به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، کشور روسیه و برخی جمهوریهای خودمختار آن همانند چچن، اینگوش و داغستان، از جمله مکان هایی هستند که همواره مبارزه با شبه نظامیان مسلح در آن ها ادامه داشته و کم تر روزی است که از درگیری این افراد با مقامات امنیتی خبری نباشد.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, کشور روسیه و برخی جمهوریهای خودمختار آن همانند چچن، اینگوش و داغستان، از جمله مکان هایی هستند که همواره مبارزه با شبه نظامیان مسلح در آن ها ادامه داشته و کم تر روزی است که از درگیری این افراد با مقامات امنیتی خبری نباشد.,این شبه نظامیان که با اهداف مختلفی از جمله استقلال منطقه خود علیه دولت مرکزی میجنگند، تاکنون عملیات گوناگونی را بر ضد مراکز دولتی و حتی مردم عادی، سازماندهی کردهاند. این امر موجب کشته و جراحت عده زیادی نیز شده است.
,یکی از بحثهایی که طی روزهای اخیر در روسیه مطرح نمودند این بوده که چرا بدن شبه نظامیان مسلح کشته شده را به بستگان آنها تحویل نمیدهند؟
,بر اساس قوانین روسیه، اجساد این افراد به خانواده آنها تحویل داده نمیشود اما در سرزمینهایی که کشته میشوند، آنها را به خاک میسپارند. اگر چه خانواده و بستگان افراد کشته شده بارها خواهان تحویل اعضای بدن تروریستها بودهاند ولی دادگاههای روسیه همواره این امر را رد کردهاند. البته علاوه بر روسیه، کشورهای ایالات متحده، هلند و اسرائیل نیز از تحویل بدن این افراد خودداری میکنند.
,این در حالی است که کشورهای اروپایی، قوانین روسیه را ضد حقوق بشری تفسیر کرده و خواستار تغییر آن هستند. دادگاههای اروپایی ضمن تایید حق کشتن تروریستها توسط نظامیان روسی، عدم بازگرداندن بدن آنها به بستگانشان را عملی غیر اخلاقی و نقض حق احترام به حریم خصوصی و خانوادگی میدانند.
,در همین رابطه اخیرا برخی فعالان حقوق بشری با استناد به دادگاه حقوق بشر اروپا، پیشنهاد دادهاند قوانین موجود دچار تغییر و تحول شود اما مقامات رسمی کرملین با رد تغییر قوانین موجود، تاکید کرده اند این امر پذیرفتنی نیست.
,جمهوری خودمختار چچن هم از جمله مناطقی بوده که از فعالیت های جریان های افراطی و فعالیت های تروریستی به خصوص در زمان جنگ و تیرگی روابط با روسیه، بی بهره نبوده است. در این جمهوری که گفته می شود از زمان فروپاشی شوروی، فعالیت های وهابی گری در آن ادامه داشته، به طور روزمره درگیری هایی بین شبه نظامیان مسلح و نیروهای امنیتی رخ می دهد.
,در همین زمینه رئیس جمهور چچن بر این باور است که اصلاح قانون تحویل بدن تروریستهای کشته شده به بستگان آنها، پذیرفتنی نیست. "رمضان قدیرف" در این رابطه اظهار داشت: "من اعتراض قوی درباره تغییر قوانین موجود دارم چرا که اراذل و اوباشی که خون کودکان، زنان و افراد مسن را میریزند، برای هیچ کس عزیز نیستند."
,برخی دیگر معتقدند تروریستها آشکارا علیه مردم عمل میکنند و بیگناهان را میکشند و این گونه اعمال نیز تهدیدی برای دولت است؛ در نتیجه نباید با آن ها رفتاری مشابه با انسان های دیگر داشت.
,از نظر روسها قابل پذیرش نیست که قاتلان کشته شده را همانند شهروندان عادی مورد احترام قرار داد و بر سر قبر آنها گل آورد. بر اساس برخی آمار، اقدامات تروریستی در چچن تاکنون جان یک هزار و 450 مامور اجرای قانون در این جمهوری را گرفته است. در هر حال با توجه به درگیر بودن مسکو با فعالیت های متعدد تروریستی، بعید است تغییر عمده ای در قوانین این کشور در ارتباط با این افراد صورت گیرد.
,منبع:ال اچ وی نیوز
,انتهای پیام/
]