایش سهمیه آرد نانوایی اش تا دو کیسه و حتی الامکان تا سه کیسه کرد و ادامه داد: چند وقت پیش که در اداره صنعت و معدن درخواست افزایش سهمیه آرد را داشتم، گفتند که آرد سهمیه ای دیگر دارد آزاد می شود اما هنوز خبری از آزاد شدن آرد نیست و همچنان بحث سهمیه ای بودن آن وجود دارد.

,

این فعال اقتصادی به مشکل دیگر نانوایی اشاره کرد و افزود: مشکل دیگر ما بحث بیمه نانوایی بود تا اعضا و خود نانوایی را در مقابل حوادث بیمه نمایم که البته کار بیمه دارد درست می شود.

,

قریب خاطر نشان کرد: هدفم این است که نانوایی ام را بزرگتر نمایم تا با ایجاد اشتغال برای افراد بیشتر در شیفت بعد ازظهرهم به کار بپردازیم.

,

انتهای پیام/ر

]
بانوی کارآفرین سمنانی با اشاره به اینکه سهمیه آرد آنها نصف مقدار آردی است که برای پخت نان مصرف می کنند گفت: برای خرید آرد با قیمت آزاد مجبوریم هزینه بیشتری بپردازیم.